Uzaktan teşhis, tedavi ve taburcunun mevzuata aykırı olduğuna dair Yargıtay kararları bulunmaktadır. Örneğin hekimin hastaneye gelmeden telefonla talimat vererek hastayı taburcu etmesi hekimin tedaviyi bizzat gerçekleştirme yükümlülüğüne aykırılık teşkil etmektedir.
Fiziki muayenede sorduğu tüm soruları hastaya yönelten hekim görüntülü olarak tüm muayene sürecini yürütebiliyor, gerekli gördüğü durumda ilaç yazabiliyor. Vatandaş, reçetesini hem SMS olarak alıyor, hem de e-Nabız hesabından görebiliyor ve yakınlarına ilaçlarını aldırabiliyor.
- Hastanelerimizde yapılan fiziksel muayeneniz veya online görüntülü doktor görüşmeniz sonrası sonuçlarınızın değerlendirilmesi amacıyla 10 günlük kontrol süreniz içerisinde, doktorunuzun da uygunluğunu bildirmesi durumunda, Görüntülü Kontrol Görüşmesi'ni ücretsiz olarak yapabilirsiniz.
Nasıl Randevu Alabilirim? COVID-19 pandemisi kapsamında pozitif veya temaslı durumundaki kişiler Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) web sayfasından veya 182 Çağrı Merkezi üzerinden görüntülü görüşme randevusu alabilirler. Randevu saati geldiğinde, Dr. e-Nabız sisteminden görüntülü görüşme yapılabilir.
Uzaktan sağlık hizmeti yönetmeliği yayımlandı. Yönetmeliğe göre isteyen vatandaş uzaktan muayene olabilecek, gözlem ve takibi yapılabilecek. E-reçete, e-rapor yazılabilecek.
İlgili 30 soru bulundu
Kişilerin e-Nabız'daki sağlık bilgilerini sadece kişilerin onayını alan hekimler ve/veya kişiler görebilir.
Mobil cihazlar aracılığıyla doktor ile hastayı online ortamda bir araya getiren, bir çeşit sağlık danışmanlığı hizmetidir.
e-Devlet'ten Araç Muayenesi Randevusu Nasıl Oluşturulur? “TÜVTÜRK Muayene Randevu Kayıt” sayfasına gidin ve e-Devlet'in sizden istediği bilgileri girerek kimliğinizi doğrulayın. Açılan sayfada gerekli bilgileri ve seçimleri yaparak periyodik araç muayenesi için randevu alabilirsiniz.
DR. e-Nabız uygulaması sayesinde, karantinadaki koronavirüs vakaları, evinde online olarak doktor muayenesi olabiliyor. Test sonucu pozitif çıkanlar, SMS ile bilgilendirilerek sisteme yönlendiriliyor, “online muayene" randevusu alanlar, ilgili branştaki doktoru ile görüşme yapabiliyor.
Online görüşmenizde yasal mevzuat gereği hekiminiz reçete düzenleyemez.
Hakkı Aktaş, “Projeyle evde sağlık hizmetlerine kayıtlı yatağa ya da eve bağımlı hastalarımız evde sağlık ekiplerimizle doktor e-nabız uygulamasıyla görüntülü muayene randevusu oluşturularak sağlık kuruluşlarımıza başvurmadan muayene işlemleri gerçekleştiriliyor, sağlık kurulunda raporları hazırlanıyor” dedi.
Mesai dışında verilen muayene hizmeti normal poliklinik hizmeti statüsünde olup ilave bir ücrete tabi değildir.
Bu uygulama ile, ihtiyacınız olan sağlık hizmetine artık evinizden çıkmadan ulaşabilirsiniz. hastaneye gitmeye gerek kalmadan, istediğiniz branşta hekimimizle bilgisayarınızdan, tablet ya da akıllı telefonunuz üzerinden görüntülü görüşme imkanı ile sağlık sorunlarınıza ilişkin danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.
Hastayı görmeden reçete yazan doktorun eylemi Türk Ceza Kanunu kapsamında görevi kötüye kullanma suçunu oluşturur.
Aile Hekimlerinin ilaç yazma yetkileri nedir? Aile Hekimleri, SUT'ta Aile Hekimi uzmanının ve uzman hekimin yazabilecekleri tüm ilaçları reçete edebilirler. Ancak SUT'ta ilgili uzmanın (göz hastalıkları uzmanı, cildiye uzmanı, psikiyatri uzmanı gibi) yazabilecekleri ilaçları yazamazlar.
Bu tarih itibariyle bahsi geçen illerde görev yapan bütün aile hekimlerinin tüm ilaçları E-reçete (Renkli Reçete) Sistemi kapsamında reçetelendirmesi gerekmektedir.
Araç Muayene İstasyonlarının Açılması, İşletilmesi ve Araç Muayenesi Hakkında Yönetmelik'te Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yürürlüğe girdi. Yönetmelikle TÜVTÜRK tarafından işletilen araç muayene istasyonlarında artık araç muayene raporları dijital olarak da verilecek.
TÜVTÜRK tarafından işletilen araç muayene istasyonlarında artık araç muayene raporları dijital olarak da verilecek. Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme ile 2023 başından itibaren araçların plakalarına yapıştırılan araç muayene etiketleri de kaldırılıyor.
Türkiye'de her yıl gerçekleşen 8.5 milyon muayene işlemi için gün ve saatine kadar randevular artık e-Devlet kapısı üzerinden yapabiliyor. ANKARA- Araç muayene randevuları, e-Devlet kapısından alınıyor.
Aracının muayenesi dolduğunda ilk olarak TÜVTÜRK'ten randevu alman gerekir. Randevu almadan muayeneye gitmen durumunda aracının muayenesi yapılmaz. Araç muayene randevu işlemini TÜVTÜRK internet sitesinden veya müşteri hizmetleri üzerinden yapabilirsin.
Muayene randevusu alınırken aracın son muayene geçerlilik tarihi de girilir. Bu tarih girildiğinde aracın muayene gecikmesinin ne kadar bir süre olduğu otomatik olarak hesaplanır ve gecikme cezası muayene ücretine eklenir. Muayene gecikme cezası gecikilen her ay için yüzde 5 olarak muayene ücretine ilave edilir.
TÜVTÜRK muayene ücreti araç çeşidine bağlı olarak değişmektedir. 2023 yılı için motosiklet, motorlu bisiklet, römorklu veya römorksuz traktör ücreti 575,84 TL, otomobil, minibüs, kamyonet, özel amaçlı taşıt, arazi taşıtı, römork ve yarı römork ise 1.130,44 TL olarak belirlenmiştir.
Doktor, hastayı robota takılı monitörün web kamerasından izliyor ve robotun mikrofonuyla hoparlörlerini kullanarak hastaya kendini nasıl hissettiğini soruyor. Hastayı fiziksel olarak muayene etmek gerektiğinde ise, uzman doktor, hastanın yanındaki hemşire veya pratisyen hekimi iRobot RP-VITA üzerinden yönlendiriyor.
Zorunlu olarak muayeneye sevk edilen araçların periyodik muayene süresi geçmemiş olsa bile, bu araçların muayene süresi bitmiş kabul edilir ve öncelikli olarak muayene edilirler. Zorunlu muayene için periyodik araç muayenesindeki belgeler ve ücret geçerlidir.
Araç muayene işlemleri, kabul işlemlerini takiben, ortalama 1 saat sürüyor. İstasyon alanına giriş, müşteri kabul ve sorgulama ile muayene süreci de göz önüne alındığında, özellikle büyükşehirlerde yer alan istasyonlarda ortalama 2 saatlik bir zaman ayırmak ve zaman planlamasını buna göre yapmak gerekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri