Buralara hazırladığın karışımdan haftada 1 kez püskürtmen durumunda örümcekleri onlara zarar vermeksizin ortamdan uzaklaştırabilirsin. Örümceklerin hoşlanmadığı diğer uçucu yağlar arasında okaliptüs, sitronella, çay ağacı, lavanta, tarçın ve narenciye de bulunur.
İngiliz ve Kenyalı bilimadamlarının yaptığı bir araştırma, sıtma mikrobu taşıyan sivrisineklerle beslenen bir örümcek türünün çorap kokusunu sevdiğini ortaya koydu. Bilimadamları, bu sonucun sıtmayla mücadelede yeni bir dönem başlatabileceğini, evlerde örümcek beslenebileceğini belirtiyor.
LAVANTA Lavanta, pire, meyve sineği ve hamamböceğini uzaklaştıran böcek ilacında bulunan 'linalool' adlı bir bileşen içerir. Bu nedenle böcek oluşumunu engellemek için bahçenize lavanta ekebilirsiniz.
Kediler ve Lavanta: Sevmedikleri Bir Çiçek Kokusu
Kediler lavanta kokusundan hoşlanmazlar. İnsanlar için rahatlatıcı etkisi olan lavanta, kedilerin sevmediği kokular arasında yer alır. Lavanta aynı zamanda kediler için zehirlidir.
Örümcekler, sirke kokusundan hiç hoşlanmaz. Bir sprey şişesini sirkeli su ile doldurun ve evinize sıkın. Özellikle kapı ve pencere kenarlarına sıkarak örümceklerin içeri girmesini önleyebilirsiniz. Ancak bu kokunun eve yayılacağını da unutmamanız gerekir.
İlgili 39 soru bulundu
Nane ve sirke gibi örümceklere karşı kullanacağınız diğer bir koku da limon kokusu. Rendelenmiş limon kabuklarını, örümceklerin daha çok görüldüğü süpürgelik, pencere eşiği veya kitap rafları gibi yerlere bırakabilirsiniz. Limon kokulu mobilya cilaları bile işe yarayacaktır!
Çünkü bunları sindirime gibi bir yetenekleri yoktur. Bu sebepten dolayı sinekler, sivrisinekler, larvalar, güveler, cırcır böcekleri ve çekirge gibi canlıları avlarlar. Daha çok sevdikleri ve beslendikleri hayvan türleri bunlar olarak öne çıkar.
Geçmişte pek çok insan kıyafet dolapları içerisinde güve olmasın diye lavanta yerleştirirlermiş. Evinizde bulunan sivrisinekleri, pireleri ve güveleri uzaklaştırmak için lavantalardan evinizin çeşitli bölgesine yerleştirebilirsiniz. Limon otu böcekleri uzaklaştırma oldukça işe yarayan bitkiler arasında yer almaktadır.
Lavanta kokusunun en belirgin faydaları sinir sistemi üzerinde görülüyor. Sakinleştirici ve yatıştırıcı bir etki uyandırarak stres, kaygı, depresyon ve yorgunluk gibi rahatsızlıkların azaltılmasında yardımcı oluyor. Lavantanın kokusu kadar yağıyla yapılan masajı da faydalı.
Lavantanın sakinleştirici ve ferah etkisi tüm evinizi sarsın, gece uykularınız rüyalara bulansın! Su dolu bir kabın içine biraz karbonat ekleyin ve karıştırın. Üzerine birkaç damla lavanta yağı damlatın ve tekrar karıştırın. Karışımı bir şişeye koyup güzelce çalkalayın ve ev yapımı lavanta kokunuza merhaba deyin!
1-) Lavanta
Bu sayede kıyafetleriniz hem mis gibi kokar hem de zarar görmezler. Bunun dışında bahçe veya cam girişlerinde güneş alan yerlere yerleştireceğiniz lavantalar, sivrisinekleri de uzak tutacaktır. Ayrıca pireler de aynı şekilde lavanta kokusunu sevmedikleri için yaşam alanlarınızdan hızla uzaklaşacaktır.
Davetsiz misafirlerden kovmak için, nane ve limondan yapılan doğal sprey de oldukça etkili. Lavantanın kokusunu hemen hemen herkes sever. Bilinmeyen şey ise sivrisineklerin lavanta kokusundan nefret ettiği. Vücuda sürülen lavanta yağı sivrisinekleri bulunduğu ortamdan kaçırır.
Hamam böceği karanfil, lavanta, limon kabuğu, karbonat, defne yaprağı gibi kokuları sevmezler.
Örümceklerin beslendikleri canlılar arasında böcekler, solucanlar, küçük kertenkeleler ve kurbağalar yer alır. Ancak bazı örümceklerin kendilerinden onlarca kat büyük yılanları da avlayıp yediğini biliyor muydunuz? Yılanla beslenen örümcek türlerinden biri Avustralya kızıl sırtlı örümcekleri.
Örümcekleri diğer böcek türlerinden ayıran en genel özellikleri anten ve kanatlarının olmamasıdır. Dokunma, tat alma ve koku alma görevlerini vücutlarını tamamen kaplayan tüyleri üstlenmektedir.
Örümcekler, soğuk kış günlerinde apartman boşluğu gibi soğuk alanlardan sıcak evlere akın ederler. Örümcekler karınca, hamam böceği, sinek gibi canlılarla beslenir. Evinizde çok sayıda bu tür haşereler bulunuyorsa örümcekler de evinize akın edecektir.
Lavanta Kokulu Kolay Oda Parfümü Yapımı
Öncelikle 1 su bardağı suyu kaynat. Ardından kaynayan suyu bir kaba boşalt. İçine 1 yemek kaşığı lavanta, 2-3 damla gül yağı ekle ve karıştır. Sonrasında oda parfümünü şişeye boşaltıp bambu çubuklarını ekleyebilirsin.
Lavanta, ölümsüz aşk ve sadakatin bir sembolüdür. Ortaçağ'da epilepsi ve migren ataklarını tedavi etmek için kullanılan lavantanın çiçekleri, yaprakları ve uçucu yağı doğal ilaç olarak kullanılır. 40'tan fazla çeşidi olan lavantanın tarihi 2.500 yıl öncesine dayanan Akdeniz, Orta Doğu ve Hindistan'a özgüdür.
Bit ve Sirke Tedavisi –
Lavanta yağı, doğal bir antiparaziter özellik taşır ve bitlerin veya sirkenin neden olduğu rahatsızlıkları hafifletmeye yardımcı olabilir. Lavanta yağının bitlerin etkisiz hale getirilmesine ve saç derisindeki tahrişin azaltılmasına yardımcı olabilmektedir.
Lavanta. Lavanta mis gibi kokusuyla en sevilen çiçek türleri arasında, ancak sivrisinekler bizimle aynı fikirde değil. Aksine sivrisinekler, lavanta kokusundan hiç hoşlanmıyor ve lavantalı ortamlardan uzak duruyor.
Lavanta yetiştiriciliği için en uygun toprak kireç bakımından zengin olan ve kuru olan topraklardır. Lavanta 10-30 derece hava sıcaklığında yetiştirilebilir. Lavanta güneş ışığını çok sevdiği için, günde 4-5 saat güneş ışığı alan bir yerde bekletilmelidir.
Havalı toprakları sever. Bu yüzden saksı veya fark etmeksizin fidesini havalandırılmış toprağa ekin. Mineral bakımından zengin bir toprak karışımı idealdir. Soğuk havalardan hoşlanmayan lavanta bitkisi için sıcak veya ılıman ortamlar uygundur.
Güçlü kokuları seviyorsanız, uçucu yağları en saf haliyle kullanabilirsiniz. Örümcekleri uzak tutmak için evinizin her köşesine birkaç damla serpin. Çay ağacı, lavanta, okaliptüs, nane ve limon otu bu amaç için kullanılabilecek en iyi kokulardır.
Sivri sinek, sinek, güve gibi hayvan türlerini yiyerek beslenmesini sürdürürler. Av örümcekleri denilen örümcekler daha cesur oldukları bilinen hayvanlardır. Kendilerini daha iyi kamufle edip sonrasında avın yaklaşmasını beklerler. Bu türler ise; cırcır böceği, çekirge gibi daha büyük böcek türleri olarak bilinir.
Genel olarak böceklerden beslenirler. Diğer böcekleri yakalar ve yer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri