Elektronik kayıt işlemi tamamlandıktan sonra kayıt olunan üniversitenin internet (web) sayfasındaki duyurular takip edilmelidir. Elektronik kayıt işlemini tamamlayan adayların ayrıca üniversitelerine giderek kayıt yaptırmalarına gerek yoktur.
E-devlet üzerinden kayıt yaptıranlar, kayıt işleminin tamamlanmasından sonra “elektronik kayıt belgesi”nin çıktısını mutlaka almalıdırlar. Bu belge kayıt işleminin tamamlandığını belgelemektedir. Elektronik Kayıt Belgesi kayıt yaptıran öğrenci tarafından saklanmalıdır.
Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler yerleştiği yükseköğretim kurumuna başvuracaktır. E-kayıt yaptıran öğrencinin üniversiteye giderek bizzat kayıt yaptırmasına ise gerek yoktur.
Uygulamada elektronik kayıt işlemi zorunlu değildir, tercihe bağlıdır.
Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır. Öğrencilerin ders kaydı aşamasına kadar ekstra belge teslim etmesine gerek duyulmayacak.
İlgili 19 soru bulundu
Elektronik kayıt işlemi tamamlandıktan sonra kayıt olunan üniversitenin internet (web) sayfasındaki duyurular takip edilmelidir. Elektronik kayıt işlemini tamamlayan adayların ayrıca üniversitelerine giderek kayıt yaptırmalarına gerek yoktur.
4- Belge Teslimi:
E-Devlet üzerinden elektronik kayıt yapan öğrencilerin aşağıda belirtilen belgeleri 6 Ekim 2023 tarihine kadar yerleştikleri Fakülte Dekanlıklarına/Yüksekokul Müdürlüklerine teslim etmeleri gerekmektedir.
Üniversite kayıtları için yüz yüze kayıt zorunluluğu bulunmuyor.
Tüm Devlet yükseköğretim kurumları ile isteyen Vakıf yükseköğretim kurumları, dileyen öğrenciler için e-devlet kapısından kayıt olma imkânı sunacaklardır.
Elektronik kayıt zorunlu değildir fakat birebir (yüz yüze) başvuru zorunludur. Asıl kayıt işlemi yüz yüze başvuru ile sağlanmaktadır. Üniversite elektronik kayıtları 4 Eylül'de başlıyor ve 8 Eylül'e kadar devam ediyor. Asıl kayıtlar ise 6 Eylül-10 Eylül aralığında alınacak.
Bu süre içinde kaydını yenilemeyen öğrenciler o yarıyılda derslere giremezler ve bu süre öğrenim süresinden sayılır, öğrencilik statüsü devam eder ancak öğrencilik haklarından yararlanamaz.
Kayıt yenileme ve ders kaydı işlemlerimi istediğim zaman yapabilir miyim? Hayır. Üniversite tarafından ilan edilen tarihlerde kayıt yenileme ve ders kaydı yapmayan öğrenci, o yarıyılda derslere ve sınavlara giremez ve öğrencilik haklarından yararlanamaz.
E-DEVLET ÜNİVERSİTE E-KAYIT
Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler yerleştiği yükseköğretim kurumuna başvuracaktır.
Öğrenciler E-Devlet platformundaki Üniversite e kayıt sorgulama “turkiye.gov.tr/yuksekogretim-kurulu-universite-e-kayit-belge-sorgulama” sayfasına E-devlet şifreleri ile giriş yapıp öğrenci belgesi sorgulama işlemi yapabilecekler.
Gerek e-devlet üzerinden kayıt yapanlardan gerekse de yüz yüze kayıt yaptıracak öğrencilerden sağlık kurulu raporu dâhil olmak üzere herhangi bir belge istenmeyecektir.
Elektronik kayıt 4-8 Eylül 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. başvurmaları gerekmektedir. Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabileceklerdir. elektronik kayıtta öğrencinin yerleşme bilgileri, ÖSYM verisinden otomatik olarak gelecektir.
Elektronik kayıt zorunlu değildir ancak birebir başvuru ile asıl kayıt zorunludur. Elektronik kayıtlar e-Devlet üzerinden alınıyor. YÖK'ün e-Devlet üzerinden sunduğu "turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit" adresi üzerinden üniversite e-kayıt işlemi gerçekleştirilir.
E-devlet kapısı üzerinden e-kayıt işlemleri için: https://www.turkiye.gov.tr (Giriş yaptıktan sonra, “E-Hizmetler” sayfasında yer alan “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı” başlığında “Üniversite E-Kayıt” sayfasına girerek Üniversite kaydı tamamlanır.
Kayıt işlemlerini yapabilmek için kişisel bilgilerinizin (e-posta, telefon) onaylanmış olması gerekmektedir.
Velayeti olan ebeveynin velayeti olmayana vekâlet vermesi gerekmektedir. – Kesin kayıt işlemini yasal veli dışında da birisi yaptırabilir mi? Evet ancak bu işlem için yasal veli dışındaki bir kişinin kesin kayıt işlemi için veliden noter onaylı vekâletname getirmesi gerekmektedir.
Bu süre içinde kaydını yenilemeyen öğrenciler o yarıyılda derslere giremezler ve bu süre öğrenim süresinden sayılır.
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı
Yükseköğretim Kurulu'nun yürüttüğü Yükseköğretim Bilgi Yönetim Sistemi çalışmaları kapsamında artık öğrenci belgesi https://www.turkiye.gov.tr/ adresi üzerinden alınabilecek.
E-kayıt işlemlerini başarıyla yapan öğrencilerin, yerleştirildikleri üniversitelerin web sitelerinde duyurulacak olan tarihlerde yapılacak ders kayıt işlemleri için üniversitelerine giderek kendilerinden istenen belgeleri yetkililere sunmaları gerekmektedir.
Kimlik Doğrulama: e-Devlet sertifikası, kullanıcıların dijital kimliklerini doğrulama imkanı sunar. Bu sayede, kullanıcılar e-Devlet platformuna güvenli bir şekilde giriş yapabilir ve yetkili işlemleri gerçekleştirebilir. Elektronik İmza: e-Devlet sertifikası, dijital imza yetenekleri sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri