Organik kakao ya da bir diğer deyişle ham kakao, çekirdeklerin doğal yollarla öğütülmüş halidir. Bu noktada herhangi bir ısıl işlem görmez ve kimyasallarla etkileşimde olmaz. Yani en katkısız hali, mineraller ve besin değerleri açısından bozulmaya uğramamıştır.
Ham Kakao tozu, yüksek kaliteli kakao çekirdeklerinin özenle toplanmasının ardından ısıl işlem görmeden tamamen geleneksel yöntemlerle öğütülmesiyle elde edilen doğal kakao tozudur. Isıl işlem görmemiş natürel kakao tozu, marketlerde satılan normal kakao tozlarından lezzet ve besin değeri olarak oldukça farklıdır.
Doğal kakao tozu genellikle kırmızımsı bir renk tonu ile kumlu kahverengidir ve parlak ve meyveli tadı vardır. Alkalize işleme, rengi kadifemsi kahverengi veya siyaha yakın koyulaştırır ve kakaonun daha büzücü notalarını yumuşatır, böylece daha derin, ve hoş bir tat bırakır.
Normal kakaodan farkı hafif ve yumuşak tadın tam tersine acımsı ve ekşimsi bir tada sahip olmasıdır. Diğer bir fark ham kakaonun hiçbir fabrikasyon süreçlerinden geçmeyerek doğallığını korumasıdır.
Ham Kakao tozumuzu sıcak-soğuk içeceklerde, smoothielerde, granola, müsli gibi kahvaltılıkların içine ekleyebilir, kek, pasta, puding, krep, dondurma tariflerinizde kullanabilirsiniz.
İlgili 18 soru bulundu
Gün içerisinde yaklaşık 25 gr tüketmeniz yeterli olucaktır. İnsülin direnci ya da diyabet gibi sağlık problemleriniz varsa kakao yerine toz tarçın tercih etmeniz daha sağlıklı olur.
Kakao halsizlik ve yorgunluğa karşı bire birdir. Uzun süre tokluk hissi sağlayan kakao ile iştah kontrolü sağlanabilir. İçerdiği kalsiyum ile kemik gelişimine katkı da bulunurken, kas kütlesini arttırmaya ve kemiklerin güçlenmesine yardımcı oluyor. Damar tıkanıklığına iyi gelen kakao tam bir kalp dostudur.
Flavonoid bakımından zengin kakao, damarları genişletir, kötü kolesterolü düşürür ve aspirine benzer bir kan sulandırıcı etkiye sahiptir.
Kakao en etkili ve en faydalı besin kaynaklarından bir tanesidir. Kişi ister çiğ ister toz halinde tüketebilmektedir.
Kullanımı: Ham Kakao tozunu sıcak-soğuk içeceklerde, yulaf lapası, müsli gibi kahvaltılıkların içine ekleyebilir, kek, pasta, puding, krep, dondurma tariflerinizde kullanabilirsiniz. Saklama Koşulu: Kuru ve serin yer.
Bitter çikolata en az 35% oranında kakao içermelidir.
Daha koyu, daha iyi! Yüksek kakao içerikli çikolata yiyin - %70 ila %85. Sade bitter çikolata daha sağlıklıdır. Kuruyemiş ya da meyve içermedikçe dolgulu olanlardan kaçının.
Kakao bitkisinin üç ana çeşidi Forastero, Criollo ve Trinitario'dur. Birincisi, dünya kakao üretiminin %80-90'ını oluşturan en yaygın kullanılanıdır. Criollo çeşidinin kakao çekirdekleri daha nadirdir ve nefis bir yiyecek olarak kabul edilir.
Kakao bitkisi Amerika'nın ekvatoral bölgelerine özgü tropikal bir ağaçtır. "Theobroma cacao" ya da Hint bademi olarak da bilinir.
İki yemek kaşığı kakao tozu, vücudunuzun günlük Magnezyum değerinin yaklaşık 'üne sahiptir. Magnezyumun vücudunuza doğal olarak enerji verdiği bulunmuştur. Kakao, anti-inflamatuar antioksidanlar olan flavanollerle doludur. Bu antioksidanların kalbinize ve tüm kardiyovasküler sisteminize yardımcı olur.
Aslında ürünün içeriği çok basit; Şeker ve kakao tozu. Bu iki temel bileşen ürünün %98'ini oluşturuyor.
Kakao çekirdeklerinin çok zengin olduğu, metabolizmayı hızlandıran püreler meselesidir. Diyet menüsünde, yüksek kalorili gıdalar (tam yağlı süt, kakao yağı, şeker vb.) İle kakao kombinasyonlarının kullanımında ılımlılık gözlemlemek gereklidir.
Kakaonun sağlık yararları arasında yüksek tansiyon, kolesterol, obezite, kabızlık, diyabet, bronşiyal astım, kronik yorgunluk sendromu ve çeşitli nörodejeneratif hastalıklar bulunur. Kanser riskini azaltmaya ve beyin sağlığının yanı sıra kardiyovasküler tedaviyi geliştirmeye yardımcı olur.
Birçok önemli faydaya da sahip olan kakao, pastaların ve tatlıların yapımında sıklıkla kullanılır. Ayrıca sütle karıştırılıp içilmesi de keyif veren bir yöntemdir. Tam bir antioksidan deposu olan kakao hem faydalı hem de lezzetli bir üründür.
Kakao dolaşım sistemine endorfin enjekte ediyor ve kişilerde mutluluk hissine yol açıyor. Ayrıca kakaonun içindeki yüksek magnezyum miktarı kasların gevşemesini sağlıyor.
Binlerce yıl önce Maya'lar tarafından ilaç olarak kullanılan kakaonun faydaları saymakla bitmiyor. Her gün düzenli olarak bir çay kaşığı kakao tüketildiğinde, vücuttaki iltihabı kurutarak hastalıkları önlüyor.
Günde bir yemek kaşığı kadar kakao tüketebilirsiniz. Kesinlikle içine şeker ya da tatlandırıcı eklememenizi de önenirim.
Kakaonun içeriğindeki kafein, yüksek tansiyon değerlerine sahip insanlarda kan basıncını arttırabilmektedir ve glokom hastaları tarafından tedbirli bir şekilde kullanılmalıdır.
Kakaoyu nasıl tüketebiliriz? - Kakao, çay gibi demlenebilir. 1 bardak suyun içerisine 1 yemek kaşığı kakao koyarak tüketebilirsiniz. - Süt ile içilebilir.
Kakao sadece lezzetli değil aynı zamanda hafıza için besleyicidir. Flavonoid adı verilen güçlü bir antioksidan dozu sağlar. Araştırmalar flavonoidlerin özellikle beyin için faydalı olduğunu gösteriyor.
Kakao çekirdeği; Ruh haline iyi gelir
Aynı zamanda tiamin, riboflavin, niyasin ve B6, E ve K vitamini gibi vitaminler içerir. Vücuda enerji, karbonhidrat, protein sağlarken iyi bir çinko, demir ve sodyum kaynağıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri