Kavrulan kıymaya, ince ince ve küpler halinde doğranmış soğanlar eklenir. Soğanlar kendini bıraktıktan sonra yani, çiğliği geçtikten sonra arzuya göre baharat veya salça eklenerek yemeklere ilave edilir.
Tenceremize kıymamızı alıp ilk suyunu verene kadar karıştırarak pişiriyoruz. Suyunu çekmesine yakın temizleyip doğradığımız biberleri ve soğanı ekliyoruz. Biberler ve soğan da kendisini bırakınca baharatlarımızı atıp ocaktan alıyoruz. Afiyet olsun…
İlk olarak tencereye doğramış olduğumuz soğan ve sıvı yağ konur . Soğan hafif piştikten sonra tencereye kıyma konur. Kıymanın rengi dönünce salça, su ve baharat atılır.
Kavrulan kıymaya bir miktar kimyon atarsanız hem et kokusunu bastırırsınız hem de etin hazmını daha da kolaylaştırırsınız. Kavrulan kıymaya salça eklemek için de kıymanın güzelce kavrulmasını bekleyin ve sonrasında salça ekleyerek bir iki dakika daha kavurun.
İlgili 22 soru bulundu
Kasaptan aldığınız kıymayı çiğden kavurmak için öncelikle ısınmış tavaya kıymayı alın ve kısık ateşte kavurun. Kavrulan kıymanın üzerine zeytinyağı, küp doğranmış soğanı ve sarımsakları ekleyin. Kavurmaya devam edin ve son aşamada sevdiğiniz baharatlar ile lezzetlendirin.
Kıyma buzdolabında 2 günden fazla bekletilmemelidir. Kıyma Kaç Günde Bozulur? Kıymadan ekşi bir koku geliyorsa ve kıvamı yapışkan bir yapıya dönüşmüşse muhtemelen kıymanız bozulmuştur. Kıyma buzdolabında 2 günden sonra bozulmaya başlayacaktır.
Salça ve soğanın kavrulma sırası
En önce soğan kavrulur, akabinde sarımsak mı salça mı eklenmeli; şimdi aşağıda detaylıca yer vereceğiz. Sarımsak, soğandan hemen sonra kavrulur ve ardından salça eklenirse, sarımsağın kavruk ve hafif yanık tadı yemeğinize özel bir baharatmışçasına tat verir.
Tamamen kavurmadan 5 dk önce kıymasını ekleyin kıyma suyunu salıp kendi yağı ile kavrulmaya başladıktan 5 dk sonra domatesini baharat ve tuzunu ekleyin.
Bebekler, 7. ayını doldurduktan sonra 8. ayın içindeyken kıyma tüketmeye başlayabilir. Demir eksikliği riski bu aylarda epey rastlanan bir durumdur ki kırmızı et de en iyi demir kaynaklarından biridir ve hayvansal kaynaklı demir çok kolay emilir. Bu nedenle kıyma bebek beslenmesinde önemli bir yer teşkil etmektedir.
Etleri doğruyoruz tavaya alıyoruz normal ateşte yağını koymadan sadece eti koyarak kapağını kapatıyoruz. Et iyice suyunu salarak pişecek, suyunu sekince sıvı yağı karabiberini ve tuzunu ekliyoruz. Biraz karıştırdıktan sonra uzun uzun doğranmış soğanları da ekleyerek bir dakika karıştırıyoruz ve altını kapatıyoruz.
Kavurmanın içerisine etin lezzetini pekiştirmek için soğan ekliyor ve baharatlarla çeşnilendiriyoruz.
Köftelik kıyma orta yağlı etten yapılmalıdır. Köftelik kıymaya kesinlikle kuyrukyağı konmamalıdır. Köftelik kıyma normalde bir kez çekilir. Kıymayı iki kere çekmek renginin daha güzel görünmesini sağlar.
Biberler hafiften renk değiştirmeye başladığında 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kimyon ve 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edelim.
Kıyma, pişirmeden önce yıkanmaması gereken bir besindir. Kıymayı yıkamak, bakterilerin çoğalmasına yol açabilir.
Kıymayı tavaya alıp üzerine 1 yemek kaşığı su ekleyip kavuralım ve sıvı yağı ekleyip kavurmaya devam edelim. İçine ince yemeklik doğranan soğanı da biraz kavurup, salçayı, rendelenmiş domates ve biberi baharatları ekleyip pişirelim.
İdeal kıymadan ne anlıyoruz derseniz ilk akla gelen, kuzunun döş, dananın da yağsız kısmından çekilen etin köfteniz için ideal olduğu. Köftem yumuşak olmuyor diyorsanız etinizin orta yağlı olmasına dikkat etmelisiniz. Sizin de tahmin edeceğiniz gibi taze kıymayla yapılan köftenin tadı başka olur.
önce eti kavurup sonra soğanı kavurmak her zaman daha mantıklı gelmiştir ve uygulamam bu şekildedir. kıyma kavururken soğan daha önce kavrulur az miktar karabiberle. yemeğin ne olduğuna göre değişir. kavurma yapıyorsak önce et tabii sonra soğan, salça denklem dışı.
Sulu yemeklerin lezzetini ve kıvamını belirleyen en önemli etmenlerden biri soğandır. Yemeğe soğanla başlanır, yani yemeğin ilk lezzet vericisi soğandır. Soğanı olması gerektiği gibi kavuramazsanız yemeğin lezzeti de olması gerektiği gibi olmayacaktır.
Kavrulan kıymaya bir miktar kimyon atarsanız hem et kokusunu bastırırsınız hem de etin hazmını daha da kolaylaştırırsınız. Kavrulan kıymaya salça eklemek için de kıymanın güzelce kavrulmasını bekleyin ve sonrasında salça ekleyerek bir iki dakika daha kavurun.
Buzdolabınız ya da derin dondurucunuz bozulmazsa, elektrik kesintisi gibi herhangi bir sebepten ısı değişimi olmazsa buzlukta etlerinizi 1 yıl kadar taze bir şekilde saklayabilirsiniz.
Genellikle, malzemeleri buzluktan çıkardıktan sonra yeniden dondurmaktan kaçınılması gerekir. Tazeliklerini korumaları için, yalnızca tüketeceğiniz kadarını eritmeye çalışın. Bunun için özellikle et ürünlerini paketlerken küçük parçalar halinde tek öğünlük hazırlamanız en iyisidir.
Bozuk bir kıyma keskin, çürük ve ekşimsi bir kokuya sahiptir. Böyle bir kıyma tüketilmemelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri