ABD merkezli
Ferrero'nun Kinder Sürpriz ürünlerinden sonra şimdi de Oreo ürünlerinde Salmonella virüsü tespit edildi. ABD merkezli Ferrero'ya bağlı Mondelez ürünlerdeki bakteri nedeniyle 3 üretim sahasını kapattı.
Hollanda'da hükümetin bilgisi dahilinde Oreo kurabiyelerinde yüksek miktarda zehirli amonyak kullanıldı
Oreo bisküvilerinde salmonella bakterisi ihtimali üzerine şirketin bazı üretim sahalarını kapattığına ilişkin haberlerden sonra üretici firma Mondelez açıklama yaparak "gerekli önlemlerin alındığını" duyurdu. Oreo bisküvilerinde salmonella bakterisi haberlerinden sonra üretici şirket açıklama yaptı.
Ünlü çikolata üreticisi Ferrero'nun fabrikalarında ortaya çıkan; tifo, paratifo ve gıda zehirlenmesine yol açabilen salmonella bakterisi, dünya çapında tedirginlik yaratmış ardından konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştı.
İlgili 45 soru bulundu
Salmonella analizi yapılacak Kinder markalı ürünler arasında; Kinder Sürpriz Yumurta, Kinder Mini Eggs, Kinder Schokobons, Uovo Maxi, Kinder Mix, Kinder Circus, Kinder Happy Moments, Mix Cross Cat Kinder ve Mixed Patisserie PRA, vb. ürünler yer alıyor.
Salmonella taşıyan ve iyi pişirilmemiş et, yumurta, süt ve süt ürünleri gibi gıdalar, Pastörize edilmemiş süt veya meyve suyu, peynir, Kontamine (kirli) çiğ sebze ve meyve, baharat ve çerezler yoluyla da bulaşma olabilir.
Kinder Çikolatalarında Görülen Salmonella, Şimdi de Oreo Bisküvilerinde Görüldü: 3 Üretim Tesisi Kapatıldı Dünyaca ünlü Oreo bisküvilerinin üreticisi olan firma, Salmonella bakterisi şüphesiyle 3 büyük üretim tesisini kapatma kararı aldı.
Ferrero markasında Salmonella bakterisi çıkmasının ardından, Mondelez şirketi de salmonella ile anılmaya başlandı. Atıştırmalıklarıyla tanınan ve Oreo, Mikado ile Pepito'nun üreticisi ABD merkezli Mondelez'in, ürünlerinde salmonella bakterisi ihtimali üzerine 3 üretim sahasını kapattığı belirtildi.
İtalya merkezli Ferrero çikolata şirketinin ardından salmonella bakterisi şüphesi ABD merkezli Mondelez çikolata şirketine sıçradı. Fransız Le Figaro gazetesinin haberine göre Oreo, Mikado ve Pepito'nun üreticisi olan şirket, ürünlerinde salmonella bakterisi olma ihtimali üzerine 3 üretim sahasını kapattı.
1. oreo'nun püskeviti daha çıtırdır. 2. kreması daha şekerlidir. 3. oreo'nun püskeviti negro'nun aksine delikli değil bütündür. 4. oreo'nun kreması tüm püskevite yayılmıştır, negro'nunki ise sadece ortada birikmiştir, miktar olarak azdır.
Oreo neden toplatıldı? Atıştırmalıklarıyla tanınan ve Oreo, Mikado ile Pepito'nun üreticisi ABD merkezli Mondelez'in, ürünlerinde salmonella bakterisi ihtimali üzerine 3 üretim sahasını kapattığı belirtildi.
“Mondelēz International, Inc. dünya çapında faaliyet gösterdiği 150 ülkede insanları doğru atıştırmaya teşvik eder.2018 yılı cirosu yaklaşık 26 milyar Amerikan Doları olan MDLZ, atıştırmalığın geleceğini bisküvide Oreo, belVita ve LU; çikolatada Cadbury Dairy Milk ve Milka ve Toblerone; şekerde Sour Patch Kids ve ...
ABD merkezli Oreo üreticisi Mondelez, ürünlerinde salmonella bakterisi ihtimali üzerine 3 fabrikasını kapattı. Kinder ürünlerinde de geçtiğimiz aylarda salmonella paniği yaşanmıştı.
Avrupa'daki pek çok ülkeye yayılarak 100'den fazla çocuğa bulaşan salmonella virüsünün kaynağı belli oldu. Çikolata üreticisi Ferrero'nun Kinder Sürpriz ve diğer ürünlerinde ortaya çıkan Salmonella bakterisi nedeniyle 12 farklı ülkeden en az 324 kişiye Salmonella bakterisi bulaştığı belirlendi.
ABD'li çikolata üreticisi Mars, İngiltere ve İrlanda'da Galaxy'nin Teaser bar, Counters ve Minstrels ürünlerini geri çağırma kararı aldı. İngiliz medyasının son dakika geçtiği bilgiye göre; kararın bu ürünlerde ölümcül Salmonella bakterisi taşıma riski nedeniyle alındığı öğrenildi.
Salmonella 56 derecede ölür. Gıdalar uygun sıcaklıkta bekletilmez, iyi pişirilmez veya pastörize edilmezse bu bakteriler kolayca ürer." Mikrop alındıktan 6 ile 12 saat içerisinde hastalık belirtileri ortaya çıkıyor. İshal en önemli belirti.
Yemekleri yüksek ateşten pişirme veya sütün pastörizasyonu Salmonella bakterisini öldürür. Çiğ, az pişmiş veya pastörize edilmemiş besinleri tüketmeniz durumdunda risk altında olabilirsiniz.
Dünyanın önde gelen çikolata üreticilerinden Barry Callebaut'un Belçika'daki fabrikasında salmonella bakterisi tespit edildi. Firmadan yapılan yazılı açıklamada, Wieze kentindeki fabrikada bakterinin 27 Haziran'da bulunduğu bildirildi.
ABD merkezli Mondelez firması, salmonella bakterisi ihtimali üzerine 3 üretim sahasını kapattı. Ürettiği atıştırmalıklar arasında Oreo, Milka, Toblerone, Mikado ve Pepito'nun bulunduğu ABD merkezli Mondelez firması, salmonella bakterisi ihtimali üzerine 3 üretim sahasını kapattı.
Tarım ve Orman Bakanlığı, Kinder marka Schoko Bons ürününün iki partisi için toplatma kararı aldı. Toplatılacak ürünlerin parti numaraları L329R03 ve L336R03, son tüketim tarihleri ise 08.07.2022 ve 15.07.2022 olarak açıklandı.
25.04.2022 tarihi itibariyle hiçbir ölüm raporlanmamıştır. Ferrero tarafından yapılan inceleme sonucunda, üretimde kullanılan yayık altının, bir İtalyan tedarikçiden temin edildiği, fakat hammadde kabul aşamasında yapılan analizlerde, hammaddede Salmonella tespit edilmediği görülmüştür.
Dünyaca ünlü çikolata üreticisi Ferrero'nun Belçika'da ürettiği ürünlerde salmonella bakterisine rastlandı. Belçika'da yetkililer, Ferrero'nun ruhsatını iptal ederken, piyasadaki bütün ürünlerinin de toplatılmasına karar verdi.
İtalyan merkezli Ferrero çikolata fabrikasının geçtiğimiz Nisan ayında, Belçika'nın Arlon şehrinde bulunan üretim tesislerinde salmonella bakterisine rastlanması nedeniyle Belçika, fabrikanın üretim ruhsatını iptal etmişti.
Dünya Sağlık Örgütü, dünyada çikolata ürünleriyle bağlantılı 151 salmonella enfeksiyonu bulunduğunu açıkladı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri