Ücretli öğretmen girişleri MEBBİS üzerinde yeni açılmış olan Ücretli Öğretmen Görevlendirme ekranlarından İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından yapılacaktır. MEBBİS üzerinde girişi yapılan ücretli öğretmenler doğrudan e-Okul sisteminde görünecek ve Ders Öğretmenleri ekranında derse atanabilecektir.
1-) MEBBİS üzerinde Ücretli Öğretmen Görevlendirme > Düzeltme Listesi ekranına giriş yapınız. 2-) TC Kimlik No, Adı ya da Soyadı gibi ölçütler girerek Ara düğmesini tıklatınız. 3-) Böylece düzeltme yapılacak kayıt(lar) listelenecektir. 4-) Bu kaydın simgesine tıklatarak kaydı açınız.
Ücretli öğretmenlerin kamudaki statülerinin ne olduğunu MEB de dahil olmak üzere kimse bilmiyor. Ancak 657 Sayılı Kanun kapsamında en yakın 4/C statüsüne sokulabilirler. Ücretli öğretmenler, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine başvurarak ders saati üzerinden sözleşme imzalıyorlar.
İşçi statüsünde değerlendirilmektedir. Kadrolu öğretmen ek dersi ile karıştırılmamalıdır. (Örnek: 1 Kasım-30 Kasım). Ücretli öğretmenlerimize ait ek ders çizelgelerinin onaylı olarak en geç ay çıktıktan sonra sonraki ayın ilk iş günü mesai bitimine kadar elden teslim edilmesi gerekmektedir.
Ücretli öğretmenler ise resmi yazıları okumak için dysweb.meb.gov.tr adresinden E-Devlet Girişi ile sisteme giriş yapabileceklerdir.
İlgili 40 soru bulundu
Kadrolu / Sözleşmeli öğretmenler MEBBİS tek şifre girişi ile DYS / DYS WEB ikonunu kullanarak veya MEBBİS şifreleri veya e-Devlet şifreleri ile dysweb.meb.gov.tr adresi üzerinden, ücretli öğretmenler ise sadece dysweb.meb.gov.tr üzerinden e-Devlet şifreleri ile sisteme giriş yapabilirler.
Ders saati sayısı ile maaş alan ücretli öğretmenler rapor alma hakkına sahiptirler. Bağlı olarak çalıştıkları okulun müdürlüğüne durumu belirtirler. Müdürlüğün verdiği onaya göre raporları işleme alınır. Ancak rapor aldıkları zaman, aldıkları raporun gün sayısı kadar ders saati ücreti aylık ödemelerinden kesilir.
Ücretli ya da sözleşmeli olarak görev yapan öğretmenlerin kadroya geçiş süreçleri ve koşulları hakkında yakın zamanda bir açıklama yoktur. Ancak beş yılı dolduran ve formasyon almış olan ücretli öğretmenlerin kadroya geçebilme hakkı olabilir.
6- Ücretli öğretmenlere öğretmen kimlik kartı verilmiyor. 20 yıl çalışan bir ücretli öğretmenin öğretmen kimlik kartı yok dolayısıyla kadrolu hocanın yararlandığı hiçbir haktan yararlanamıyor.
2- Ücretli öğretmenlik, 657 sayılı Kanunun 89. maddesine dayanılarak yürütülmekte olup, tam olarak bir statüsel istihdam şeklinde değildir. Zira ilgili madde okunduğunda da görülecektirki, memurlar ve öğretim üyelerine de ücretli ders karşılığı görev verilebilmektedir. Bu statünün 4/C ile bir ilgisi bulunmamaktadır.
Bu meslektaşlarımız, ek ders ücreti karşılığı görev yapmaktadır. Okullarımızdaki nöbet görevleri karşılığında da ek ders ücreti ödenmektedir. Dolayısıyla ücretli öğretmenlerimizin de ek ders ücreti mukabili nöbet görevini ifa etmelerinde bir engel olmamalıdır.
Ücretli Öğretmen maaşları kıdem ve çalışılan kuruma göre değişiklik gösterebilmektedir. 2023 yılı itibari ile 51 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Ücretli Öğretmen maaşları 11620 TL'dir. En düşük Ücretli Öğretmen maaşı 11400 TL iken, en yüksek Ücretli Öğretmen maaşı 13850 TL'dir.
Eğitmen kadrosu Genel İdari Hizmetleri Sınıfında yer almakta olup, mezkûr maddede bu sınıfa atananlara ilişkin bir düzenleme yapılmamıştır. Bu minvalde, eğitmen kadrosunda görev yapan personelin ücretli öğretmen olarak çalıştığı sürelerin kazanılmış hak aylık derecesinde sayılmasına imkan bulunmamaktadır.
MEBBİS öğretmen girişi sayesinde eğitim-öğretimde rolü olan birçok kişi; öğretmen, müdür, idari personel, öğrenci ve veliler sisteme giriş yapabiliyor. Bunun için ilk olarak mebbis.meb.gov.tr adresine girilmesi yeterli olacaktır. Belirlenen kullanıcı adı, şifre, güvenlik kodu gibi bilgiler sonrası sisteme ulaşılabilir.
Kişiler kurumlara görevlendirildikleri anda sonuçlar yine e-devlet üzerinden görüntülenecektir. E-devlet başvurusu dışında sistem üzerinden herhangi bir girişe izin verilmeyecektir. Başvurular dönem bittikten hemen sonra başlayıp sonraki dönemin sonuna kadar yapılabilecektir.
Tarayıcınızın adres kısmına https://mebbis.meb.gov.tr yazarak MEBBİS giriş ekranını açınız. Kurum Yetkilisi olarak TC Kimlik No ve MEBBİS Kişisel Şifrenizi kullanarak MEBBİS modülüne giriniz. Yetkili olduğumuz sistemlere artık tek şifre ile ulaşabiliriz. Burada Kurum Koduna tıklayarak Kurum MEBBİS'ine geçiş yapılır.
Ücretli öğretmen ve Stajyer öğrencilere promosyon ödemesi yapılmayacak olup, harcamada bütünlüğü sağlamak amacıyla ödemesi anlaşmaya varılan banka üzerinden yapılacaktır. Stajyer öğrenci, ve ücretli öğretmen hesaplarında da diğer personel de olduğu gibi her hangi bir masraf ve hesap işletim ücreti alınmayacaktır.
Ücretli Öğretmen Ne Demek? Ücretli öğretmen, Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen kadrosunda açık bulunması halinde ders ücreti karşılığı sözleşme imzalayarak işe alınır. Ücretli öğretmenlik başvurusu İlçe Milli Müdürlüğü'ne yapılır ve sözleşme yalnızca bir öğretim yılını kapsar.
14- Ders ücreti karşılığı görevlendirilen bir öğretmen (ücretli öğretmen) azami kaç saat ücret alabilir? ders okutmak üzere görevlendirilenlere, bu kapsamda haftada en fazla 30 saat ders görevi verilmesi mümkün olabilecektir.
Ücretli öğretmenlik, ihtiyaca dayalı ve süreli bir sözleşme boyunca yapılmaktadır. Kadrolu öğretmenliğe geçiş fırsatı bulunmamaktadır. Sözleşme bitişinden (1 yıl) sonra görev bitmiş olur. Sözleşmeli öğretmen ise kadro karşılığı belirli bir süre çalışan bir meslek grubudur.
Verilere göre, 2023 yılında ücretli öğretmen saat ücreti 73,50 TL olarak belirlenmiştir. Haftalık Çalışma Saati: Ücretli öğretmenlikte haftalık çalışma saatiniz önemlidir. Örneğin, 30 saat veya 40 saat gibi bir çalışma süresi olabilir.
Bakan Bilgin ücretli öğretmenlerin kadroya geçirilip geçirilmeyeceğine ilişkin olarak ise "Ücretli öğretmenler memur da değil sözleşmeli de değil. Süreli çalışıyorlar. Süresiz çalışan konumunda değiller.
ÜCRETLİ ÖĞRETMEN E-BİLDİRGE İŞLEMLERİ Kuruma ait SGK tarafından verilen E-Bildirge Kullanıcı Bilgileri ile giriş yapılacak.
Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen eksikliği olan kurumlarda ücretli öğretmen adıyla öğretmenler görevlendirir. Bu öğretmenlerin görevleri ve sorumlulukları, alıştıkları kurumlara ve branşlarına göre değişir. Ayrıca, kadrolu öğretmenler KPSS puan üstünlüğüne göre atanırken, ücretli öğretmenlerde böyle bir şart aranmaz.
· * Bu öğretmen 1 gün rapor alırsa ;Pazartesi günü 7 saati varsa 7 saate girmediği için 23 saat derse girmiş olur. 23-15=8 saat ek ders. Toplamda 23+5(DYK)=28 saatten 2 saat planlama alır. Sınıfı olduğundan 2 saat rehberlikten alır. Toplamda 8+2+2=12 saat ek ders alır 8 saat ek dersi kesilmiş olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri