Hyalüronik asit içeren dolgular 6-12 ay, Poly L Laktik asit içeren dolgular 1-2 sene, Hidroksi apatit içeren preparatlarda 3 yıl, Kalıcı dolgular ise ömür boyu devam eder.
Gümüş amalgam dolguların dayanıklık süresi 15-20 yıl arasındadır. Altın dolgular ortalama 20 ila 30 yıl kadar sağlıklı bir şekilde kullanılabilir. Kompozit dolguların ömrü 7 ila 10 yıl arasında değişir ve bu süre sonunda değiştirilmesi gerekebilir.
Bunun nedeni, klasik dolgu yöntemleri ağız içinde sınırlı şekillendirmeleri yapma imkanı sunmakta iken, inley ve onlay dolgularda ise olması gereken şekil üzerinde çalışılıp uğraşılarak laboratuvar şartlarında hazırlanmasıdır. İnlay ve onlay dolgular, klasik dolgulara göre çok daha uzun ömürlüdür.
Yüze yapılan dolgu eritilir mi sorusu, yüz dolgu işleminin sonucundan memnun kalmayıp 6-12 ay aralığındaki erime sürecini beklemeden hemen çözüm bulmak isteyen kişilerin sorduğu sorulardandır. Yüze yapılan dolgu eritilir mi sorunun cevabı ise, evet eritilebilir.
Nazolabial bölge dolgusu kalıcılık süresi eğer kaliteli ve yeterli bir dolgu ise dudak dolgusuna göre daha uzundur ve ortalama 12-18 ay kadar kalıcılığı vardır. Ve dudak dolgusunda da olduğu gibi dolgunun hepsi erimez.
İlgili 40 soru bulundu
Göz altı bölgesine uygulanan en ince dolgular ortalama 9 ay, dudak bölgesine uygulanan biraz daha kalın dolgular ortalama 12 ay, orta yüz bölgesine uygulanan dolgular ortalama 18 ay, çene bölgesine uygulanan en kalın dolgular ise 24 aya kadar kalıcılık sağlayabilmektedir.
Bazı durumlarda dolguda oluşan çatlaklar ve kırıklar sızıntıya neden olarak dolgunun altında çürük oluşmasına sebep olur. Dolguların altında oluşan çürükler çoğu zaman belirti vermeden ilerler ve dişte büyük madde kayıplarına ve komplike tedaviler gerektiren durumlara neden olur.
Yüz dolgusu kalıcı değildir. Yüz dolgusunun kalıcılık süresi yapılan dolgu maddesinin içeriğine göre 6-24 ay arasında değişiklik göstermektedir.
Yani dolgu maddesi tamamen eridiğinde, dudaklarda herhangi bir sarkma ya da deformasyon oluşması söz konusu değildir.
Eğer dolgu kalıcı bir dolguysa maalesef bu dolguları eritmek mümkün değil. Bunlardan kurtulmanın tek yolu cerrahi müdahaledir. Bu da kesi izleri anlamına geliyor.
Hem estetik hem de sağlık olarak seramik ve kompozit dolgular daha üstündür.
Akıllı dolgu, hyaluronik asit gibi maddelerin yanı sıra bazı bileşenler içerir ve bu sayede daha uzun süreli ve doğal bir etki sağlar. Hangi bölgelere akıllı dolgu enjekte edilebilir? Akıllı dolgu, genellikle yüz bölgesindeki kırışıklıkların, çizgilerin, sarkmaların ve çöküntülerin tedavisi için kullanılmaktadır.
Amalgam dolgu içerisindeki cıva, zehir içermediği gibi diğer metal maddeler ile birleştirildiğinde kimyasal yapısı değişeceği için zararsız bir form hali alır.
Hyalüronik asit enjeksiyonu kalıcı bir dolgu maddesi değildir. Bu madde vücudumuzda; göz, cilt ve eklemlerde en yüksek düzeylerde doğal olarak bulunmaktadır. Dolgunun cilde uygulanması durumunda suyun ciltte tutunarak nem kazanmasına yardımcı olur.
Dolgu uygulaması yaptırdıktan sonra egzersiz yapmak ve kilo vermekle dolgu erir mi? Dudak dolgusu veya herhangi bir yere uygulanan hyalüronik asit geçici dolgusu kilo verme gibi durumlara bağlı olarak erime işlemine maruz kalmaz.
Diş dolgusu değiştirme zamanının geldiğinin en belirgin işaretleri dolgulu dişte ağrı ve sızlamaların başlamasıdır. Bu ağrılar yemek yerken ve su içerken olabileceği gibi kendi kendine de oluşabilmektedir. Bu durumlarda dolgu değişmezse ağrılı dişte iltihap oluşabilir.
Yüze dolgu uygulaması kaç yaşında yapılır? Yüzdeki volüm kayıpları ve kırışıklıkların ortaya çıktığı 30'lu yaşlardan sonraki herhangi bir yaş en sık uygulandığı zamanlardır.
Hyalüronik asit bazlı dolgu maddelerinin kalıcılığı ortalama 8-12 ay kadardır. Bu süre enjeksiyon yapılan bölgeye göre de değişiklik gösterebilir.
Botoks etkisi yaklaşık olarak 3-5 ay sürer. Botoksun etki süresi metabolizma hızını arttıran sebepler, yüze masaj, karaciğer enzimlerinin aktivitesi arttıran sebepler ile değişebilir. “Botoksun etki süresi maksimum 6 aydır ve Kalıcı Botoks yoktur.”
Diş dolgusu sırasında diş hekiminin uyguladığı anestezi sayesinde herhangi bir ağrı duyulmaz. Diş dolgusunun amacı, diş çürümelerini veya boşluklarını düzeltmek ve neden olabilecek rahatsızlıkları hafifletmektir.
Bu maddeler, tükürükle birlikte sertleşir ve geçici dolgunun yerinde kalmasını sağlar. Geçici ve kalıcı dolgu arasında en dikkat çekici fark renkleridir. Kalıcı dolgu, dişin kendi rengiyle uyum sağlayarak fark edilmeyecek şekilde tasarlanır.
Hatalı dolgu işlemlerinde diş hekimleri farklı müdahaleler gerçekleştirebilir. Bunlardan ilki dolgunun sökülerek tekrar yapılmasıdır. Dolguyu yapan diş hekimine tekrar başvurulduğunda hatalı dolgunun yerine yenisi yapılabilir. Problem daha da büyürse ve diş kaybı söz konusu olursa kanal tedavisi de yapmak mümkündür.
Diş dolgusu sonrası yenen yemek ve içeceklerden sonra, yeni dolgulu dişlerin fırçalanması, iple temizliği veya gargara yapılmasında hiçbir sakınca bulunmamaktadır. Dişin sinirlere yakın bölgesinde yapılan dolgu işlemi sonucunda, düzelmesi biraz daha fazla zaman almaktadır.
Steril ve klinik bir ortamda hazırlanıp hastaya uygulanan diş dolgusu tedavisinde hastalar herhangi bir ağrı veya sızı hissetmezler. Özellikle diş çürüklerine uygulanan diş dolguları sayesinde dişler eski güzel beyaz haline geri dönerler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri