Hemşire olmak için 2 yıllık Sağlık Meslek Lisesi bitirerek hemşire yardımcısı olunabilir. Ardından 2 yıllık eğitim veren Sağlık Meslek Yüksekokullarından mezun olarak hemşirelik mesleğine adım atabilirsiniz. Ya da 4 yıllık Sağlık Bilimleri Fakültesi'ni bitirerek hemşire olunabilir.
Daha önceki dönemlerde ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrenciler, hemşire olarak da göreve başlayabilirken bu düzenleme ile hemşire olabilmek için üniversite mezuniyeti şartı getirilmiştir.
Hemşire olmak için üniversitelerin Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri bölümünden lisans derecesi ile mezun olmak yeterlidir. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Sağlık Meslek Lisesi mezunları ise 'yardımcı hemşire' unvanına sahip olur.
Hemşirelik bölümünden mezun olan ve meslekte deneyim kazanmış kişiler, ilgili eğitimleri alarak eğitim hemşireliği yapabilirler. Kişi, eğitim verme yetkisi bulunan kurumlar tarafından açılan eğitim hemşireliği eğitimlerini takip ederek ilgili kurslara katılabilir.
İlgili 44 soru bulundu
İŞTE HEMŞİRE MAAŞI 2023
Buna göre, 2022 Temmuz'da 11,260 TL olan Hemşire (Lisans - 9/1) maaşı, 2023 Ocak ayında 13,115 TL'ye çıktı.
Pediatri Hemşiresi Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir? Pediatri hemşiresi olmak için öncelikle hemşirelik unvanı kazanılmalıdır. 4 yıllık Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri Bölümü veya Hemşirelik Bölümü tamamlanarak bu unvana sahip olunur.
Hemşirenin bazı sorumlulukları ve yükümlülükleri vardır. Hemşire Nasıl Olunur? Hemşire olmak için üniversite sınavına mutlaka girmiş olmanız gerekiyor. Üniversite sınavına girdikten sonra üniversitelerin ilgili bölümlerden mezun olarak hemşirelik unvanına sahip olabilirsiniz.
Yapılan Ocak zammı ile 2023 Hemşire maaşı 13 bin 115 liraya yükselmişti. 1/4 derecesinde çalışan bir üniversite mezunu bir hemşirenin mevcut maaşı 13 bin 115 lira Temmuz ayında yapılan zam ile birlikte 26 bin 440 lira oldu. Ocak zammından sonra yeni başlayan Hemşire maaşları ortalama 26.440 lira bandındadır.
aöf hemşirelik bölümü YOKKKK.OLMAYAN BÖLÜMÜ OKUYAMAZ . sağlık meslek lisesi hemşirelik mezunu ise labaratuar ve veterinerlik bölümünü 2 yıl okuyabilir.. aöf hemşirelik bölümü YOKKKK.OLMAYAN BÖLÜMÜ OKUYAMAZ .
SAĞLIK BAKANLIĞI ATAMALARINDA YAŞ SINIRI VAR MI? Sağlık kurumlarında görev almak için atama başvurusunda bulunan adaylara yönelik olarak adayların 18 yaşını doldurup 35 yaşını doldurmamış olması istenmektedir.
İşsizlik oranının yüzde 11.3 olduğu Türkiye'de, hemşirelerin işsiz kalma derdi yok. Ama gençler tarafından yeterince bilinmiyor ve talep görmüyor. Bir hemşire çalıştığı lokasyona, deneyimine ve uzmanlığına göre brütte 2.000 TL'den 6.000 TL'ye kadar kazanabiliyor.
eleman.net verilerine göre, Hemşire 2023 yılında ortalama 18.600 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Hemşire , Temmuz 2023 yılında ortalama 18.600 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 14.520 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Sağlık Meslek Liselerinin Hemşire Yardımcılığı Bölümünde 4 yıl süre ile eğitim verilmektedir. Mesleki Eğitimde; Meslek Dersleri, Uygulamalı Dersler (hastanelerde) ve Genel Kültür Dersleri verilmektedir.
Sağlık Meslek Lisesi mezunları, Sağlık bakım teknisyenliği, Anestezi Teknisyeni ve Hemşire yardımcılığı gibi pek çok alanda çalışabiliyor.
Üniversite sınavında hemşirelik için taban puanı en yüksek üniversiteye göre bilgi verilecektir. Buna göre YKS say puan türünden 360 almak şarttır. Bu puan için TYT alanında toplam 63,75 net yapılmalıdır. Bu puan için AYT alanında ise 39 net yapmak yeterli görülmektedir.
2/1 derecesinde yer alanlar için hemşire maaşları 16 bin 920 TL (15 yıllık hemşire için) 1/3 derecesinde bulunan kişiler için hemşire maaşları 17 bin 307 TL (20 yıllık hemşire için)
Ortaöğretim hemşire olarak çalışan kişiler üniversite mezunu hemşirelere oranla daha düşük maaş alırlar. Ayrıca bu kişiler işe başladıklarında da kıdem dereceleri üniversite mezunlarına göre düşüktür. Ortaöğretim hemşire maaşları 2022 Ocak itibariyle ortalama 5898-6186 TL arasındadır.
Hemşirelikte şu şartlarda atanabilmek için en az 30 net genel kültür ve en az 30 net genel yetenek yapmak gerekmektedir.Böylelikle 70 üstü bir puan elde edilebilir.2020 senesi için konuşmak gerekirse şöyle bir geçmişe bakalım,2018 de kpss sonrası 2019 yılı içinde alım hiç olmadı ta ki Haziran ayı geldiğinde alım konusu ...
HEMŞİRE KAÇ PUANLA ATANİR? Hemşirelik alımları için Kamu Personeli Seçme sınavından 70 üstü puan alınması gerekiyor. Geçtiğimiz dönemde hemşirelik için alım yapılırken en düşük atama puanı 79,705 olarak belirlenmişti.
Hayır hemşirelik sadece sayısala özgüdür.
Pediatri Hemşiresi olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Pediatri Hemşiresi maaşı 2023 verilerine göre ortalama 15.600 TL civarındadır.
Yeni doğan yoğun bakım hemşiresi olmak için 4 yıl eğitim alınmalıdır. Bu süre üniversitede alınan hemşirelik eğitimini kapsar. Ayrıca sağlık meslek liselerinde Hemşirelik Bölümünü okuyanlar da Yeni doğan yoğun bakım hemşiresi olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri