Abonenin vefatı üzerine sözleşme sona erer. 3.Gerektirmez. Tüketim yapılmışsa bedeli ödenmelidir, zamanaşımı dolmadığı sürece alacaklar talep edilebilir.
İşlemleriniz tamamlandığında eski elektrik aboneliği de otomatik olarak iptal olur. Vefat etmiş bir kişi adına olan elektrik aboneliği, veraset ilanıyla belirtilen ilgili mirasçılar tarafından iptal edilebilir.
Vefat eden şahısın yakınlarınca (Mirasçılarınca) veraset ilamı, vukuatlı nüfus kayıt örneği veya ölüm belgesi ile şahsen Müşteri Hizmetleri Merkezlerimize abonelik sonlandırma başvurusu yapılması durumunda abonelik tahliye başvurusu alınabilmektedir.
Kişiler, E-Devlet üzerinden hızlı ve kolay bir şekilde su, doğalgaz, internet, elektrik gibi pek çok hizmetin abonelik iptalini yapabilmektedir. E-Devlet hizmeti dışında elektik abonelik iptali yöntemleri şu şekildedir: Abone olunan satış firmasıyla yapılan sözleşmeyi sonlandırmak.
Bir kişinin ölüm halinde tüm hak ve borçları mirasçılarına geçer. Türk Medeni Kanunu'nun 599. maddesi uyarınca mirasçılar, miras bırakanın ayni haklarını, alacaklarını, diğer mal varlığı haklarını, taşınır ve taşınmaz üzerindeki zilyetliklerini doğrudan doğruya kazanırlar.
İlgili 21 soru bulundu
Vefat eden kişinin elektrik aboneliğini veraset ilanında bulunan mirasçılar kapatabilir. İptali ile birlikte güvence bedelinin iadesi tüm mirasçılar veya temsil eden bir kişi tarafından yapılabilir.
Vefat eden kişinin hayat sigortası varsa kredi borcu sigorta tarafından ödenir. Ancak ödenecek tutar sigorta poliçesi kapsamındaki teminat ve limitlerle sınırlıdır. Kişinin hayat sigortası yoksa borç, vefat eden kişinin yasal varisine kalır.
* Abonelik başvurularında adres uyuşmazlığı söz konusu olması halinde Numarataj belgesi idarece talep edilebilir. * Başvuruya konu iş ve işlemler vefat eden kişi adına yapılıyor ise Veraset İlamı getirilmelidir. * Başvuruya konu iş ve işlemler vekâleten yapılıyor ise Vekâletname evrakı getirilmelidir.
e-Devlet abonelik iptali kaç gün sürer 🗓️
Abonelik iptal başvurunuzu eksiksiz ilettiyseniz, 24 saat içinde hizmete ilişkin ücretlendirme durduruluyor ve hizmet kısıtlanabiliyor veya durdurulabiliyor. İptal işlemi 7 gün içerisinde gerçekleştiriliyor.
Abonelik İptal
Tahliye başvurusu alınır. 2 gün içinde enerji kesilir ve son tüketimler fatura edilip güvence bedelinden mahsup edilerek sözleşme sonlandırılır. Sözleşme sona erdikten sonra 5 iş günü içinde güvence bedeli iadesi gerçekleştirilir.
Abonenin vefatı üzerine sözleşme sona erer.
Vefat eden sözleşme sahibine ait güvence bedeli nasıl iade ediliyor? Tahliye sürecinin tamamlanması halinde veraset ilamı ve muvafakatname (Tüm varislerin onayını içeren, 250 TL üstü ise noter onaylı şekilde) ile birlikte hizmet noktalarımıza gelerek güvence bedeli iade süreci için başvuruda bulunabilirsiniz.
Elektrik aboneliği üstüne alma başvurusu şeklinde yapılan bu işlem ile yeni abonelik yapılabileceği gibi abonelik devri de yapılabilir.
Uyardığımız kullanıcı aboneliği üzerine almazsa, elektriği kesiliyor ve kesmebağlama ücretinin beş katı kadar (198 TL) ceza kesiliyor” diye konuştu.
İptal talebinizi başvuru tarihinizden itibaren en geç 14 gün içinde yapabilirsiniz. İptal talebiniz ile birlikte dağıtım şirketi, elektrik sayacınıza ait son kullanım endekslerini almak ve kapanış işlemlerini yapmak üzere adresinize ulaşır.
Elektrik aboneliği başvurusu yapmak için bulunulan ilin ilgili elektrik dağıtım şirketine başvurmak gerekir. Bunun için şubeye giderek elektrik aboneliği açma talebinde bulunulabilir. Şubede işlemlerin sorunsuz bir şekilde halledilebilmesi için gerekli evrakların eksiksiz bir şekilde yanınızda bulunması gerekir.
Güvence bedeli iade taleplerinizi size en yakın hizmet noktalarımıza gelerek veya 444 4 372 nolu Çağrı Merkezimizi arayarak yapabilirsiniz.
İnternet hızının düşük olması gibi sebeplerle internetten beklenen verimin alınmaması durumlarında, taahhütlü aboneliklerinizi, Tüketici Koruma Kanununa göre cayma bedeli olmadan fesih edebilirsiniz.
Öncelikle ev sahibinin, Ceza Hukuku yönünden sorumluluğu bulunmaktadır. Zira kiracının elektrik, su veya doğalgaz aboneliklerini kiracının izni olmadan kapattırmak Türk Ceza Kanununa göre suçtur. Ceza kanunumuzun 123. Maddesi ''kişilerin huzur ve sükûnunu bozma'' suçunu tanımlar.
Doğalgaz aboneliğinin devredilmesi için nüfus cüzdanı, tapu ya da kira kontratı fotokopisi, binaya ait tesisat numarası ile birlikte ilinizin doğalgaz dağıtım şirketine gitmeniz gerekmektedir.
Turkcell, Vodafone ve Avea gibi GSM operatörü kuruluşlar da ölen kişiye ait telefon hatlarını mirasın paylaşımı gibi görüyor ve kapatmak için veraset ilamının alınmasını bekliyor. Veraset ilamı olmadan hattı kapatma yoluna gitmiyor.
Ölen kişinin kredi borcu, yasal mirasçılarına geçer. Miras devir işlemleri tamamlandıktan sonra söz konusu borç artık doğrudan yasal mirasçıların şahsi borcu sayılır. Bu nedenle ölen kişinin borcu geri ödenir.
213 sayılı Vergi Usul Kanunu'nun 12.nci maddesinde; Ölüm halinde mükelleflerin ödevleri, mirası reddetmemiş kanuni ve mansup mirasçılarına geçer.
Herkes borçlarından dolayı şahsi olarak sorumludur. Kendi borçlarınız için anne veya babanızın mallarına haciz gelemez. Ancak bu malların size miras kalması halinde mirastan üzerinize düşen hakkınıza haciz gelebileceği unutulmamalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri