Ölüdeniz Plajı Fethiye ilçesine bağlıdır ve 3 km uzanan plajı ve durgun denizi ile nam salmıştır. Fethiye merkeze ulaştıktan sonra ortalama 10 km ilerleyerek sahil şeridine ulaşabilirsiniz. Eğer toplu taşıma ile ulaşıyorsanız, Dalaman Havalimanı ve Antalya üzerinden de sahile gelen dolmuş/otobüsler mevcuttur.
Ölüdeniz Plajı (Belcekız Plajı)
Halk plajı olduğundan giriş ücretsiz. Denizi çok güzel ama derin ve dalgalı. Şezlong ve şemsiye kiralama seçeneğiniz var ama kendi sandalyenizi şemsiyenizi de getirebiliyorsunuz. Birkaç kafenin plajda işletmesi de var.
Ölüdeniz Plajı
Burası yaklaşık 3 km'lik bir halk plajı ve plajın girişi ücretsiz. Denizi çok güzel ve turkuaz mavisi. İsmi Ölüdeniz ama buranın denizi dalgalı ve hemen derinleşiyor yani çarşaf gibi değil.
Ne kadar olduğuna gelin göz atalım. 2022'nin Ölüdeniz Plajı giriş ücretleri ve şezlong kiralama bedeli: Kişi başı plaja giriş ücreti: 13 TL. İki kişi giriş ücreti: 26 TL.
Ölüdeniz, Muğla ilinin Fethiye ilçesine bağlı bir mahalledir. Ölüdeniz kumsalı %82 oyla 2006 yılında dünyanın en güzel kumsalı seçilmiştir. Belde, turizm açısından oldukça gelişmiştir.
İlgili 24 soru bulundu
Kayaların üzerinde sevdiğini bekleyen Belcekız da kendini kayalardan atıp ölür. İşte o gün bu gündür kızın öldüğü yere Belcekız, oğlanın öldüğü yere Ölüdeniz denir.
Kıdrak Koyu Plajı ve Tabiat Parkı Giriş Ücreti
Kıdrak Koyu Plajı, özel bir işletme tarafından işletiliyor. Bu nedenle giriş ücreti talep ediliyor. 2022 yılı için giriş ücreti, kişi başı 30 TL olarak belirlenmiş. Buna ek olarak, ekstra ücret ödeyerek plajda şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz.
2022 yılında Babadağ Teleferik ücreti 170 TL'dir. Öğrenci Teleferik Ücreti 105 TL'dir. Bu ücretler gidiş dönüş ücretidir! Babadağ'da bulunan teleferik 1200 metre, 1700 metre ve 1900 metre kalkış pistlerine gitmektedir.
- Ölüdeniz'i ziyaret etmek için en uygun zaman aralığı Mayıs - Ekim ayları arasındadır. Akdeniz ikliminin hakim olduğu bölgede yazları çok sıcak, kış ayları ise oldukça ılık seyretmektedir.
Ölüdeniz Plajı'nın diğer adı Belcekız Plajı'dır. Ölüdeniz Plajı taşlık bir plaj. Çıplak ayakla yürürken zorlanabilirsiniz. Daha doğrusu plaja giden yol kum , plaj tarafı da taşlık topraktan olşuyor.
Plaj içerisinde kafe, büfe, market ve restoran bulunmaktadır. Plaj soyunma kabinleri, şezlong, otopark ve duş hizmetleri vermektedir. Ölüdeniz Plajı çevresinde birden fazla kamp yeri bulunmaktadır.
Antalya Patara Plajı Kaş ilçesine bağlı Kalkan beldesinde bulunmaktadır. Patara Plajı nerede diye merak ediyorsanız Kalkan merkeze ortalama 18 km uzaklıkta bulunmaktadır. 12 km uzunluğundaki Patara Plajı bölgenin en uzun ve gösterişli plajıdır.
Girişte 45 ₺ veriyorsunuz.
Kıyı Kanunu madde 5/2'ye göre''Kıyılar, herkesin eşit ve serbest olarak yararlanmasına açıktır,'' demektedir. Yani insanlar dilediği gibi kendi şemsiyeleriyle birlikte diledikleri yerlerde güneşlenip, diledikleri gibi ücretsiz olarak denize girebilme hakları var. Bunun için ücret ödeme zorunlulukları yoktur.
Ölüdeniz'in plajları içinde en bilineni, dünyaca ünlü Belcekız Plajı ve hemen yanı başındaki Kumburnu Plajı olmasına karşın, bölgede birçok farklı alternatif de var. Suyun turkuaz rengi ile büyülediği, bir akvaryum kadar temiz olduğu bölgede denize girmek bir ayrıcalık.
Bir halk plajı olan Muğla Fethiye Çalış plajı, ücretsizdir.
Yolculuk yaklaşık 12 km olup 25 dk sürmektedir.
Ölüdeniz Giriş Fiyatları:
Akşamları alışveriş ortamından dolayı kalabalık olan Ölüdeniz'de Baba Dağ' ında yamaç paraşütü veya tekne turları ile 12 adalar veya Kelebekler Vadisi' ne turları var. Benim gibi adrenalinsiz bir tatil için park içi ideal. Park 08:00-20:00 saatleri arası açıktır.
Lagünün açık denizle bağlantısını sağlayan kumburnu boğazının genişliği 50 metre, derinliği ise 8-9 metre civarındadır. Dibi beyaz kumla örtülü olan ölüdeniz'de deniz suyu turkuaz mavisi rengindedir ve burada yosuna rastlamak mümkün değildir.
Fethiye'de yamaç paraşütü uçuş fiyatı her yıl değişmektedir. 2023 yılında uçuş fiyatlarımız 1700 TL'dir. Fiyatlar sezon içerisinde değişiklik gösterebilmektedir. Bu fiyatın içerisinde fotoğraf ve videolar yoktur.
Şti., Babadağ Hava Sporları Merkezi ve Rekreasyon Alanı'na teleferik tesisi kurmak ve bu alandaki sosyal tesisleri işletmek amacıyla 16 Haziran 2011 tarihinde kurulan, hisselerinin %99'u Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın %1 Ölüdeniz Turizmi Geliştirme Kooperatifine ait bir şirkettir.
Baykuş Plajı Giriş Ücreti
Hafta sonu ise 15 TL ücret ile giriş yapılabilir. Bu durum başka üniversite öğrencileri için hafta sonu 20 TL ve hafta içi 10 TL olarak belirlenmiş durumda. Diğer Ziyaretçiler için ise hafta içi 20 TL ve hafta sonu 30 TL üzerinden baykuş plajına giriş yapılabilir.
Kimileri beach club (plaj kulübü) gibi isimler de kullanan bu işletmelerden bazıları plaj girişi için ücret talep ediyor. Çeşitli tüketici hakları dernekleri ve konunun uzmanı avukatlara göre "sadece denizden yararlanmak isteyen kişilerden plajlara girişte ücret alınması, yasalara tamamen aykırı".
Giriş kişi başı 25 TL (şezlong şemsiye tuvalet soyunma kabini duş). Otopark ücreti 10 TL. Tesisin bi kafeteryası var ancak biz gittiğimizde menü oldukça kısıtlıydı, yediğimiz şeyler de oldukça yetersizdi (lezzet olarak). Ancak fiyatlar pek uygun, Mısır ve midye yiyerek günü de geçirmek mümkün.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri