Erkekler ise birine abla demek için "noona" ifadesini kullanır. Buradan anlaşılacağı üzere unni kelimesi, sadece kadınlar arasında kullanılabilen bir hitap sözcüğüdür. Ek olarak, Koreli kadınlar yaşça büyük erkeklere seslenmek için "oppa" veya "hyeong" ifadelerini kullanır.
Kore dilinde kullanılan yaygın sözcükler arasında oppa sözcüğü de bulunuyor. Oppa sözcüğü, Kore'de kızların erkek arkadaşlarına kullandığı bir kelimedir. Kendilerinden büyük olan abiler için de kullanılabiliyor.
İlk olarak genç kızlar erkek arkadaşlarına, flörtlerine veya hoşlandıkları kişiye Oppa diye seslenir. Bir diğer kullanım alanı ise yine genç kadınların kendinden büyük genç erkeklere hitap şekli olarak da kullanılır. Bir nevi bizde ki 'abi' ile aynı anlama gelir.
Sunbae, Korece'de kişilerin üst mevkideki ve yetkili kişiler için kullandıkları bir hitap şeklidir. Bu nedenle genelde iş ortamında sıkça kullanılır.
Unni, Korecede abla demektir ve öz olup olmaması önemli değildir. Kızlar kendilerinden yaşça büyük olan hemcinslerine unni diye hitap eder. Erkekler ise birine abla demek için "noona" ifadesini kullanır.
İlgili 25 soru bulundu
Kore'de soyadı erkek kanbağı olarak görünür, ve çocuklar doğdukları zaman herkesin kendi babasının soyadını alır. Memurlar ve Budist rahiplerin aile isimleri olmayabilir. Atalarının da kanbağı olarak bağlantısı içinde klan* atası, ya da klanı uzun süre yaşadığı yani ikametgahı doğduğu yerdir.
Hyung, abi, saygı duyulan ve sevilen büyük erkek kişiler için hitap etme kelimesidir. Yani bir hitap sözcüğüdür. Hyung hitap kelimesi yalnızca erkekler arasında kullanılır.
Noona Koredece erkeklerin kendilerinden yaşça büyük olan kızlara hitap etme şeklidir. Korecedeki oppa kelimesinin karşılığı olarak düşünebilirsiniz.
Hyung, Kore'de erkeklerin kendinden yaşça büyük erkeklere hitap şeklidir. Aralarında kan bağı olmasa da kardeş gibi hissettiği kişiye karşı bu ifade erkekler tarafından kullanılmıştır. Saygılı olmanın gerektiği ortamlarda ise sonuna "nim" eklenerek kullanılır.
Korece seni seviyorum; Saranghae olarak yazılır. Saranghae; seni seviyorum sözcüğü, saranhe olarak okunur.
Bunlardan ilki kardeş anlamında kullanılmasıdır. Bu en yaygın kullanım şeklidir. İkinci kullanım şekli ise Koreli kızların kendinden yaşça büyük erkekler için kullanmasıdır. Üçüncü kullanımı ise kızların arasında duygusal bağ olan erkeklere karşı kullanmasıdır.
아비(abi): Korecede "baba" demek. 지아비(jiabi) ise koca. 어버이, anne.
자기야; daha çok sevgili olanların birbirine kullandıkları sevgilim kelimesi, bebeğim, tatlım gibi anlamlarıda var... 여보 ; ise evli çiftler çok kullanıyor tatlım, balım, hayatım anlamlarına geliyor...
britanya argosunda şehir eşkiyası, maganda, serseri gibi anlamları vardır. korece'de "canım" anlamına gelir. korelilerin sevgilim, canım veya karıcım-kocacım deme şekli.
korede orta yaşlı erkeklere yapılan hitap şeklidir. bi erkeğe genellikle evlendikten sonra ajuşhi derler. amca, bayım gibi anlamlarda kullanılıyor.
Merhabanın Korecesi ' annyeonghaseyo ' dur. Yazım şekli '안녕하세요 şeklindedir.
İnsanlar tanışırken ilk aşamada 'ismin nedir?' sorusunu yöneltir. Kore dilinde 'ismin nedir?' ' ileum-i mwo-eyo' şeklindedir. Orjinal yazılışı ise '이름이 뭐에요 şeklindedir.
annyeonghaseyo! Nasılsın? 잘 지---? 잘 지내세요?
Sovyet Sivil İdaresi (SSİ), 24 Ağustos 1945'ten 9 Eylül 1948'e kadar Kore Yarımadası'nın kuzey kısmında var olmuş hükûmettir. 1946'den sonra Kuzey Kore'yi Kuzey Kore Geçici Halk Komitesi ile beraber yönetmiştir. Sovyetler Birliği'nin, Kore'nin bölünmesi'nden sonra Kuzey Kore'yi yönetmek için kurduğu askerî idaredir.
kore'de yasli kadinlara verilen genel isim. korede evlenen kadınlara yapılan hitap şekli. orta yaşlı kadınlarda diyebiliriz. gerçi evlenip boşanan genç yaştaki kadınlara da ajumma diyorlar.
Oppa, Kore dilinde bir terimdir. Genellik kore dizilerinde sıkça kullanılır. En basit anlamıyla, kızların kendilerinden yaşça büyük erkek kardeşlerine veya yine yaşça büyük ama kendilerini yakın hissettikleri erkekler için kullandıkları bir terimdir oppa.
Malezya ve Kore'de kadınların evlendikten sonra da önceki soyadlarını korumaları yerel bir gelenek olarak kabul görmüştür. Her ne kadar böyle bir alışılagelmiş gelenek olsa da aslında kadınların kocalarının soyadını almasını yasaklayan herhangi bir düzenleme yoktur.
Arkeolojik araştırmalar Proto-Korelilerin Tunç Çağı döneminde Mançurya'dan günümüzde yaşadıkları Kore Yarımadasına geldiklerini göstermektedir. Antik Kore alanında uzmanlaşmış birçok dilbilimci ve arkeoloğa göre, Proto-Korece ve Proto-Korelilerin kökeni Mançurya'ya, spesifik olarak Liao Nehri çevresine dayanmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri