Abonenin vefatı üzerine sözleşme sona erer.
İşlemleriniz tamamlandığında eski elektrik aboneliği de otomatik olarak iptal olur. Vefat etmiş bir kişi adına olan elektrik aboneliği, veraset ilanıyla belirtilen ilgili mirasçılar tarafından iptal edilebilir.
* Abonelik başvurularında adres uyuşmazlığı söz konusu olması halinde Numarataj belgesi idarece talep edilebilir. * Başvuruya konu iş ve işlemler vefat eden kişi adına yapılıyor ise Veraset İlamı getirilmelidir. * Başvuruya konu iş ve işlemler vekâleten yapılıyor ise Vekâletname evrakı getirilmelidir.
Dolayısıyla abonelik hala murisin üzerinde ise, söz konusu külli halefiyet ilkesi gereği mirasçılardan bu borcun tahsil edilmesi söz konusu olacaktır.
Vefat eden kişinin abonelik iptalini nasıl yapabilirim? Vefat eden şahısın yakınlarınca (Mirasçılarınca) veraset ilamı, vukuatlı nüfus kayıt örneği veya ölüm belgesi ile şahsen Müşteri Hizmetleri Merkezlerimize abonelik sonlandırma başvurusu yapılması durumunda abonelik tahliye başvurusu alınabilmektedir.
İlgili 28 soru bulundu
İyi çalışmalar. Miras hukukunun temel prensibi olan külli halefiyet ilkesi gereği eğer müvekkiliniz mirasçılar mirası reddetmemiş iseler mirasbırakanın taraf olduğu abonelik sözleşmesi gereği elektrik kullanım bedelini ödemek zorundadırlar.
Doğalgaz aboneliğinin devredilmesi için nüfus cüzdanı, tapu ya da kira kontratı fotokopisi, binaya ait tesisat numarası ile birlikte ilinizin doğalgaz dağıtım şirketine gitmeniz gerekmektedir.
Bunun için abonelik sözleşmesinin tarafı olan abonenin vefatının ispatı amacıyla iletilecek “ölüm belgesi”nin de hattın kapatılmasını sağlamak için yeterli olacağına karar verilmiş olup, söz konusu belgenin verilmesi akabinde iptal işlemlerinin işletmeciler tarafından yapılması gerekmektedir.
CEZASI VAR
Uyardığımız kullanıcı aboneliği üzerine almazsa, elektriği kesiliyor ve kesmebağlama ücretinin beş katı kadar (198 TL) ceza kesiliyor” diye konuştu.
Vefat eden sözleşme sahibine ait güvence bedeli nasıl iade ediliyor? Tahliye sürecinin tamamlanması halinde veraset ilamı ve muvafakatname (Tüm varislerin onayını içeren, 250 TL üstü ise noter onaylı şekilde) ile birlikte hizmet noktalarımıza gelerek güvence bedeli iade süreci için başvuruda bulunabilirsiniz.
Yeni su aboneliği alma işlemi için öncelikle ilgili bildirimi yapmak için yaşadığın şehirdeki belediyeye bağlı olan Su ve Kanalizasyon İdarelerine başvurman gerekiyor. İlgili hizmet dairesine fiziksel olarak başvuruda bulunmak ve zaman ayırmak istememen durumunda ise alternatif olarak E-Devlet başvurusu öne çıkıyor.
Suyu kapalı abonelerden 117,77 TL Açma Ücreti alınmaktadır. İşlemler noterden alınacak vekâletname ile başkası adına yapılabilmektedir.
Elektrik aboneliği üstüne alma başvurusu şeklinde yapılan bu işlem ile yeni abonelik yapılabileceği gibi abonelik devri de yapılabilir.
Kişinin hayat sigortası yoksa borç, vefat eden kişinin yasal varisine kalır. Yasal varis veya varisler, kişiye ait tüm mal, mülk ve menkul kıymetleri miras olarak alırken aynı zamanda borcu da üzerine alır.
Bazı tedarik şirketleri, web siteleri üzerinden de online elektrik aboneliği başvurusu ve online elektrik fatura ödeme gibi hizmetler sunmaktadır. Bunun yanı sıra, e- devlet elektrik işlemleri de yapabilirsiniz.
Vefat eden kişinin elektrik aboneliğini veraset ilanında bulunan mirasçılar kapatabilir.
Suyu kullanan kişinin aboneliği kendi adına alması gerekmektedir. Su aboneliği isim değişikliği için gerekli belgeler konut ve iş yeri olarak ikiye ayrılmaktadır.
Su aboneliği bulunan bir konut ya da iş yerindeki aboneliğin taşınma vb. sebeplerle kapatılması işlemidir. Bu işlemin ardından abonelik sahibine güncel fiyat üzerinden teminat bedeli iade edilir.
Kredi borçlusunun ölümü halinde borcun sona ermesi söz konusu değildir. Ölen kişiye ait tüm borç, kişinin yasal mirasçılarına aktarılır. Mirasçılar, kendi paylarına düşen miktar oranında söz konusu borcu üstlenir. Bu noktadan sonra borç, artık yaşayan yasal mirasçıların şahsi borcu halini alır.
Elektrik aboneliği açtırmak için bağlı bulunduğunuz bölgede görevli tedarik şirketinin müşteri hizmet merkezlerine doğrudan başvuru yapabileceğiniz gibi internet sitesi üzerinden veya e-devlet aracılığı ile de başvuru yapabilirsiniz.
Doğalgaz aboneliğini üstüne alma ücreti her yıl güncellenir. Bu ücret belirlenirken meskenin büyüklüğü de dikkate alınır. 2023 yılı için 0-200 m2 aralığında olan meskenler için 2.135 TL depozito ücreti talep edilir. Eğer mesken daha büyük ise her 100 m2 için abone sahibinden ekstra 1.857 TL daha talep edilir.
2023 yılı doğalgaz abone bağlantı bedeli 0-200 m2 aralığı için 2.135 TL olarak belirlenmiştir. Eğer, abonelik başlatılacak ev 200 m2 büyükse, her 100 m2 için ek olarak 1.857 TL talep edilmektedir.
E Devlet adresi üzerinden TC Kimlik numaranızı ve şifrenizi girerek açılan sayfaya bulunduğunuz bölgenin doğalgaz şirketi ismini yazarak Abonelik Sözleşmesi Başvurusu'na tıklayıp Şartnameyi kabul etmeniz gerekiyor. aşamalarını doldurarak doğalgaz aboneliğinizi internet üzerinden gerçekleştirmiş olacaksınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri