Yaprak yığınlarının altında saklanan meşe palamutlarına ve ata palamutlara dikkat edin. Olgunlaşmamış (yeşil) meşe palamutları en zararlı olanlardır. Ortanca: Bu bitkilerin soğanları siyanür içerdiklerinden evcil hayvanlar için oldukça zehirlidir.
Deve Tabanı
Büyük ve gösterişli yapraklarıyla büyük mekanlarda ortama tropik bir hava katmak için çokça tercih edilir. Ancak yaprak ve sap kısmında bulunan beyaz sıvı toksik bir maddedir.
Hydrangeaceae familyasına mensup ortanca çiçeğinin yeşil olmasının sebebi bitkinin doğasındandır. Ancak toprakla bulunan mineraller ile ortanca çiçeği renklendirme yapılabilir. Ortancanın dünya üzerinde 80 kadar doğal türü vardır ve anavatanı Japonya'dır.
Kılıç çiçeği, iç mekanlarda sıklıkla tercih edilen bitkilerden biri. Bu bitki, zehirli olarak bilinen saponin adlı bir madde içeriyor. Yutulması halinde mide bulantısı, kusma ve ishale neden olabiliyor. Bu nedenle evcil hayvanlarınızı veya çocuklarınızı bu bitkilerden uzak tutmak daha güvenli olabilir.
İlgili 34 soru bulundu
Uzun ve ince yapraklarıyla bilinen kılıç çiçeğinin yapraklarının boyu bir metreyi aştığında yeni bir ev alınma ihtimali doğacağına dair bir inanış da bulunmaktadır. Bunun için özel bir kılıç çiçeği dilek duası yoktur ama tohumdan ya da yapraktan çiçeği yetiştirmeye başlayınca içten niyet etmek gerektiği söylenmektedir.
Uğursuzluk Getiren Çiçekler listesinde başı çekenler arasında Ölüm Çiçeği ve Ağıt Çiçeği gibi çiçekler bulunmaktadır. Bu çiçekler, geleneksel inançlara göre evinize talihsizlik getirebilecekleri düşünülen bitkilerdir. Bununla birlikte, bazı kültürlerde Ölüm Çiçeğine karşı tam tersi bir inanç da bulunabilir.
Daha çok yarı gölge alanları tercih eden ortancaların dikim yerlerini buna göre ayarlanması gerekmektedir. Güneş ışığından faydalanmalı fakat bu doğrudan olmamalıdır. Organik içeriği bol, iyi drenajlı ve bol humuslu topraklarda ortanca çiçeği kendisini gösterecektir.
Zengin, nemli toprağı tercih eden, bol suya ihtiyacı olan ortanca çiçeklerinin, sıcaklığa bağlı olarak haftada bir ya da iki kez sulanmaları gerekir.
Ortanca çiçeği solmaya başladığı zaman çiçek vermeyi keser. Bu durum ortancanın yavaş yavaş öleceği anlamına gelmektedir. Bundan dolayı ortanca ölmeden önce müdahale etmek gerekmektedir.
1) Güzelavrat Otu (Belladona)
Deve tabanına fazla su verdiğinizde ya da mineral oranı çok yüksek olan bir döneme denk geldiğinizde, yapraklarında terleme meydana gelir. Deve tabanının ağlaması ya da terlemesi adı verilen bu durum tehlikeli bir olay değildir. Köklerinde ve yapraklarında fazla olan suyu terleyerek atmak istemiştir.
Toksinleri absorbe eden ve havayı temizleyen Kılıç bitkisi, ortama oksijen yayar. Asya'da bu bitkiyi evde yetiştirmenin bereket, güzellik ve sağlık sağlayacağına inanılır.
Deve Tabanı (Monstera deliciosa)
Evlerde ve ofislerde yaygın olarak karşımıza çıkan bu bitki aslında oldukça zehirlidir. Yaprakları ve gövdesinde bulunan oksalat evcil hayvanların ağız, dil, boğaz ve dudaklarında acı verici bir yanmaya, deride kızarıklığa ve kaşıntıya neden olur.
EVERGREEN ORTANCA MAVİLEŞTİRİCİ demir tuzu içeren toz gübre olup, topraktaki pH oranını düşürerek (pH<7) oluşturduğu asidik ortam sayesinde ortancalarınızın mavi renk çiçek açmasını sağlar. Aynı zamanda içeriğindeki demir (Fe) sayesinde de yapraklarının daha yeşil, iri ve parlak olmasını sağlar.
Ortanca Ne Zaman Tomurcuklanır? Ortanca bakımı yaparken çiçeklerinizin ne zaman tomurcuklanacağını da merak edebilirsiniz. Bu çiçekler nisan ayının başında tomurcuklanmaya başlar. Haziran başına kadar devam eden bu süreçte bitkilere doğru bir şekilde bakılması gerekir.
Ortanca çiçekleri tam olarak güneş alan alanlardan hoşlanmaz. Gelişimleri için yargı gölge alanlarda zengin topraklara dikilmesi önerilir. Bunun yanı sıra bitki yaz aylarını çok daha fazla sever. Bu nedenle kış aylarında kendisini soğuktan korumak için üzerine bir örtü örtmeniz de gerekebilmektedir.
Bu çiçeklerin yaprakları ortanca ağacı şayet asidik toprakta yetiştiyse mavi buna mukabil bazik veya nötr toprakta yetiştiyse kırmızı veya pembe rengi alır. Ortanca çiçeğinin rengi toprağın pH sını gösterir fakat renk sıkalası turnusol kağıdındakinin tersi şekilde davranır.
Kolay yöntemlerden biri de su içinde köklendirme işlemidir. Suyun içine ortanca çiçeğini yerleştirdikten sonra haftada bir suyunu değiştirmeli ve bu zaman zarfında köklenmesini beklemeniz gerekir. Köklenen bitki toprağa ekilmelidir. Ortanca çiçeğini çoğalmak için çelikleme yöntemlerin de faydalanabilirsiniz.
Eve Uğur Getiren Çiçekler
Karanfil, mimoza, şakayık, gül, orkide, krizantem ve tamamen yeşil görünüme sahip olan bitkiler bu türler içerisinde öncelikli sırada yer alır.
Peki tercih edeceğiniz hangi çiçek eve bereket getirir. Afrika menekşeleri, portakal ağacı, nergis, şans bambusu, para ağacı, bonsai gibi çiçekler eve bereket çekmek için kullanılabilir. Bolluğu ve bereketi çektiği düşünülen Afrika menekşeleri yuvarlak ve madeni paraya benzer yapraklara sahiptir.
Camino – Pachira Aquatica Saksı Çiçeği
Bereket anlamına gelen para çiçeği, iç mekanlarda yetiştirilen ve bakımı son derece kolay olan bir bitki türüdür. Pachira olarak da adlandırılan bu çiçekler, pozitif enerji yayan bir özelliğe sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri