Yeni eve taşınırken ilk kombi alımında, doğalgaz dağıtım şirketi ile doğalgaz aboneliği başlatma işlemleri uygulanır ve yetkili bayi aracılığıyla uygun proje çizilerek tesisat ve kombi montajı işlemleri gerçekleştirilir.
Doğalgaz Aboneliği Kaç Günde Açılır? Başvuru yapıldıktan sonra, bölgenizin bağlı olduğu kurum yetkilileri tarafından doğalgaz sözleşmenizin yapıldığı tarihi takiben 2 – 4 iş günü arasında doğalgazın açılır ve ardından hemen tesisatı kullanabilirsiniz.
Kombiler ilk kez çalıştırılacakları zaman öncelikle su basınç bar ayarları kontrol edilir. Ardından gaz vanasının açık olup olmadığı kontrol edilir. İlk açılışta barın 1,5 olması ve gaz vanasının da açık olması gerekir. Tüm bu kontrollerin ardından kombiye gelen şalterin açık konuma getirilmesi gerekir.
Ekiplerimiz gaz açımına geldiğinde doğalgaz ile ilgili kullanacağınız bütün cihazların kullanıma hazır halde bulunması gerekmektedir. Ayrıca; Ocağın bulunduğu yerde iki adet menfez (havalandırma) bulunmalıdır. Kombi dışarıda ise; kombi dolabı olmalıdır.
Kombi montaj fiyatı 2023 yılında 1250 ₺ + KDV olarak belirlenmiştir. Kombi alt bağlantı seti, yoğuşma gider hattı ve montaj malzemeleri 750₺+KDV olarak belirlenmiştir. Kombinin balkona montajında İGDAŞ tarafından kombi muhafaza dolabı istenir. Kombi muhafaza dolabı bu fiyata dahil değildir.
İlgili 23 soru bulundu
Kombinin yetkili servisleri sadece ; montajı yapılmış cihazların ilk çalıştırma ve garanti onaylama işlemini yaparlar. Yetkili servislerin bu hizmeti ücretsizdir.
Peki Kombi Montajını Kim Yapar? Kombi montaj işlemini İgdaş yetkili firmalar yapmaktadır.
Doğalgaz kombisinin balkonda, soğuğa karşı korumasız olmasının ısı kaybına neden olduğu belirtiliyor. doğalgaz kombisinin balkonda korumasız olmasının yaklaşık yüzde 10 ısı kaybına, bu kaybın da faturaya ciddi şekilde yansıdığını belirtmek isteriz.
Yeni eve taşınırken ilk kombi alımında, doğalgaz dağıtım şirketi ile doğalgaz aboneliği başlatma işlemleri uygulanır ve yetkili bayi aracılığıyla uygun proje çizilerek tesisat ve kombi montajı işlemleri gerçekleştirilir.
Ortalama 2 -3 saat te montaj yapılır. İgdaştan onay belgesini müşterimize teslim edilir. Kombi servisi çağrılarak süreç tamamlanır. Yoğuşmalı kombinin devreye alınması işlemi kombi servisinin yoğunluğuna göre aynı gün veya ertesi gün olur.
Abonelik başvurusu için; nüfus cüzdanı ya da kimlik kartı, tapu belgesi ya da kira kontratı, ev sahibinden alınacak abonelik dilekçesi (kiracı için) ve bina tesisat numarası gerekiyor. Abonelik başvurusunun yanı sıra aynı belgeler ile doğalgaz kullanım sözleşmesi de düzenleniyor.
2023 yılı doğalgaz abone bağlantı bedeli 0-200 m2 aralığı için 2.135 TL olarak belirlenmiştir. Eğer, abonelik başlatılacak ev 200 m2 büyükse, her 100 m2 için ek olarak 1.857 TL talep edilmektedir.
Konut amaçlı kullanım ve konutlarla aynı binada bulunan konut harici kullanımlar için abone bağlantı bedeli, bağımsız bölümün ilk 200 m2' si için 2.135,00 TL + KDV +Damga Vergisi, 200 m2' den büyük yerlerde ilave her 100 m2 için 1.857,00 TL + KDV + Damga Vergisi tahsil edilir.
Kombi elektrik tüketimi Kombiler ortalama olarak kış aylarında günde 8-10 saat arasında çalışmaktadırlar. Ortalama 10 saat çalıştığını kabul edelim günde çektikleri elektrik 1kw ile 1,5 kW arasında bir değerde olacaktır. Kombiler 30 gün*1kw= 30kw ile 30 gün*1,5kw = 45 kW arasında elektrik tüketirler .
Kombileri mümkün olduğu kadar minimum düşük derecelerde kullanılırsa daha fazla tasarruf elde edilir. En verimli yoğuşmalı kombilerin çalışma sıcaklık dereceleri 30 ile 50 derece sıcaklıklarda elde edilir. 50 derece üstündeki kalorifer derecesi ayarlandığında tasarruf miktarı düşmeye başlar.
Birçok kişi farkında bile değil: Doğalgazda herkesin yaptığı hata cepleri yakıyor. Tam yoğuşmalı kombilerde 50 derece ve altında ayarlarsanız tasarruflu şekilde kullanabilirsiniz. Vatandaşlar doğal gaz faturalarını hafifletmek için tasarruf yolları arıyor. Tüketimi azaltmak için kombi ayarına ve yalıtıma dikkat..
Kombinin bozulmasında kiracının herhangi bir kusuru yok ise; kombi tamiri, parça değişimi veya kombinin yenilenmesi ev sahibi tarafından yaptırılmalıdır.
Bu sebeple kiracının kullanımı sırasında evde çıkan arızaları gayrimenkul sahibi gidermekle yükümlüdür. Bu arızalar, tesisat ya da kombi gibi demirbaş eşyalarda gerçekleştiği takdirde tamir bedelini gayrimenkul sahibi öder.
parça değişikliği, tamir ya da yenileme gibi durumlarda oluşan masrafları ise ev sahibi öder. bununla birlikte, eğer kombinin periyodik bakımları kiracı tarafından yaptırılmıyorsa çıkacak arızanın masrafları da yine kiracıya ait olacaktır.
En iyi kombi markası olarak ülkemizde satışı yapılan yabancı markalar Vaillant Kombi, Viessmann , Bosch Kombi, Buderus diyebiliriz. Kombi içinde kullanılan malzemelerin kalitesi ve performansı diğer yerli markalara göre iyidir denilebilir. Genelde kombi ömrü daha uzun ömürlüdür.
Örnek vermek gerekir ise ortalama 100 m2 bir evin ısı kaybı 10-12 kW (bu iyi izolasyon ile 5 kW dahi olabilir.) Kombi kapasiteleri 20-24-28 kW civarındadır. Bunun nedeni kullanım suyunu ısıtmak için mahali ısıtmaktan daha fazla enerji gerekmesidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri