Bu durumda, olgunlaşmamış hurmadan ne yapılır sorusuna cevap olan 2. aşamayı öneririz. Sorbe benzeri bir tat elde edebileceğiniz ve cennet hurmasının kekremsi tadını gidererek tüketebileceğiniz diğer yöntem de, cennet hurmasını, bekletmeden buzluğa koymak ve yaklaşık 3-4 saat bekletmek.
Olgunlaşmamış cennet hurmasını bir adet elma ile birlikte bir poşet ya da kese kâğıdına koyun. Ağzını kapatarak güneş görmeyen bir yerde bekletin. Etilen adlı bir gaz salgılayan elma, bu salgıladığı gaz sayesinde yanındaki meyveleri sebzeleri hızla olgunlaştırır.
Hurmalarınızı bir kabın içine yan yana gelecek şekilde dizin. Aralarına birkaç tane elma koyun. Üzerini streç film ile hava almayacak şekilde kaplayın. Buzdolabınıza koyun ve 4-5 gün bu şekilde bekletin.
Sert Hurma Nasıl Yumuşatılır? Aldığınız hurmalar zaman içerisinde dolapta durmaktan ya da hava aldığı için sertleşme gösterebilir. Bu hurmaları yumuşatmak için oda sıcaklığında 20-25 dakika arasında bekletmek gerekecektir. Daha hızlı bir yumuşama için ise hurmanızı mikrodalga fırında 30 saniye ısıtabilirsiniz.
Hurmalar tam olgunlaşmadan önce toplanır ve kabukları soyulur. İple bağlanan meyveler, güneşin bol miktarda olduğu yere asılır ve doğal kurutulur. 3 veya 4 hafta sonra ise cennet elması kurusu artık yemek için hazır hale gelir.
İlgili 26 soru bulundu
Kabukları soyulan meyveler saplarından birbirleri ile temas etmeyecek bir şekilde iplere asılır. Asılan hurma iplerinin gergin olması gerekmektedir. Bol güneş alan temiz bir alana asılan yaklaşık 1 ay kurumaya bırakılır. Asılan hurmaların yağmurlu havalardan korunması önem taşımaktadır.
Meyveyi olgunlaşmamışsa 1 ila 2 hafta oda sıcaklığında saklayın. Bu olgunlaşma sürecine yardımcı olacaktır. Onları hızlandırmak için elma veya ananasın yanında saklayabilirsiniz, ancak birkaç hafta boyunca sert ve sağlam kalırlar. Hurmaları bir tepsiye dizin ve 1-2 saat dondurun.
Çiğ olarak yenebilen hurma, kısa bir süreliğine sıcak suda bekletilerek de tüketilebilir. Hem meyve salatalarına hem de yeşil salatalara eşsiz bir lezzet kazandırır. Tatlı cennet hurmalarını tatlılarda da kullanabilirsiniz.
Yaş Hurma Nasıl Saklanır? Yaş hurmayı kurutmadan saklamak için en uygun yer buzdolabıdır. Çünkü yaş hurmanın bozulmadan yani çürümeden kalabilmesi için 10 derece sıcaklıkta hava almadan saklanması gerekmektedir. Yaş hurmayı bu koşulları sağladıktan sonra dolabın sebzelik bölümüne alabilirsiniz.
İşte bunu yapmanın en iyi yolu. Başlamak için hurmaları bir kasede veya büyük bir fincana koyun ve meyvenin üzerine üstünü örtecek kadar sıcak su ilave edin.Hurmadan şeker nasıl yapılır? Hurmayı ıslatmak, meyveye nem verir ve etinin yumuşamasını ayrıca daha lezzetli olmasını sağlar.
Cennet hurması olgunlaştığında bekletmeden tüketebilirsiniz.
Latincesi Diospyros kaki olan bu şifalı meyve turuncu renkte ve yaklaşık elma büyüklüğündedir. Temmuz-ağustos aylarında çiçek açar ve tohumları kasım ayında olgunlaşır.
ŞEKERLENMESİ (kristalize olması) diyebiliriz. 📌Bunun hiçbir tehlikesi yoktur, doğal bir oluşumdur. kimyasal bir bozulma da değildir. normal hurma kadar keyifli değildir.
Çay, kahve gibi içeceklerin yanına ikramlık şekilde konulacak Trabzon hurması kurusuyla kurabiye ve kek gibi atıştırmalıklar hazırlanabilir. Trabzon hurması kurusu; besleyici ve lezzetli bir ara öğün olarak nitelendirilebilir. Trabzon hurmasını; ev ortamında kurutmanın yanı sıra fırın içerisinde de kurutmak mümkündür.
Hurma ağacı sıcak ve sulu ortamda ancak meyve verebilir. Çekirdekten yetiştirilebilir ancak daha sıhhatli olması açısından kendi bünyesinden çıkan filizlerden (yavru) yetiştirilir.
Eğer dilimli şekilde kurutmak istiyorsanız cennet hurmalarını ince ince dilimleyin. Ardından meyveleri fırın tepsilerine aralıklı olarak dizin. Fırınınızı en düşük sıcaklığa, fanlı programda ayarlayın ve tepsileri yerleştirin. Bu şekilde yaklaşık 10-12 saat boyunca kurumaya bırakın.
Hurma, mutlaka yıkanması gereken bir besindir. Bunun nedeni, yıkanmadan yenilen hurma örneklerinde sağlık açısından riskli olan ağır metallerin bulunmasıdır. Bol suyla yıkanan hurmalar, daha faydalı, daha etli, daha parlak ve yumuşak olur.
Yaş hurmaların tazeliğini koruyarak uzun bir süre saklamak istiyorsanız mutlaka dondurucuda saklamanız gerekir.
Kuru hurma saklanırken yıkanmamasına özen gösterilmelidir. Hurma yaş olarak da tüketilen bir meyvedir. Arap ülkelerinde yaş hurma dondurularak muhafaza edilmektedir. Evde taze hurma saklamak isteyenler derin dondurucuda saklayabilmektedir.
Efendimiz (sas) bir hadis-i şerifinde acve hurmasının şifasını şöyle ifade ediyor: "Kim sabah aç karnına yedi tane acve hurması yerse o gün ona ne sihir ne de zehir tesir eder.”
Kurutulmuş her besin gibi tüketilen kuru cennet hurması aynı zamanda mutfaklarda ekmek ve pasta yapımında da kullanılabilir. Kaynatılıp çayı da tüketilebilen kuru cennet hurması özellikle kilosuna dikkat edenler için ara öğün olarak yoğurtla beraber tüketilebilir.
Günde kaç tane hurma yemek gerekir sorusunun cevabı kişinin sağlık durumuna, yaşına göre değişkenlik gösterir. Günde ortalama 1-2 adet yenilebilir. Sağlıklı bir yetişkin günde en fazla 5 tane hurma yiyebilir. Ancak bu kadar hurma tükettikten sonra gün içinde daha fazla meyve ve şeker tüketmemeye özen göstermek gerekir.
Olgunlaşmamış trabzon hurmasından 3-4 tane alın, bir adet elma veya portakal veya armut veya muz ile birlikte bir poşet ya da kese kâğıdına koyun. Ağzını kapatarak güneş görmeyen bir yerde bekletin. Bir hafta içerisinde, aralıklarla kontrol edin.
Olgunlaşmamış taze Trabzon hurması parlak, açık turuncu ve sert bir dış kabuğa sahipken bu haliyle tüketmek mümkün değildir. Yenilebilir olması için daha koyu turuncu renkte ve yumuşak olması gerekir.
Kıyı bölgelerin yüksek kesimlerinde yetişen Trabzon hurması, yirmi bir derece sıcaklıkta iki-üç hafta saklanabilir. Meyveler, daha çabuk yumuşamaları için armut, muz ya da elma ile birlikte plastik torba içine konularak bir hafta süresince bekletilmelidir. Trabzon Hurması kurutularak da muhafaza edilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri