Toplamda en fazla 3 kişi olmak şartı ile, ortak kasa kiralayabilirsiniz. Ortak kullanılacak bir kasa için, ortak bir banka hesabı açılır ve ortaklık sözleşmeleri imzalanır. Bu durumda sözleşmeye dahil tüm kişilere kasa anahtarı verilir ve tüm ortaklar dilediklerinde kasayı kullanabilir.
Bu belge Banka yetkilisi huzurunda kasa kiracısı ile yetki verilen kişi tarafından imzalandıktan sonra Bankanın onayı belge üzerine kaydedilir. Kiracı/kiracılar birden fazla şahsa vekalet veya yetki veremez.
Banka kasaları bir kişi tarafından kiralanabileceği gibi ortaklaşa olarak da kullanılabilir. Bu süreç ortak bir hesap açmayı gerektirir. Ardından ortak kasa sözleşmeleri imzalanır. Sözleşmeler, kişilerin istekleri doğrultusunda esnetilebilir.
Kasa kiralama sözleşmesinde bankanın, kasanın kullanılmasını müşteriye bırakma, müşterinin kasaya erişmesinde iş birliğinde bulunma, kasanın güvenliğini sağlama ve sır saklama yükümleri bulunmaktadır. Kasa kiralama sözleşmesinde banka, borçla- rını sadâkat ve özenle yerine getirmek zorundadır.
6.2.Kasa birden fazla kişi tarafından birlikte kullanılmak üzere kiralanır ise, ortakların hepsi birlikte Kiralık Kasa'yı kullanabilir. Bu şekilde kiralama halinde her bir ortak tek başına Kiralık Kasa'yı açamaz.
İlgili 35 soru bulundu
Yani, bir banka kasası genellikle sadece bir kişi tarafından kullanılabilir. Ancak bazı bankalar birden fazla kişinin aynı kasayı kullanmasına izin verebilir. Bu durumda, her iki kişi de ortak bir sözleşme imzalamalı ve kimlik ve yetkilendirme belgeleriyle kayıt işlemlerini tamamlamalıdır.
Kiralık kasaların felaketlere karşı sigortası oluyor mu? Deprem, yangın ve sel gibi felaketler halinde kasalar sigortalı ancak içinde ne olduğu bilinmediğinden tam karşılık mahkeme yoluyla alınabiliyor. Öncelikle kiralık kasaların iki anahtarı bulunuyor ve biri kasa sahibinde diğeri de banka görevlisinde duruyor.
Kiralık kasa sahibinin ölmüş olduğu banka tarafından kendiliğinden haber alınmaz. Kiralık kasanın açılması (eğer mirasçıların da böyle bir kasanın varlığından haberleri var ise) mirasçıların talebi ile olur.
Kasa bir kişi tarafından ortaksız kiralandıysa; kiralayan kişi dışında noterden onaylı vekaletname ile vekil tayin edilen bir kişi tarafından açılabilir. Ayrıca, bir başkasının kasayı açabilmesi için banka şube müdürünün de onayı ile banka tarafından hazırlanan “Kiralık Kasa Kullanımı Yetki Belgesi" de düzenlenebilir.
Yastık altındaki altınlarınızı Banka hesabınıza yatırmak için, belli bir gün belirli bir şubede altın toplama günü olmasını beklemeden, size en yakın Altın Değerleme Noktalarını (ADN) ziyaret ederek altınlarınızı haftanın her günü Bankamızdaki hesabınıza güvenle 24 ayar 1000/1000 saflıkta yatırabilirsiniz.
Müşteri kiraladığı kasanın kendi adına diğer bir kişi tarafından kullanılabilmesi için Banka'nın vereceği örneğe göre düzenlenecek bir vekâletname ile bu kişiye yetki verebilir. Bununla birlikte vekâletnameyi kullanacak kişinin Banka'ya tanıtılması ve Banka'ca uygun görülmesi gerekir.
Düğünde takılan altınlar nasıl değerlendirilir diye merak ediyorsan altınları saklayabileceğiniz en güvenilir yerin banka kasaları olduğunu söyleyebiliriz. Banka kasaları yıllık olarak kiralanıyor ve kiraları da altınların değeri düşünüldüğünde- çok yüksek değil. Yıllık maliyeti bankadan bankaya değişiyor.
Kiralık kasa açılışı esnasında yıllık kira bedeli kadar depozito ücreti tahsil edilmekte olup, söz konusu ücret kasa kapatılırken tarafınıza iade edilmektedir. Yıllık kira ücretinizi, Şubelerimizden ve İnternet Şubemiz üzerinden, hesabınızdan ya da Bankamız kredi kartı ile ödeyebilirsiniz.
Herhangi bir soygun veya yangın, kaza vb. olursa banka kayıplarını sigortadan tahsil ettiği için direkt zarar görmez. Ancak kiralık kasalar bunlara dahil değildir, çünkü içinde ne olduğu bilinmemektedir. Yurtdışında bazı ülkelerde, belli limitte kiralık kasa sigortası yapılmaktadır, ama ülkemizde bu uygulama yoktur.
Miras bırakana ait bankada bulunan kiralık kasanın açılması
Miras bırakanın bankada bulunan kiralık kasasının açılması, mirasın paylaşımı sırasında yapılır. Kiralık kasada bulunan eşyalar, miras bırakanın vasiyeti yoksa, yasal varisler arasında paylaştırılır.
Deprem anlarında en üst katta oturuyorsanız binayı terk etmeye çalışmayın. Çünkü deprem sırasında hem merdivenler hem de asansör sizin için çok daha büyük tehlikedir. Üst katlar alt katlara oranla daha çok sallanır. Paniklemeyin ve sakin olun.
Günümüzde Uygulanan Düzenleme. Halen uygulamada olan düzenlemeye göre yeni yapılan binalar 7.6 şiddetine dayanacak şekilde inşa ediliyorlar.
Merdivenlere ya da çıkışlara doğru koşmayın. Sarsıntı bitene kadar içeride kalın, ancak sarsıntı bitince dışarı çıkmak güvenlidir. Sarsıntı sırasında binayı terk etmeye çalışmayın. Araştırmalar, çoğu yaralanmanın bina içinde hareket ederken veya dışarı çıkmaya çalışırken oluştuğunu göstermektedir.
Kiralık Kasa Depozitosu
05.01.2024 tarihi itibarıyla Bankamızda yeni açılacak olan Küçük Boy Kasalarda 4.500 TL, Orta Boy Kasalarda 5.350 TL, Büyük Boy Kasalarda 7.000 TL olarak depozito ücreti tahsil edilmektedir.
Altın alımında banka mı yoksa kuyumcu mu tercih edileceği, yatırımcının ihtiyaçlarına ve tercihlerine bağlıdır. Eğer fiziki altına sahip olmak ve onu görebilmek önemliyse, kuyumcu tercih edilebilir. Ancak, güvenlik ve saklama konularında endişeler varsa, banka altını ve hesap altını daha uygun bir seçenek olabilir.
Altınlarınızı Ziraat Bankası Şubeleri veya Anlaşmalı Kuyumcularına getirin, altın hesabınızda gram cinsinden güvence altına alın! Altınlarınızı Şubelerimize veya Anlaşmalı Kuyumcularımıza getirerek uzman eksperler tarafından değerinin hesaplanmasını sağlayabilir ve güvenli bir şekilde altın hesabınıza yatırabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri