Hibrit kelimesi eğitim ile birleşince de iki farklı eğitim modelinin tek bir çatıda buluşması anlamına çıkıyor. Detaylandıracak olursak; hibrit eğitim sistemi bazı derslerin yüz yüze bazılarının ise online olarak yapılmasını ifade ediyor.
Geleneksel sınavlar yerine ödev veya projeler verilebiliyor. Öğrencilerin bilgisayarlarını kullanarak istedikleri yerden katılabileceği sınavlar organize edilebiliyor. Olumsuz durumların yaşanmaması için bu sınavlara kamera ve mikrofon zorunluluğu getirilebiliyor.
HİBRİT EĞİTİM: ONLİNE VE YÜZ YÜZE EĞİTİMİNİN BİRLEŞİMİ
Kullanılan teknolojilerin yanı sıra farklı eğitim felsefelerinin geleneksel öğrenme ortamında birlikte kullanılması da harmanlanmış öğrenme olarak tanımlanmaktadır.
Hibrit çalışma; aylık iş döneminin belirli günlerinde ofiste, belirli günlerinde ise uzaktan çalışma düzenini ifade eder. Bu model ile işyeri artık yalnızca fiziksel ofisin dört duvarı arasında değil; evde, ortak çalışma alanlarında ve ofiste çalışanlardan oluşan bir ekosistem hâline gelir.
Hibrit eğitim, öğrencinin, öğrencilik sürecinin ve deneyiminin tamamının online veya yüz yüze, kampüs içi ya da dışı harmanlanması olarak tanımlanabilir.
İlgili 29 soru bulundu
Hibrit modelde yüz yüze ve uzaktan eğitim bir arada veriliyor. Haftalık 40 saat olan ders saatleri düşürülüyor. Ders saatlerinin 20 saat olması gündemde. Matematik, Türkçe ve Fen gibi temel dersler okulda yüz yüze eğitim ile verilecek.
ÜNİVERSİTELERDE HİBRİT EĞİTİM NASIL OLACAK? Üniversitelerde, derslerin yüzde 40'ı veya herhangi bir dersin yüzde 40'ı uzaktan eğitim yoluyla yapılabilecek. Üniversiteler, hibrit eğitim sürecinde derslere yarı zamanlı olarak okula gidebilecek. Bir bölümünü ise evde uzaktan eğitim modeli ile işleyecek.
Hibrit düşünme en az iki farklı konunun sentezlenerek yeni bir yaratım oluşturma enerjisidir. İnsan zihni zaten Hibrit düşünmeye donanımlı haldedir. Hibrit düşünme aynı zamanda, insanların birçok alanda başarılı sonuçlar elde etmesinde de gereklidir.
Şirketlerin çalışanlarına hem evde hem de ofis ortamında çalışabilme imkânı sunması hibrit çalışma modeli ile ifade edilir. Peki hibrit yani diğer adıyla esnek çalışma nedir? Bu modele göre çalışan şirketlerde, mesai yarı zamanlı olacak şekilde evde ya da ofis ortamında geçirilir.
“Hibrit araba çevre dostudur, ekonomik avantajları daha fazladır, ikinci el piyasa değeri daha yüksektir, daha hafiftir ve rejeneratif frenleme yoluyla kendi kendini şarj edebilir. Bu nedenle avantajları, dezavantajlarını dengeleyebilir.”
ARA SINAVLAR ONLINE YAPILACAK
Üniversitelerde bahar dönemindeki ara sınavlar, uzaktan öğretim yöntemleriyle çevrim içi yapılacak. Yarıyıl sonu, tek ders, tez izleme, yeterlilik gibi sınavların ne zaman ve nasıl yapılacağına yükseköğretim kurumlarının yetkili kurulları karar verecek.
Üniversiteler, hibrit eğitim sürecinde uygulama ağırlıklı bölümler yarı zamanlı olarak okula gidebilecek. Diğer bölümler ise uzaktan eğitim ile sürece devam edecek.
Eğitimde hibrit sistemi sayesinde, online eğitim ile yüz yüze eğitim birbirine entegre edilerek daha verimli dersler işlenebilir. Böylelikle eğitimden alınacak sonuçlar daha kalıcı olabilir.
Uygulamalı bölümlerde yüz yüze eğitimi zorunlu kıldık. Diğer bölümlerde ise yoklama olmadan öğrencilerimiz derslerine katılabilecekler." dedi. Karadağ, yüz yüze eğitimin ilk günü olduğu için kampüste öğrenci yoğunluğu olmadığına dikkati çekerek, "İlerleyen günlerde öğrenci yoğunluğu aratacaktır.
Uzaktan Eğitim Sınav Sistemi Nasıldır? Vize Sınavları, internet üzerinden yapılmaktadır.
Uzaktan sınavlar genellikle online olarak gerçekleştirilir. Online olarak gerçekleşen bu sınavlarda genellikle süre soruları okuyup çözebileceğiniz veya yanıtlayabileceğiniz süre belli bir geri sayım aracı ile ölçülür ve süre bittiğinde sınavınız da bitmiş olur.
Kelime anlamı "melez" olan bu kavram, farklılıkları bir araya getirip güçlü bir sinerji yaratıyor olmasıyla da dikkatleri üzerinde topluyor. Zıt gibi görünen ancak aynı amaca hizmet eden farklılıkları buluşturan hibritin, otomobil endüstrisindeki teknolojik öncülüğünü ise Toyota üstleniyor.
Hibrit çalışma modeli daha fazla esneklik sağlar. Bu sayede çalışanlar kendileri için en iyi olanı seçebilir ve daha verimli çalışabilirler. Hibrit bir sistem ayrıca, geleneksel çalışmaya göre operasyonel maliyetleri de azaltır. Ofiste çok sayıda çalışan olmadığında, daha az ofis alanı ve gereksiniminiz olur.
Yeni modelde çalışanlara dilediklerinde ofiste, dilediklerinde uzaktan, farklı bir şehirden çalışma esnekliği sağlandı. Pandemi sonlandığında ise hibrit olacak şekilde; ofisten 2-3 gün, istenen herhangi bir yerden 2-3 gün çalışmak mümkün olacak.
Fiziksel ortamda gerçekleşen etkinlik canlı veya internet üzerinden erişilebilir şekilde yürütülür. Hem sanal hem de yüz yüze deneyimler sunan bu etkinlik tipine hibrit etkinlik denmektedir.
İngilizce hybrid kelimesinden Türkçeye hibrit olarak alınan ve kullanılan bu kelime için Türk Dil Kurumu Güncel Sözlük'te “melez” ve “iki farklı güç kaynağının bir arada bulunması” olmak üzere iki anlamı bulunmaktadır.
Hibrit, bugün hayatımızın her alanında karşımıza sıklıkla çıkan bir kavram. Kelime anlamı “melez” olan bu kavram, farklılıkları bir araya getirip güçlü bir sinerji yaratıyor olmasıyla dikkatleri üzerinde topluyor. Hibrit kavramı, meslekler ve çalışanlarla ilgili olarak iş dünyasında kullanılmaya başlandı.
Tıp Fakülteleri, Diş Hekimliği Fakülteleri, Sağlık Bilimleri Fakülteleri, Güzel Sanatlar Fakülteleri, Spor Bilimleri, Fen- Edebiyat Fakültelerinin Fen Bölümleri, Konservatuvarlar, Veterinerlik ve Ziraat Fakülteleri hibrit eğitimin uygulanacağı bölümler.
Hibrit öğrenme, bazı öğrencilerin sınıfta birlikte oturması ve diğerlerinin evden (veya başka bir yerden) derse katılmasıyken, dersi öğrencilere belirli öğretim yöntemlerini ve materyallerini çevrimiçi teknolojileri kullanarak vermek harmanlanmış öğrenmedir denilebilir.
Hibrit sistemin en önemli yönü öğrencilerde devamsızlığın aranmayacak olması. Çünkü öğrenci dersi uzaktan da takip edebileceği için okula devam zorunluluğu şeklinde bir durum söz konusu olmayacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri