Araba farları darbelere dayanıklı olması için bir tür plastik malzeme olarak da düşünülebilecek polikarbon malzemeden üretilmiştir. Bu yüzden kristal netliğini zaman içinde yitirip sararabilir ya da soluklaşabilir. Bahsetmekte olunan durum aslında oldukça normaldir.
Bakım ve temizliği yapılmayan farların değişmesi gerekir. Değişim ise oldukça masraflıdır. Farlar, dışarıdan ve içten sararabilir. Dışarıdan sararan farların temizliği nispeten daha kolaydır.
Sirke ve Su: Sararmış araç farlarını parlatmanın en popüler yollarından biri, sirke ve su karışımıdır. Bunun için, bir bardak sirkeyi bir bardak suyla karıştırın ve bu karışımı bir sprey şişesine doldurun. Daha sonra, farları bu karışımla ıslatın ve bir mikrofiber bezle ovalayın.
Farlarınızı parlattıktan sonra şeffaf film kaplama yaparak hem far yüzeyini koruyabilirsiniz hem de daha geç sararmasını sağlayabilirsiniz.
Araba Farı Neden Solar, Solmuş Farlar Nasıl Temizlenir? Araba far camları, genellikle polikarbonat veya akrilik gibi plastik malzemelerden yapılmıştır. Bu malzemeler, güneş ışığına maruz kaldıklarında UV ışınlarına maruz kalır ve zamanla sararabilir veya solabilir.
İlgili 28 soru bulundu
Vaocar filmleri leke tutmaz ve UV ışınlarına maruz kaldığında sararma yapmaz. Aslında PPF, orijinal boyanızın daha uzun süre dayanmasını sağlamak için boyanızı zararlı UV ışınlarından korumaya yardımcı olmaktadır.
Halojen Farların Değişimi Oldukça Hassas
En çok rastlanan far türü olan halojen farların ömürleri ortalama 1000 saat olarak bilinir.
Sarı ışık gözler için daha az rahatsız edicidir bu sayede görme yeteneğini geliştirdiği söylenebilir. Bu nedenle, özellikle kötü hava koşullarında sarı renkli sis farları araç sürücüleri tarafından tercih edilir.
Araba farları darbelere dayanıklı olması için bir tür plastik malzeme olarak da düşünülebilecek polikarbon malzemeden üretilmiştir. Bu yüzden kristal netliğini zaman içinde yitirip sararabilir ya da soluklaşabilir. Bahsetmekte olunan durum aslında oldukça normaldir.
Bunun için önce farların üstü suyla ıslatılır. Daha sonra diş macunu fara sürülür. Mikrofiber bezle macun far yüzeyine yayarak ovulur. İşlem sonrasında tekrar su ile macun arındırılarak temizleme işlemi tamamlanır.
Araba farları; yağmur, kar, nem, çamur ve güneş ışığı gibi çevresel faktörlere maruz kalma sonucunda sararabilir ve matlaşabilir. Pürüzsüz bir yüzeye sahip olan araç farları özel maddelerle kaplanır, ancak zaman içinde bu yüzeyler çevresel kirleticiler nedeniyle kılcal çiziklere maruz kalabilir.
Araç muayeneden geçer. Geçmeli. ön far çatlağı geçmez.
Farlardaki yıpranmış tabakayı tıraşlayıp parlatmak için farlara pasta cila yapılabilir.
Daha temiz olması için farın iç kısmına da çamaşır suyu kullanarak temizleyiniz. Eğer daha önce çamaşır suyu ile far temizleme yapmadıysanız bilen birinden yardım alınız. Ya da başka far temizleme yöntemleri uygulayabilirsiniz. Uygulama yapmak için ise nemli bir bez ve çamaşır suyu kullanabilirsiniz.
Diş Macunu İle Otomobil Farı Temizleme
Hafif çiziklere sahip ve nispeten daha az sararmış farları temizlemenin en pratik yolu bir diş fırçası ve diş macunu kullanmaktır. Diş macununun nazik aşındırıcı etkisi sayesinde far camları üzerinde yer alan kılcal çizikler kolaylıkla giderilebilir.
Muhtemelen bir iki yıkama sonra eski halinden daha mat olacak farlarınız. Cif zımpara mantığı ile temizler bölgeyi.İçinde ekstra parlatıcılar da olduğu için o anda parlak görünüm verir ama durulandıktan sonra yani parlatıcılar özelliğini yitirdiğinde mat yüzey kalır.
En İyi Far Ampul Rengi: 5000K – 6000K 5000K ile 6000K arası renk sıcaklığı, insan gözünün en iyi gördüğü ışık olan güneş ışığına en çok benzeyendir. Bu sorunun cevabı bu kadar basittir. Diğer bir cevap ise; en iyi far ampulü rengi 5000K ile 6000K arası renktir.
Genel olarak profesyonel olan far temizleme hizmetlerinin fiyatlarını; deneyim süreleri belirler. Ortalama olarak profesyonel far temizleme fiyatları 110 tl ile 280 tl arasında olur. Fiyatlarda tek farın temizlenmesi işlemlerinde daha uygun bütçeli olur.
3.Sirke ve karbonat karışımı hazırlamak
Bu yöntemi uygulamak için; 2 yemek kaşığı karbonatı 1 çay bardağı sirkenin içine ekleyip iyice karıştırın. Karışımı nemli bir bez ile farın üzerine yayıp ovma yoluyla temizleme işlemini yapın ve temiz nemli bir bezle silin.
LED araba farı avantajları:
Halojen fara göre en büyük avantajı ise beyaz ışık vermesidir. Özellikle gece, sisli ve yağmurlu havalarda araba kullanırken halojen lambanın sarı ışığı yerine beyaz LED ışık çok daha kaliteli bir görüş açısı sağlar. LED araba farı çok daha güçlü bir ışık verir.
Sarı ışık üreten halojen ampullerin aksine beyaz bir ışık üreten LED lambalar çok daha az enerji tüketiyor. Bu da otomobiller için daha az yakıt tüketimi ve daha düşük emisyon değerleri anlamına geliyor. LED'lerin halojen ve xenon'lara göre daha uzun ömürlü oldukları herkesçe bilinen bir gerçek.
Sis farlarını sarı renkte yapmak, karşı yönden gelen sürücüye daha fazla etki yapacağından yasaktır. Fakat bu yasağın renk ile alakalı bir durumu yoktur.
4Aydınlatma aksamı muayenesi testlerinde Ağır Kusur Olanlar:
Far ışıklarının standart dışı olması, gaz deşarjlı farlarda far yıkama sisteminin olmaması Park lambalarının yanmaması Arka stop farlarının çalışmaması
H7: Genelde kısa farlar için kullanılır. Tek flamanlıdır. H8: Genelde sis farlarında kullanılır.
Uzun far ampulü h ekonomik sayılabilecek araçların far sisteminde sıklıkla kullanılan H9 ampuldür. Uzun far ampul olarak H2, çift filamanlı H4, H7 gibi halojen far ampulleri de sıklıkla tercih edilebilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri