e-Devlet uygulaması içinde Millî Eğitim Bakanlığı sayfasında yer alan 'Yaygın Eğitim Sertifika Belgesi Sorgulama' ekranından belgeye ulaşılabilmektedir.
Fakat ilk yardım sertifikası sorgulama işlemlerini yapabilmeniz için eğitimin ardından bir süre beklemeniz gerekecektir. Ortalama olarak 20 gün içerisinde almış olduğunuz sertifikalar e-Devlet sisteminde görüntülenebilmektedir.
Sertifika hizmetleri sayfasına gidin: E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra, "Sertifika Hizmetleri" sayfasını bulun ve tıklayın. Sertifika türünü seçin: Sertifika Hizmetleri sayfasında birkaç sertifika seçeneği bulunmaktadır. İhtiyacınıza uygun olan sertifikayı seçin.
İlgili 19 soru bulundu
e-Devlet sistemine TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılır. Açılan sayfadaki arama kutucuğuna “sertifika sorgulama” ifadesi yazılır. Altta çıkan seçeneklerden kişinin eğitim aldığı kuruma uygun olan seçilir. Açılan sayfada “barkodlu belge” butonuna basılarak sertifika görüntülenir.
Ancak sertifikanızı e-devlette sizin görebileceğiniz herhangi bir ekran yoktur. Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı bir sertifika programı olup; sadece YÖKSİS ve MEBBİS 'te görünmektedir.
'Belge Durumu' belgesi e-Devlet Kapısı uygulamalarında yer alarak tüm vatandaşlarımızın erişimine açılmıştır. e-Devlet uygulaması içinde Millî Eğitim Bakanlığı sayfasında yer alan 'Yaygın Eğitim Sertifika Belgesi Sorgulama' ekranından belgeye ulaşılabilmektedir.
4 - Sertifika Kaç Günde E Devlete Düşer? Genel olarak sertifikanın onaylanıp tamamlanması bir ile iki hafta içinde olmaktadır. Ancak bu süre değişiklik gösterebilir. Siz yine de e devlet üzerinden sertifikanızın takibini yukarıdaki işlem sırasına uygun yapabilirsiniz.
Genellikle sertifika işlemlerinin tamamlanması ve sertifikanın E-Devlete düşmesi birkaç hafta sürebilir. Ancak, bu süre farklı durumlarda değişebilir. Sertifika Takibi: E-Devlet üzerinden sertifika başvurusu yaptıysanız, başvurunuzun durumunu takip edebilirsiniz.
Başvuru sonuçları ekim ayının ilk haftasında tamamlanarak ilan edilir. Bu sıralama bir yıl süreyle geçerlidir.
Oryantasyon belgesi, kişilerin, eğitim aldığı ve bilgili olduğu alanda öğretici olarak görev alabilmesini sağlayan belgedir. Oryantasyon belgesine sahip olan kişiler, eğitimli oldukları alanda, başka öğrencilere eğitim verebilirler.
Usta öğretici oryantasyon belgesi alabilmek için usta öğretici oryantasyon kurslarına katılmak gerekmektedir. Bu kurs programına katılan bireyler belirlenen müfredata uygun olarak katılım sağlarlar. Eğitimi ve sınavı başarı ile tamamlayanlar usta öğretici oryantasyon belgesi alırlar.
Halk Eğitimi Merkezlerinde görev yapan/yapacak olan öğretmenler, kadrolu usta öğreticiler, görev alacak Ücretli Uzman ve Usta Öğreticilerin derse girebilmesi için usta öğretici oryantasyon eğitimini alması gereklidir.
Usta Öğretici Oryantasyon Eğitimi 'ne Kimler Katılabilir? – Görev alacak ücretli uzman ve usta öğreticiler usta öğretici oryantasyon eğitimine katılabilir. – Ücretli uzman ve usta öğreticiler (Lisans mezunu ve üstü), Ön lisans mezunu, Meslek lisesi mezunu, yeterlilik belgesi olan kişiler katılabilir.
Eğer MEB'e öğretmenlik başvurusu yaptığınızda formasyon bilginiz yok uyarısı alırsanız [email protected] e-posta adresine TC kimlik numaranız ve formasyon belgenizin resmini atarak bilgi veriniz. Ancak sertifikanızı e-devlette sizin görebileceğiniz herhangi bir ekran yoktur.
Sertifika aldım fakat e-devlette görünmüyor, ne yapmalıyım? Sorusunu soran pke çok kişiye de rastlanabiliyor. Bu gibi bir durumda önce eğitim ve sertifika alınan kurumla irtibat kurmak gerekiyor.
Bu sertifika, kullanıcıların kimlik doğrulama işlemlerini gerçekleştirmelerine ve elektronik ortamda güvenli işlem yapabilmelerine olanak sağlar. E-Devlet Onaylı Sertifikalar, birçok internet tabanlı uygulamalarda kullanılabilir.
Halk Eğitim Merkezi, çeşitli kurs ve eğitim programları düzenleyen bir kurumdur. Kursiyerlere verilen sertifikalar, katılımcıların eğitimlerini tamamladıklarını ve belirli bir yetkinliği kazandıklarını gösterir. Halk Eğitim sertifika sorgulama hizmeti, bu sertifikaların geçerliliğini kontrol etme imkanı sunar.
Artık vatandaşlarımız, bu belge ve sertifikaları e-Devlet kapsından alabilecekler. Bu projeyi başarılı bir şekilde tamamlayan Bilgi İşlem ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüklerimize teşekkür ediyorum." dedi. Millî Eğitim Bakanlığı hayat boyu öğrenme kapsamında halk eğitimi merkezlerinde sürekli kurslar düzenliyor.
Sınavdan başarılı olan katılımcılar 3 yıl geçerli ilk yardımcı sertifikası ve kimliği sahibi olurlar. Belge geçerlilik süresi olan 3 yılın dolmasından itibaren katılımcılar 1 gün (8 saat) süren güncelleme ilkyardım eğitimine katılıp belge sürelerini 3 yıl daha uzatabilirler.
İlk yardım sertifikası ücreti ne kadar? Temel ilk yardım sertifikası ücreti; 1.445.-TL+KDV, Güncelleme ilk yardım eğitimi ücreti; 720.-TL+KDV, OED Eğitimi ücreti; 600.-TL+KDV 'dir. Bu fiyatlar 2023 yılı için geçerli olmakta olup ilgili eğitimlerin sınav harcı bedelleri bu ücretlere dahil değildir.
43- Fakültenziden almış olduğum Formasyonum e devlette görünmüyor. Ne yapmalıyım? Pedagojik Formasyon mezun bilgisinin YÖKSİS Sistemine işlenebilmesi için, daha önce mezun olduğunuz Lisans / Ön Lisans programına ilişkin YÖKSİS kayıtlarınızın tamamlanmış olması ve e-devletten görüntülenebiliyor olması gerekmektedir.
Sisteme fotoğraf yükleyebilmek için giriş yapınız ve sol tarafta bulunan menülerden en altta yer alan “Kullanıcı İşlemleri” menüsüne tıklayınız. Açılır menüde karşınıza çıkan 4. sıradaki “Fotoğraf Güncelle” sekmesine tıklayınız. Açılan pencerede fotoğraf yükleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Yükseköğretim Kurulu tarafından Pedagojik formasyon programlarıyla ilgili hazırlanan ve 25 Eylül 2014 tarihinde güncellenen Usul ve Esaslar, Yükseköğretim Kurulunun web sayfasından incelenebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri