Ölüdeniz Plajı (Belcekız Plajı) Ölüdeniz Plajı veya diğer adıyla Belcekız Plajı, Ölüdeniz'in en işlek plajı. Yaklaşık 3 kilometre uzunluğunda. Halk plajı olduğundan giriş ücretsiz. Denizi çok güzel ama derin ve dalgalı.
Çam ve okaliptüs ağaçlarıyla iç içe olabileceğiniz koyların etrafı kapalı olduğu için denizi sakin ve dalgasız. Hem plaj hem de deniz tabanı kumlardan oluşuyor. Deniz seviyesi sığ olduğu için çocuklu aileler rahatlıkla tercih edebilir.
27.4°C. Bugün Ölüdeniz'de su sıcaklığı 27.4°C. Herhangi bir su kütlesinde uzun süre yüzmek için çok sıcak ve rahat bir sudur. Bunların, kişinin en ufak bir rahatsızlık duymadan yaşayabileceği ideal koşullar olduğuna inanılıyor.
Ölüdeniz Plajı'nın diğer adı Belcekız Plajı'dır. Ölüdeniz Plajı taşlık bir plaj. Çıplak ayakla yürürken zorlanabilirsiniz. Daha doğrusu plaja giden yol kum , plaj tarafı da taşlık topraktan olşuyor.
Kumburnu Plajı
Lagün olmasından dolayı dalgasız bir denize sahip olan plaj, özellikle çocuklu aileler ve iyi yüzme bilmeyenlere ideal bir ortam sağlamaktadır.
İlgili 17 soru bulundu
Ölüdeniz Belcekız Plajı'nda 5 metrelik dalgalar sahildeki 2 kulübeyi yıktı. Fethiye'nin Ölüdeniz Mahallesi Belcekız Plajı'nda saatteki hızı yer yer 25 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle dev dalgalar oluştu. Kıyıya çarparak, yükselen dalgaların boyu, 5 metreyi buldu.
Sadece buranın önünde, ücretli şemsiye şezlong bulunuyor. Plajın geneli doğal sit alanı olduğu için bakir havasını koruyor. Açık deniz olduğu için çoğunlukla dalgalı bir denizi var. Genelde eksik olmayan rüzgarı sayesinde rüzgar sörfçülerinin de tercih ettiği bir nokta.
Çalış Plajı
Denizi taşlık ve dalgalı. Giriş ücretsiz. Şezlong ve şemsiye kiralaması yapabiliyorsunuz. Plajda çadır kampına müsait kamp alanları da mevcut.
Ölüdeniz'in plajları içinde en bilineni, dünyaca ünlü Belcekız Plajı ve hemen yanı başındaki Kumburnu Plajı olmasına karşın, bölgede birçok farklı alternatif de var. Suyun turkuaz rengi ile büyülediği, bir akvaryum kadar temiz olduğu bölgede denize girmek bir ayrıcalık.
Mayıs ayından itibaren deniz sezonunun açıldığı Ölüdeniz'de ekim ayının sonuna kadar denize girilebilmektedir. Turkuaz renkli suyu, bembeyaz kumsalıyla denize girmenin zevke dönüştüğü Ölüdeniz'de yaz tatilinizi huzur içinde geçirebilir, tüm yılın yorgunluğunu üzerinizden atabilirsiniz.
Plaj içerisinde kafe, büfe, market ve restoran bulunmaktadır. Plaj soyunma kabinleri, şezlong, otopark ve duş hizmetleri vermektedir. Ölüdeniz Plajı çevresinde birden fazla kamp yeri bulunmaktadır.
“Ege'de en sıcak deniz nerede?” diye soruyorsan hemen yanıtlayalım: İzmir Ilıca Plajı'nda!
Yüksek tuz oranı
%33'e ulaşan tuz oranıyla Ölüdeniz, dünyadaki en tuzlu üçüncü su kaynağıdır. Bu yönüyle de bölge turistlerin olduğu kadar bilim insanlarının da ilgi odağıdır.
Alanya'nın en güzel plajlarından olan damlataj plajı, damlataş bölgesinde olup turistlerin ve yerlilerin sıkca rağbet ettiği yerlerden biridir. Masmavi sularında, dalgasız bir deniz deneyimi ve müthiş kültürel manzaralarından dolayı tercih edilen plajdır.
Rüzgarlı ve dalgalı günlerde kıyılarda oluşan “Çeken Akıntılar” her yıl çok sayıda insanın boğulmasına neden oluyor. Böyle günlerde kesinlikle denize girmemek gerekiyor. Dalgaların şiddeti arttıkça boğulma tehlikesi de büyüyor… Çeken Akıntı aniden oluşabiliyor.
Yaz-kış Ölüdeniz'e girip denizin keyfini sürebilirsiniz. Denizin tuzluluk oranı % 30 civarındadır. Akdeniz'den 8.6 kez daha tuzludur. Tuzluluk oranının çok yüksek oluşundan dolayı içinde canlı yaşayamaz.
Kelebekler Vadisi Plajı taşlık bir plaj. Deniz 5-6 metre sonra derinleşiyor. Yazın oldukça kalabalık ve bir çok günübirlik tekne buraya geliyor. Yeme içme noktasında vadi girişinde bir işletme mevcut.
2022'nin Ölüdeniz Plajı giriş ücretleri ve şezlong kiralama bedeli: Kişi başı plaja giriş ücreti: 13 TL.
Deniz kulağı adı verilen lagün oluşumlarından biri olan Ölüdeniz adeta durgun bir gölü andırmaktadır. Kışın fırtınalı günlerde yakın sahillerde dev dalgalar oluşsa bile Ölüdeniz sakinliğini korumaktadır. Böyle görünmesine rağmen Ölüdeniz'in önemli bir özelliği vardır. Kendisini devamlı yenilediği için suyu cam gibidir.
Çok dalgalı ve tehlikeli bir plaj.
Altınkum Plajı'na gidenlerin yorumları:
Açık deniz ve dalgakıran olmadığından denizi bazı günler dalgalı olabiliyor. Alternatifi olarak en yakın ama kalabalık olan pırlanta plajınıda tercih edebilirsiniz.”
Ben soğuk denizde yüzmek istemiyorum diyenler için harika bir seçenek. Çünkü burası Bozcaada'nın sen sıcak koyu. Bozcaada'nın denizi genellikle poyraz zamanları biraz dalgalı oluyor. Fakat bu koy, poyraz zamanlarında bile sakin deniziyle dikkatleri üzerine çeker.
Antalya'nın Kaş ilçesinde yer alan İnceboğaz halk plajı ücretsiz olan bir plajdır. Açık deniz ve koya bakan iki tane plajı olan bu plaj yerli turistlerin en çok uğradığı yerlerden bir tanesidir. İnceboğaz halk plajı dalgasız bir denize sahiptir.
Patara Plajı yukarıda da bahsettiğimiz gibi sahip olduğu alan sebebiyle dünyanın en uzun plajı unvanına sahiptir. Patara Plajı'nın denizi açık deniz olduğu için çoğunlukla dalgalı bir havası bulunur. Plaj doğal sit alanı özelliğine de sahiptir.
İki ucunda da kayalık bulunan sahil genel itibariyle kumsal alanlarla kaplıdır. Dalgasız ve berrak bir denizi olması sebebiyle bölgenin en çok tercih edilen plajlarından olan Çıralı, aynı zamanda caretta carettalara da ev sahipliği yapmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri