İstanbul'daki fabrikasının açılışını bakan Varank'ın yaptığı dünyanın en büyük cep telefonu üreticilerinden Çinli OPPO, Türkiye'den ayrılan. Şirket, 20 milyon dolar yatırımla Mısır'da fabrika açma kararı aldı.
Mısır fabrikası 20 milyon dolara mal olacak
Sonrasında ise OPPO'nun, Türkiye'deki üretimi sessiz sedasız sonlandırıldığı belirtildi. Türkiye'deki üretimine hızla başlayan, bu kararından da yine hızla vazgeçen OPPO'nun şimdilerde yeni bir gözdesi olduğunu söylemeliyim.
2021 yılında 50 milyon dolarlık yatırımla Türkiye'ye akıllı telefon fabrikası kuran Oppo, küresel kriz nedeniyle işten çıkarmalara başlamış üretimi durdurmuştu.
Ancak şirketin canlı destek birimi, "OPPO'nun Türkiye pazarında satışlarına, teknik servisine ve yedek parça desteğine devam ettiğini memnuniyetle bildirmek isteriz. Sadece üretim fabrikasının faaliyetinin durdurulduğunu belirtmek isteriz." şeklinde bir açıklama yapmıştır.
Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre Oppo, ekonomik kısıtlamalar nedeniyle bazı kararlar aldı. Buna göre şirketin dünyadaki 10'uncu fabrikası unvanını da Oppo Tuzla telefon üretim tesisi, sessiz sedasız kapandı.
İlgili 18 soru bulundu
Xiaomi'nin Türkiye'deki fabrikası bugün resmen açılıyor
Çinli üretici Xiaomi'nin Türkiye'deki akıllı telefon üretim fabrikası bugün resmen açılıyor.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Tuzla'da 12 bin metrekare kapalı alana sahip bir fabrika, Çin menşeli cep telefonu markası OPPO tarafından akıllı telefon üretim tesisine dönüştürüldü.
Çinli akıllı telefon markası Oppo, 2021'de 1.5 milyona yaklaşan cihaz ve yüzde 13'lük pay ile Türkiye pazarında üçüncü sıraya yerleşirken, Oppo'nun hemen ardından 1.3 milyonluk mobil cihaz ve yüzde 12.4'lük pay ile Redmi dördüncü sırada yer aldı.
Japon elektronik devinden yapılan açıklama “Televizyon ve ses sistemlerinde optimizeye gidildi. Ancak müşteri hizmetlerimiz devam edecek“ yönünde oldu. Sony Türkiye'nin kurumsal iletişim yetkilileri, Sony'nın Türkiye'den çıkacağı yönündeki haberleri ise yalanladı.
Yerelde artan talebi karşılamak için faaliyet gösteren fabrikada Türkiye'deki tüketiciler arasında popüler olan A Serisi ve Reno Lite model akıllı telefonlar üretiliyor.
Özet olarak satış başarısızlığı, artan maliyetler ve kalifiye eleman bulunamaması nedeniyle fabrika üretiminin durdurulması gibi sebepler Oppo'yu ülkemizden çekilmeye itiyor gibi gözüküyor. Realme, Vivo, iQOO ve OnePlus markalarının sahibi olan BBK Electronics, aynı zamanda Oppo'nun da sahibi durumunda.
Yenilikçi teknolojilere sahip ürünleriyle akıllı telefon sektörünün önde gelen markası OPPO, ürünlerinin distribütörlüğüyle ilgili yetkiyi Türkiye'nin lider bilişim teknolojileri şirketi İndeks Bilgisayar'a verdi.
Android 13 tabanlı ColorOS 13 alacak Oppo telefonlar açıklandı! Oppo, 2023'ten itibaren 4 yıl boyunca büyük ColorOS güncellemesi, 5 yıl süresince de güvenlik güncellemesi dağıtacak.
Türkiye'de Üretim Yapan Telefon Markaları
Yabancı olan Omix, Oppo, Realme, Samsung, TCL, Tecno Mobile, Vivo ve Xiaomi gibi dünyaca ünlü teknoloji devi markalar, Türkiye'de akıllı telefon üretimi yapmaya başladı.
OPPO merkezi Dongguan, Guangdong'da bulunan ve Tokyo, Kuala Lumpur, Gurgaon, Varşova, Düsseldorf ve Mexico City'de bölgesel merkezleri olan küresel bir tüketici elektroniği ve mobil iletişim şirketidir. OnePlus, Vivo, iQOO ve Realme markalarının da sahibi olan BBK Electronics'in alt kuruluşudur.
Realme (realme olarak stilize edilmiş), Shenzhen merkezli bir akıllı telefon üreticisidir. Marka, 4 Mayıs 2018'de, daha önce Oppo Electronics'in Başkan Yardımcısı olan Sky Li tarafından Oppo'nun alt markası olarak kuruldu.
Sony Türkiye'nin kurumsal iletişim yetkilileri, Sony'nın Türkiye'den çıkacağı yönündeki haberleri ise yalanladı. Şirket, Türkiye'de satışta olan diğer ürün gruplarından kamera sistemleri ve Playstation oyun konsolu için globalden her hangi bir açıklama gelmediği bilgisini de paylaştı.
Bunun dışında Xiaomi Redmi serisinden 8C, 9T, Note 10S ve 10 modelleri de vergi indirimli satın alınabilecek telefonlar arasında yer alıyor. Xiaomi modelleri, güçlü işlemci özellikleriyle beraber Türkiye'de üretiliyor.
Sony'nin Türkiye'den çekilmesindeki en büyük sorunun tedarik kaynaklı olduğu düşünülüyor. Ayrıca kurda yaşanan dengesizliğin de nedenlerden biri olduğu söyleniyor. Sony'nin televizyon, kulaklık gibi ürünlerinde çekileceği iddia edilse de kamera tarafında faaliyetlerine devam edeceği belirtiliyor.
Vivo ve Oppo aynı şirket olan BBK Electronics Corporation'a aittir, ancak farklı markalardır. Her iki marka da farklı tasarım ve özelliklere sahip telefonlar sunar. Kullanıcılar, ihtiyaçlarına ve tercihlerine göre Vivo veya Oppo arasında seçim yapabilirler.
Oppo markasının en üst segmentte yer alan amiral tasarımı Reno 4 Pro modelidir. 6.5 inç geniş ekran tasarımı bulunan cihaz, 1080x2400 piksel çözünürlüğe sahiptir. Ekran yenileme hızı bakımından da üstün seviyede işlemler yapabilen Reno 4 Pro modeli, Oppo en iyi telefonu 2023 tasarımları arasında ilk sıraya konulabilir.
Dünyanın en iyi telefon markaları sıralamasında Apple zirveye adını iPhone 12 Pro ile adını yazdırırken ikinci sırada Samsung Galaxy Note 20 Ultra yer aldı.
Vivo Mu Daha İyi Oppo Mu
Genel olarak, Vivo, yüksek kaliteli kameraları ve uzun pil ömrü ile öne çıkarken, Oppo ise uygun fiyatlı ve kullanımı kolay akıllı telefonları ile bilinir. Vivo'nun öne çıkan özellikleri: Yüksek kaliteli kameralar.
Vivo Communication Technology Co. Ltd.
(Çince: 维沃移动通信有限公司), Çin merkezli bir tüketici elektroniği şirketidir. Şirket, 2009 yılında Shen Wei tarafından kurulmuşdur.
2019'da başlayan ABD ambargosuna dek pek çok pazarda dikkatleri üzerine çeken Huawei, ambargonun ardından büyüme ivmesini neredeyse tamamen kaybetti. Hizmet gücünü artırmak isteyen marka bu doğrultuda yeni bir adım atarak bir başka Çin menşeili marka Oppo ile güçlerini birleştirme kararı aldı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri