Tebligatın muhtarlığa verildiğine ilişkin kapıya ihtarnameyi yapıştırır. Görevli memur orada bulunan herhangi bir komşuya da haber verir. Böylelikle tebligatın muhtarlığa verildiğine ilişkin ihtarnamenin kapıya yapıştırılması ile tebligat tebliğ edilmiş sayılır. Kapıya ihtarname yapıştırılmaması usulsüz tebligat olur.
Bilinen en son adresin tebligata elverişli olmadığının anlaşılması veya tebligat yapılmaması halinde, muhatabın adres kayıt sisteminde bulunan yerleşim yeri adresi, bilinen en son adresi olarak kabul edilir ve tebligat buraya yapılır.
Tebligatı almaya yetkili kişi muhatabın adresten geçici olarak ayrıldığını bildirerek tebligatı almaktan kaçınırsa tebligat yine muhtara yapılır ve buna ilişkin ihtarname kapıya yapıştırılır. Bu durumda tebligat ihtarnamenin kapıya yapıştırıldığı tarihten itibaren 15 gün sonra yapılmış kabul edilir.
Mahkeme, savcılık, icra müdürlüğü gibi resmi kurum ve kuruluşlar tarafından gönderilen tebligatlarda, ya da trafik cezalarında posta geldiğinde adreste kimsenin olmaması halinde, postacı kapıya haber verme kağıdı yapıştırır, evrakı da mahalle muhtarına bırakır. Bu tebligatlar geçerlidir.
Postacının tebligatı muhtara bırakması durumunda ise tebligat zarfına; tebligatın muhtara bırakıldığı tarih yazılarak imzalanması gerekmektedir. Şirketin UETS hesabına bir tebligat konulması halinde, tebligat zarfının üstüne şirket UETS hesabına tebligatın konulduğu tarih yazılarak personel tarafından imzalanmalıdır.
İlgili 19 soru bulundu
Tebligatı, kıta kumandanı, müessese amiri gibi en yakın üst yapar. Aile efradına tebligat: Madde 22 – Kendisine tebliğ yapılacak şahıs adresinde bulunmazsa tebliğ, ailesi efradından veya hizmetçi ve uşak gibi müstahdemlerinden birine yapılır.
Eğer evdekiler tebligatı almaz ya da imzadan imtina ederlerse o zaman tebligat memuru tebligatı muhtara bırakır (m.21'e göre tebliğ eder). Ama süre yine değişmez, yine 15 gün sonra başlar. Ama komşular örneğin muhatap pazara ya da işe gitti derlerse o zaman süre o gün başlar. Çünkü muhatap aynı gün geri dönecektir.
Tebligatı Almasam Olur mu? Tebligatı almazsanız, yukarıda belirtildiği gibi hak düşürücü süreleri geçirebilir ve hakkınızı kullanamayabilirsiniz. Tebligatı almadığınızın ya da tebligat ile size bildirilen işlemleri yapmadığınız takdirde hakkınızda zorla getirme ya da yakalama kararı çıkartılabilir.
Tebligatlar e-Devlet'te Görünür mü? e-Tebligat sisteminden yapılan tebligatlar hem PTT hem de e-Devlet resmi web sitelerinde görüntülenebilir. e-Devlet üzerinde yer alan Gelir İdaresi Başkanlığı kurumuna ait 'E-Tebligat Görüntüleme' bölümünden gerekli bilgiler girildikten sonra tebligatlar görüntülenebilir.
Muhtara Yapılan Tebligat İşten döndüğünüzde kapıda postanenin haber verme kâğıdını buldunuz. Muhtara Yapılan Tebligat İşten döndüğünüzde kapıda postanenin haber verme kâğıdını buldunuz. Mahkemeden evrak gelmiş ama muhtara verilmiş, bu tebligat geçerli mi? Tabii ki geçerli!
Örneğin, Kanun'a göre muhatap veya muhatap adına tebligatı kabule yetkili kimseler dışında başka birine yapılmış tebligat, usulsüz olacaktır. Usulsüz tebligat, daha önce de belirttiğimiz üzere mutlak geçersiz tebligat değildir.
Madde 31 – (Değişik : 6/6/1985 - 3220/10 md.) İlanen tebliğ, son ilan tarihinden itibaren yedi gün sonra yapılmış sayılır.İlanen tebliğe karar veren merci, icabına göre daha uzun bir müddet tayin edebilir. Ancak, bu süre 15 günü geçemez.
(1) Gün ile belirlenen süreler, tebligatın yapıldığının ertesi günü işlemeye başlar. (2) Süre, hafta olarak belirlenmiş ise, tebligatın yapıldığı günün, son haftada isim itibarıyla karşılığı olan günün mesai saati bitiminde sona erer.
Buna göre bir kişi kendisine ait isim ve adresi ya da başkasına ait ismi adresi yanmış bildirilirse 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Madde 54: Tebliğ evrakının muhatabına verilmemesi ve tebligatı kabulden kaçınma suçları için 1 yıla kadar hapis cezası öngörülmüştür.
Tebligat sorgulama işlemi hem PTT hem de E Devlet'in resmi internet sitesi üzerinden yapılmaktadır. Aşağıda yer alan bağlantıya tıklayarak cep telefonunuza gönderilen 13 haneli barkod numarası ile tebligat sorgulama ve takibini yapabilirsiniz. gonderitakip.ptt.gov.tr adresine gidin.
nun 71/son maddesi göndermesi ile aynı kanunun 33/a maddesi uyarınca icranın geri bırakılmasını içermekte olup, tebligat yapılamadığı için takip kesinleşmediğinden dolayı zamanaşımı söz konusu olamaz.
Conversation. ***UYAP Tebligat Ücreti Duyurusu*** 01.02.2023 tarihinden itibaren; ✉️Normal: 58,00-TL 📨Hızlı: 116,00-TL 📧E-Tebligat: 10,00-TL olacaktır. Bu tarihten sonraya sarkabilecek işlemleriniz için masraf eksikliği nedeniyle iş aksamasın diye şimdiden fazla avans göndermekte fayda var.
7201 sayılı Tebligat Kanunu ile Elektronik Tebligat Yönetmeliği'nde elektronik yolla tebligata ilişkin yer alan düzenleme, “Elektronik yolla tebligat, muhatabın elektronik tebligat adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda yapılmış sayılır.” şeklindedir.
Adliyeden Bir Kâğıt Geldi! Mahkeme, Cumhuriyet Savcılığı veya icra dairelerinden size gelen her “kâğıt” resmi bir işlem hakkında size bilgi vermek için gönderilmiştir. Bu kurumlar tarafından gönderilen kâğıda da “Tebligat” adı verilir.
MADDE 25– (1) Kendisine tebligat yapılacak kişi adresinde bulunmazsa tebliğ, kendisi ile aynı konutta oturan kişilere veya hizmetçilerinden birine yapılır. MADDE 26 – (1) Belirli bir yerde devamlı olarak meslek veya sanatını icra edenlere, o yerde de tebligat yapılabilir.
Evinize tebligat gelmediyse mahkeme, duruşma yine de olur.
Tebligatın muhtara veya başka bir görevliye yapıldığına dair bilgi içeren ilgili ihtarname binanın kapısına yapıştırılır. Tebliğ tarihi, ihbarnamenin kapıya yapıştırıldığı tarih olarak sayılır.
Yeni düzenleme uyarınca, muhatap tebellüğden imtina ederse, tebliğ evrakının gönderildiği idareden alınabileceği şerhini içeren bir pusula kapıya yapıştırılır, bu durumda tebliğ, pusulanın kapıya yapıştırıldığı tarihte yapılmış sayılır.
Tebligatı, tebliğ muhatabı adına almaya yetkili kimseler yasayla ayrıca belirtilmiştir. Bunlar; vekil, yasal temsilci, tüzel kişi organları, kıta komutanları, kıta amir ve memurlar, aynı çatı altında oturan aile bireyleri, hizmetçileri, daimi memurları vs. kimselerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri