2023-2024 eğitim ve öğretim yılı için oluşturulan ve Resmi Gazete'de yayımlanan yeni eğitim yönetmeliğine göre, ortaokul ve liselerde devamsızlık süresi özürsüz olarak 10 günü, özürlü olarak 20 günü toplamda ise 30 gün olarak belirlendi.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek.
2023-2024 eğitim öğretim yılında ortaokulda devamsızlıktan sınıf tekrarı uygulaması bulunmamaktadır. Ortaokulda sınıfta kalma uygulaması, yıl sonu ortalaması 45 puandan düşük olan öğrencilerin sınıf tekrarına kalmasına Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) karar vermesi şeklindedir.
Kilopat. Hayır, devamsızlık silme diye bir şey yok. Ancak özürsüz devamsızlıklar özürlü devamsızlığa geçirilir.
2023-2024 eğitim öğretim yılında toplam devamsızlık süresi 10 gün olarak belirlenmiştir. Dolayısıyla birinci ve ikinci dönem toplam on gün olduğundan ikinci dönem devamsızlığı silinmez. Örneğin İlk dönem 5 (beş) gün ikinci dönem ise altı (6) gün devamsızlık yapan öğrenci devamsızlık sınırını aşmış olur.
İlgili 29 soru bulundu
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, özürlü özürsüz toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir. Devamsızlıkların 5. gününde, 15. gününde ve 25. gününde veliye devamsızlık mektubu gönderilir.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü toplamda 30 günü aşan öğrenciler not ortalaması ne olursa olsun başarısız sayılacak. Devamsızlıkta art arda özürsüz 2 gün devamsızlık yapan öğrencinin velisi okula çağrılacak. Okullar bünyesinde önleme ve müdahale yönlendirme komisyonu kurulacak.
· Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek. · Birinci dereceden yakınını kaybedenlerin özürsüz devamsızlık süresi olan 10 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 40 gün olacak.
Lisede Devamsızlık Nasıl Silinir? Lisede devamsızlık sildirmek için mutlaka ailenin onayı gerekir. Yani dilekçenin mutlaka aile tarafından imzalanarak okul yönetimine veli tarafından başvurulması gerekiyor. Bu şartların sağlanması halinde lise eğitim kurumlarında devamsızlık silinebilir.
İşte, yayımlanan o değişiklik; Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.
2024 ORTAOKULDA SINIFTA KALMA VAR MI? Milli Eğitim Bakanlığı Yönetmeliğine göre ortaokul 5,6,7 ve 8'nci sınıfta kalma bulunmuyor.
ORTAOKULDA DEVAMSIZLIKTAN KALMA VAR MI? Ortaokulda Milli Eğitim Bakanlığı Yönetmeliğine devamsızlıktan kalma yok. Yıl sonu ortalaması 45 puandan düşük olan öğrencilerin durumuna ise Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) karar vermektedir.
2023-2024 eğitim öğretim yılına kısa bir zaman kala, liselere başlayacak olan binlerce öğrenci, "Lisede sınıfta kalma var mı?" sorusuna yanıt aramaya başladı. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelikle birlikte, liselerde sınıfta kalma yeniden uygulanacak.
(5) (Değişik:RG-1/9/2018-30522) Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.
Öncelikle devamsızlık sildiremezsiniz, yönetmeliğe göre yasal değil. Devamsızlık yapıldığı tarihten itibaren beş iş günü içerisinde özürlü devamsızlığa aktarılabilir.
Özürsüz devamsızlığınız 10.5 olursa tabii ki kalırsınız. Özürsüz 10 gün, toplamda da 30 gün devamsızlık hakkınız var.
MADDE 18 – (1) (Değişik:RG-25/6/2015-29397) Çocukların devamsızlıkları, okul öncesi eğitim kurumlarında (Değişik ibare:RG-14/10/2023-32339) okul öncesi öğretmeni, ilkokullarda sınıf öğretmeni, ortaokul ve imam-hatip ortaokullarında ise okul yönetimi tarafından e-Okul sistemine işlenir ve yöneticiler tarafından takip ...
MEB ortaöğretim kurumları yönetmeliğinde devamsızlık yapıldıktan sonraki beş iş günü içerisinde özürlü devamsızlığa aktarılabilir diyor, silinebilir demiyor. Zorunlu durumlarda da bu süre yirmi güne kadar çıkabilir diyor. Bu da okul yönetimince yirmi güne kadar uzatılabilir, yirmi günü aşamaz diyor.
Hocam özürlü denilen şey izinli, raporlu ve faaliyettir. Özürsüz ize dersten veya okuldan kaçmak ya da okula hiç gelmemektir. Bizde silindiğinde direk silinmekte ve özürlüye işlememekte.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Devamsızlık Affı Geri Gelmeli
Her yıl olan devamsızlık affı 2023-2024 eğitim yılı içerisinde kaldırıldı.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.
Millî Eğitim Bakanlığı yayınladığı devamsızlık yöneltmesinde öğrencilerin özürsüz 10 gün özürlü 20 gün okula gitmeme haklarının olduğunu belirtmiştir. Yani öğrenciler okula raporsuz 10 gün raporlu 20 gün gelmeme haklarına sahiptir. Bu noktada öğrencilerin okula gitmeme hakları toplam 30 gündür.
Öncelikle bilgi yanlış, izinli devamsızlık için bir sınır yok toplam devamsızlık süresi aşılmadığı sürece. Siz sadece özürsüz devamsızlığınızın 10 günü aşmaması şartıyla toplam devamsızlığınızı 60 güne çıkarmış oluyorsunuz.
Günlük ders saati 8 olduğuna göre gün içinde toplam 5 saat derse girmeyen öğrenci YARIM gün; daha fazla saat devamsızlık yapan öğrenci TAM gün devamsız sayılır.
Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre, öğrencilerin devamsızlık durumuyla ilgili belirlenen kurallar çerçevesinde, birinci dönemde biriktirilen devamsızlık süresi ikinci döneme geçirilmekte ve bu süre sıfırlanmamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri