Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi'nin önemli şehirlerinden biri olan Ordu, Karadeniz Turları için muhakkak ziyaret edilen şehirlerden biridir. Ordu deyince akla ilk gelen yerlerden biri hiç şüphesiz Boztepe'dir.
Fındık denince akla Ordu, Ordu denince akla fındık gelir. Fındığın tarihçesi milattan önceki yıllara kadar gider. Antik çağdan beri bilinen bir meyvedir, hem yiyecek, hem de ilaç olarak kullanıla gelmiştir. Giresun, Ordu, Trabzon yöreleri antik çağdan bugüne fındık yetiştiren yörelerdir.
Giresun denilince akla karalahana ve hamsi gelir. Bunun yanında mısır unundan yiyecekler yapılır. Yemeklerden bazıları; Karalahana Çorbası, Karalahana Diblesi, Isırgan Püresi, Mısır Ekmeği, Fasulye Turşusu, Kiraz Duzlaması ve Pezik Mıhlamasıdır.
Trabzon denince akla gelen ilk simge Sümela Manastırı. Tam anlamıyla 'azmin zaferi' olan yapıyı görmek için Maçka'ya bağlı Altındere Köyü'nün yolunu tutmak gerek. Ama şu sıralar gitseniz de gezmeniz mümkün değil.
İlgili 28 soru bulundu
Muğla denince akla ilk gelen şeyler Bodrum, Marmaris, Milas, Fethiye, Datça gibi tatil yerleri başta olmak üzere Dalyan, Kelebekler Vadisi, Bodrum Kalesi, Kleopatra Plajı ve Ölüdeniz gibi hepsi birbirinden güzel ve insana güzel duygular vaad eden yerlerdir.
Çok sayıda yer altı şehrine ev sahipliği yapan Kayseri; doğal güzellikleri ile de hayranlık uyandırıyor. Kapuzbaşı Şelalesi, Derevenk vadisi, Şeker gölü ve Erciyes Dağı; Kayseri ile özdeşleşen tabiat harikaları listesinde ilk sıralarda bulunuyor.
Isparta denince birçoğumuzun aklımıza direk olarak gül ve el dokuması halısı gelmektedir. Bunların yanı sıra Türkiye'nin eski başbakanı ve 9. cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in memleketi olarak da bilinmektedir.
Düşünmemiş olanlar için söylemeliyiz ki Kastamonu deyince aklınıza, plajları ve koyları, dağları ve milli parkları, kanyonları ve mağaraları, müzeleri ve ören yerleri, tarihi konakları, yaylaları, hatta kış turizmi için kayak merkezi gelmeli.
Birinci rivâyete göre bu isim, "Kerasus"ta bol miktarda yetişen kirazdan gelmiştir. İkinci rivâyete göre ise; Giresun denize doğru uzanan bir yarımadanın üzerine kurulmuştur. Bu yarımadanın şekli de boynuza benzemektedir. İşte bu sebepten Yunancada boynuz anlamına gelen "Keras"dan türemiştir.
Devlet, sınırları belirlenmiş bir toprak parçası üzerinde yaşayan in- sanlardan oluşan bir toplumu düzen içerisinde yönetmek amacıyla, kurallar ve yasalar koyma erkine sahip kurumlar aracılığıyla otorite kullanan siyasal bir örgüttür.
Liderlik, bağımsızlık, eşitlik, çağdaşlık, medeniyet...
Kırşehir denince akla ilk gelenlerden biri de Ahilik kültürü ve Ahi Evran-ı Veli elbette. Ahilik Teşkilatı'nın kurucusu ve 32 esnafın piri Ahi Evran, kentte çok önemli bir yer tutuyor. Türbesinin de bulunduğu Ahi Evran Külliyesi merkezde. Bugün caminin karşısına ahiliği anlatacak bir müze yapılmakta.
altın portakal,gizli bahçe,jungle,demlik,koyu siyah,tünektepe,tahinli kabak tatlısı,tahinli piyaz,börekci tevfik,falezler,kaleiçi,üç kapılar,ışıklar caddesi,dönerciler çarşısı, turunç reçeli,karaoglan parki,yanartaş,korkuteli özledim memleketi....
Kastra kelimesi Latince "kale" demektir. Komnenler ise, bir Bizans Hanedanı olup bu bölgenin Bizans dönemindeki yerleşimcileridir. Bu iki kelime zamanla Kastamonu şeklini almıştır.
Afyon denince akla ilk olarak kaymak gelir ama en az kaymak kadar ünlü olan simge Anıtpark'taki Büyük Utku(zafer) Anıtı'dır. 6 Kasım 1937 günü Afyonkarahisar ziyareti esnasında anıtı inceleyen Mustafa Kemal Atatürk, anıt hakkında "Büyük utkuyu en iyi anlatan anıt" demiştir.
Gül deyince bizim dinimizde Peygamber kokusu akla gelir. Dolayısıyla bu kadar önemli bir bitkinin yetiştiriciliği yapılan bu ürünün Türkiye'de 4. Sırada Denizli'de yetiştirilmesi aslında önemli bir istatistiki bilgi.
Isparta ilinin gülü en meşhur olan mahsulüdür. Isparta gül üretiminin en fazla olduğu şehirdir. Üretilen güller ile gül kokulu tespihler, sabunlar, mumlar, seccadeler, parfümler, gül yağı, gül kolonyası, gül suyu, gül reçeli, gül lokumu gibi çok sayıda ürün üretilip satılmaktadır.
Toprak deyince çoğumuzun aklına cansız, durağan ve bitkiler ve hayvanların yaşaması için var olan inorganik bir tabaka gelir. Bunun eksik bir tanım olduğunu artık biliyoruz; toprak, içinde karmaşık ilişkiler ağını barındıran, canlı bir ekosistem.
Şehrin en eski adı olan Mazaka, Roma devrine kadar devam etmiş; Roma devrinde şehre imparator şehri anlamında Kaisareia adı verilmiş; bu isim Araplarca Kaysariya şeklinde kullanılmıştır.
kişiyi herhangi bir şeye davet ederken, o kişiye gönülsüz teklifte bulunmak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri