391-395 yıllarında Orta Asya'dan büyük göçler halinde gelen Peçenek ve Kuman Türkleri Kumru topraklarında uzun süre kalmış yörenin Türkleşmesinde büyük rol oynamışlardır.
İlçenin isminin nereden geldiği konusunda çeşitli rivayetler bulunmasına rağmen , büyük çoğunluk Elekçi deresi kenarında yerleşmesinden dolayı verilen kumlu ismi zamanla halk arasında Kumru olarak anılmaya başlanmasından dolayı bu ismi aldığı konusunda fikir birliği içindedirler.
Kumru, Ordu ilinin bir ilçesidir. Doğusunda Korgan, batısında Akkuş, kuzeyinde Fatsa, kuzeybatısında Ünye ve güneyinde Niksar ilçeleri bulunmaktadır.
KUMRU'YA ÖZGÜ MEŞHUR CEVİZ HELVASI
Temel malzemesi üzüm pekmezi, yumurta akı ve ceviz olan helva, herhangi bir katkı maddesi kullanılmadan üretilmektedir. Yöremize özgü helva Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından somut olmayan kültürel miras unsuru olarak İl ve Ulusal envanter kaydına alınmıştır.
Bugünkü Yanlızdam Köyü merkez olmak üzere 1926 yılında Fatsa'ya bağlı nahiye haline getirilen Kumru, 01 Nisan 1960 ve 7033 Sayılı Kanun ile ilçe haline getirilmiştir.
İlgili 23 soru bulundu
Kumru, güvercingiller (Columbida) familyasından, genellikle güvercinlere göre daha küçük yapılı ve soluk renkli türlerin ortak adı.
Kumru İzmir'e özgü bir hamurişi ve bununla hazırlanan soğuk sandviçlere verilen isimdir. Bu hamurişi tuzsuz ya da az tuzlu hamurdan yapılır. Özelliği üzerinin bol susamlı olmasıdır.
Düzoba Yaylası - Ordu
Kumru İlçesi yayla bakımından zengindir ve Erikçeli (Bakacak) Yaylası, Ericek Yaylası, Düzoba Yaylası bunlardan en önemlileridir. Düzoba Yaylası merkez haline getirilmiş ve Mayıs ayının sonu ile Ekim ayının başı arasında her Pazar günü yayla pazarı kurulmaktadır.
Ordu'nun en önemli ve bilinen özelliği, fındık üretimindeki başarısıdır. Fındık, Ordu'nun ağaçlarla kaplı yaylalarında yetişen bir meyvedir. Ordu'nun iklimi ve toprak yapısı, fındık yetiştiriciliği için son derece uygun bir ortam sağlar. Bu nedenle, Ordu Türkiye'nin en büyük fındık üreticilerinden biridir.
ORDU KUMRU's post
Tüik 2023 yılı nüfus istatistiklerini açıkladı. yıla göre 1268 kişi artarak 29.704 olarak açıklandı. 2022 yılı Kumru Nüfusu 28.436 olarak açıklanmıştı.
Kumrunun İçine Ne Girer? içerisine pişmiş sucuk, sosis, salam, kaşar peyniri ve domatesin yanı sıra ketçap ve mayonez de eklenerek hazırlanan sandviçlere de kumru denmiştir.
İki kazadan Serkeş, Fatsa'nın güneybatısında, Meydan ise Ünye'nin doğusunda ve bugünkü Kumru ilçesinin kuzeyinde bulunuyordu. Devamlılığını sağlayamayan bu iki kazanın idarî sınırlarında günümüzde Kumru ilçesi kurulmuştur.
Kumru, Ordu şehrinin ilçesidir. Ordu, Karadeniz bölgesinde yer alan ve birçok açıdan gelişmiş bir şehirdir. Kumru, oldukça büyük bir ilçedir. Kumru; Ünye, Akkuş, Korgan ve Fatsa ilçeleri ile komşudur.
Yaklaşık 150 yıldır İzmir'de üretilen ve İzmirliler tarafından hemen hemen her gün tüketilen kumru önceleri soğuk olarak tüketilirken, 1940'lardan sonra sandviç gibi arasına sucuk, salam ve peynir konularak sıcak olarak da tüketilmeye başlanmıştır.
Kumru kuşları, güvercin ailesinden gelen bir kuş türüdür. Ancak sıklıkla Streptopelia ailesinden geldiği söylenmektedir. Kumru kuşları, güvercinlere göre daha minik bir yapıya sahiptir. Kumru kuşları, kiremit renginde tüyleri ile genel olarak herkesin sürekli gördüğü kuşlar arasındadır.
Teyneli Köyü Ordu'nun nüfus ve yüzölçümü bakımından en büyük mahallesidir. İlk yerlileri Türklerdir aynı zamanda Rumlar ve Ermeniler de yaşamış, hâlen bazı yerleşkeler Rum isimleri ile anılmaktadır.
2018 yılında TÜİK verilerine göre 19 İlçe ve belediye, bu belediyelerde toplam 772 mahalle bulunmaktadır.
Yine Türkiye İstatistik Kurumu verilene göre 2022 yılında 126 bin 775 olan Fatsa ilçesi nüfusu ise bin 376 kişi azalarak 125 bin 399 kişi oldu. 2022 yılında 132 bin 432 olan Ünye nüfusu ise 483 kişi artışla 132 bin 915 olarak gerçekleşti.
Ordu' ya 65, Fatsa ilçesine ise 32 km uzaklıkta olan Düzoba Yaylası, merkez haline getirilmiş ve Mayıs ayının sonu ile Ekim ayının başı arasında her Pazar günü yayla pazarı kurulmaktadır. 23-24 Temmuz tarihleri arasında geleneksel Düzoba Yaylası Şenlikleri yapılır.
Ordu Büyükşehir Belediyesi, kentin en eski ve yerleşik pazarı olan, Altınordu ilçesine bağlı Düz Mahalle sınırları içerisinde kurulan 'Çarşamba Pazarı'nda bir ilke imza attı. Kırsal mahallelerde yaşayan kadınların kendi ürettikleri ürünleri satmak için haftanın Çarşamba günü geldikleri pazara, 200 adet tezgah kuruldu.
Salı günleri kıyafet ve yazlık eşyalar başta olmak üzere herşey bulunabildiği, büyük bir pazar kuruluyor. Cuma günü ise daha çok köylü pazarı görünümlü, gıda ağırlıklı daha ufak bir pazar var.
Kumru Farsça kökenli bir isimdir.
Kumrular, güvercingiller familyasından olmasına rağmen, Streptopelia familyasından kabul edilir. Güvercine göre daha küçük yapılıdırlar. İnce gagaya, uzun ve yuvarlak bir kuyruğa sahiptirler. Boynunun arkası gri-mavi renklidir.
Rüyada kumrunun eve girmesi hayra yorulmaktadır. Rüya sahibinin üzüntülerinden kurtulacağı anlamına gelmektedir. Rüya sahibi hamile ise ve evine erkek bir kumru girmişse o kişinin erkek bir evlat doğuracağı anlamına gelmektedir. Rüyada ağaçta kumru görülmesi kişilerin evlat sahibi olacağı anlamına gelmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri