Araç muayeneden geçer. Geçmeli. ön far çatlağı geçmez.
Far Camı Çatlak Muayeneden Geçer mi? Araçlarda far camı çatlakları bazı durumlarda risk oluşturur. Farların ışık açısını değiştiren veya yolu görmeyi engelleyen herhangi bir durum varsa aracın muayeneden geçmesi mümkün olmayabilir. Buna far camı içerisinde buğulanma gibi ışığı değiştiren durumlar dahildir.
- Ön cam üzerindeki camın bütünlüğünü bozmayan sürücünün görüş alanındaki her türlü çatlaklar ve kırıklar ağır kusur olarak değerlendirilir.
Araç muayene sırasında cam hasarı kontrolü sadece ön cam için yapılmaktadır. Ön camda bulunan ve sürücünün görüş alanı içinde görüşü engelleyen çatlak, kırık, aşırı derecedeki çizilmeler ağır kusur olarak tanımlanmaktadır. Bu araçlar muayeneyi geçememektedir.
TÜVTÜRK Ön Cam Muayenesi Kriterleri
Ön cam bütünlüğünü bozan etiket, resim, çıkartma, yazı, boya vs. varsa mutlaka silinmeli. Aksi halde araç, 2017 TÜVTÜRK muayenesinden geçemeyecek.
İlgili 26 soru bulundu
TÜVTÜRK - Aracınızda bulunan cam filmi derecesine bakılmaksızın araç muayenesinde hafif kusur olarak değerlendirilir. Aracınızın muayeneden kusursuz bir şekilde geçmesi için cam filminizi çıkartın. | Facebook.
Araç trafikten men edilir mi? Araçlara logo ya da yazı yapıştırmak yasak mı? Araçların camlarına ya da kaportasına logo ya da yazı yapıştırmak yasaktır. Araç ruhsatına (tescil belgesine) işletilebilen logo ya da yazı yapıştırılabilir.
Evet, çatlak cam tamir edilebilir ama bunun belli şartları bulunduğunu da ifade etmek gerekmektedir. Araç camında çatlak oluşması durumunda hemen çatlak kısım kapatılmalı ve tamiri için uzman birine başvurmalı. Bunun yanında kişi kendisi de çatlak olan kısımları tamir için tamir kitleri alabilir.
İlk olarak camın çatlak bölümü özel vakum makinesi ile temizlenir ve çatlak bölümün içindeki hava alınır. Çatlağın durdurulması ve ilerlememesi için içinde toz ve kir parçalarının bulunmaması gerekmektedir. Vakum makinesi ile çatlak bölümün içi temizlendikten ve hava alındıktan sonra çatlak alana reçine enjekte edilir.
Araç muayene sırasında cam hasarı kontrolü sadece ön cam için yapılmaktadır.
Arka cam ve ön cam değişimi kasko sigortasından kolaylıkla yapılabilmektedir. Cam değişimi işleminin yapılabilmesi için gerekli olan bazı belgeler bulunmaktadır. Söz konusu belgelerin sigorta şirketine iletilmesi ile cam değişimi yapılabilmektedir.
Aracı olan her birey, Zorunlu Trafik Sigortasını yaptırmakla mükelleftir. Bu sigorta kaza durumunda karşı tarafın aracının zararlarını karşılamaktadır. Bir kaza oluştuğunda sizin aracınızın camı kırıldıysa bu durum karşı tarafın sigortası tarafından karşılanır.
Far çatlak tamiri ile benzer sorunları tamamen ortadan kaldırmak mümkün olmaktadır. Çatlamış bölgede yapılan işlemler sayesinde, yapıştırma, zımparalama ve parlatma çözümleri, aracınız için gerçekten mükemmel bir fırsat yaratmaktadır.
Ön far ve stop lambalarında oluşan çatlak, kırık, ayak kopması gibi hasarları, parça değişimi gibi yüksek maliyetli çözümler yerine, kaliteli ve işçilik garantili onarım hizmetimiz ile gönül rahatlığı ile giderebilirsiniz. Far ayakları küçük parçalar gibi görünse de, sürüş güvenliğiniz açısından önemleri büyüktür.
Aydınlatma aksamı muayenesi testleri sonucunda ağır kusurlar aşağıdaki gibidir: far camlarının ya da reflektörlerin matlaşması, cam içlerinde buğu ve nem olması
Yıl içerisinde poliçenizden genellikle 1 ön cam, 1 yan cam temin edilirse hasar sonucu TRAMER'e herhangi bir bedel işlenmez. Kasko sigortasında hasarsızlık kademesinde değişim olmaz. Ancak aynı anda birden fazla cam kırılabilir ya da bir kasko yılı içinde birden fazla kez değişim yapılması gerekebilir.
Oto Cam Hasarı Neden Olur? Trafik kazaları, taş sıçraması, dolu yağışı, öndeki aracın yükünden parça düşmesi, nadiren de olsa aşırı soğukta çatlama gibi nedenlerle oto camında hasar meydana gelebilir. Ayrıca oto cam açılıp kapanma mekanizması da zamanla arızalanabilir.
Bir otomobil camı ortalama 2 saatte değiştirilir.
4Aydınlatma aksamı muayenesi testlerinde Ağır Kusur Olanlar:
Far ışıklarının standart dışı olması, gaz deşarjlı farlarda far yıkama sisteminin olmaması Park lambalarının yanmaması Arka stop farlarının çalışmaması Aydınlatma aksamları arasında kısa devre olması
Kusurlu frenler, eksik veya çalışmayan emniyet kemerleri, ön cam çatlağı, arızalı silecek suyu pompası, elektrik aksamı ve kalorifer sistemindeki arıza, şase ve kaporta çürükleri gibi nedenlerle araçlar "emniyetsiz" veya "ağır kusurlu" sayıldığından muayeneden geçemiyor.
Ön camda cam filmi bulunması veya diğer camlarda geçirgenliği düşük cam filmlerinin kullanılmasıyla geçersiz bir muayene raporu alınabilir. Böyle bir durumda ise 30 günlük süre zarfında cam filmlerin çıkarılması ya da değiştirilmesi sonrasında tekrar muayeneye girilebilir.
Plakasız bir araçla trafiğe çıkmak 2 bin 312 TL para cezasının yanı sıra sürücünün sürücü belgesine de 10 ceza puanı uygulanır. Aynı zamanda plakasız aracın trafiğe çıkmasına müsaade edilmez. Plakasız araç trafikten men edilerek çekici ile en yakın emniyet otoparkına çekilir.
Trafikteki araçlar kurallara uygun bir şekilde plakasını hazırlanmalıdır. Araçların hem önünde hem arkasında plakaların herkes tarafından görünecek şekilde takılması gerekmektedir. eğer sürücüler plaka takmaz ise cezai işlem uygulanır. 2022 yılında plaka takmama cezası 3091 Tl olarak belirlenmişti.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri