Osmanlıca aşk kelimeleri aşağıdaki gibidir: Mübrem: Vazgeçilmez olan. Ciğerpâre: Çok sevilen.
vazgeçmenin mümkün olmadığı, olmazsa olmaz olayların sıfat hali. olmazsa olmaz, yerine birşey konamaz biri veya birşey.
Osmanlı Türkçesinde “Aşkım” Denmez “Saadet-i Seniyyem” Denir…
Çehre-i Mehlika, ay yüzlü kadın anlamına gelirken Velinimet ise çok büyük bir şansı ifade eder. Rivayet-i Tarumar yıkılmış olanın yayılması, Mehpare ise güzel olan kadın anlamı taşımaktadır.
Mütemmim cüz; bir bütünün vazgeçilmez ya da bütünleyici parçası anlamlarına gelir. Bütünleyici parça kavramı, 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu'nun 684. maddesinde düzenlenmiştir ve “Bir şeye malik olan kimse, o şeyin bütünleyici parçalarına da malik olur.” şeklinde ifade edilmiştir.
İlgili 37 soru bulundu
Arapça kökeni "t-m-m" (تمم) kökünden gelir. Anlamı: "Mütemmim," tamamlayıcı, eksiksiz veya kusursuz anlamına gelir. Bu kelime, bir şeyin veya işin eksiksiz bir şekilde yapıldığını veya tamamlandığını ifade etmek için kullanılır.
Mütemmim Cüz Ne Demektir? Türkçeye Arapçadan geçen bir sözcük olan mütemmim متمّم, "bütünleyici ve tamamlayıcı" anlamlarına sahiptir. Cüz ise Arapça جزء şeklinde ifade edilir ve "bölüm", "kısım", "parça" gibi mânâlara gelir.
Ay parçası deyimi, çok güzel olan kadınlara iltifat etmek için kullanılan bir sözdür. Tarihi 15. yüzyıla kadar dayanan, kadim deyimlerimizden biridir. Günümüzde de kullanılan Mehtap isminin kaynağı da bu deyimdir.
Ahsen: Çok güzel demektir. Ahu: Ceylan, güzel kadın anlamındadır.
erkek veya kadın sevgili, mâşuk, mahbub, mâşuka, mahbube.
Çok çeşitli isim yahut sıfatlarla anılan sevgiliye genellikle can, cânân, cânâne, yâr, sultan, dost, mahbub, âfitâb, mihr-rû, gün yüzlü, mâşuk, meh-rû, melek, nigâr... (Tolasa 2001, 149); âfet (Pala 2004, 8) diye hitap edilir.
Orta Türkçe sevgü “muhabbet” sözcüğünden evrilmiştir. Bu sözcük Eski Türkçe sev- fiilinden Türkiye Türkçesi +gU ekiyle türetilmiştir.
(ﺨﻮﺸﺼﺤﺒﺖ) sıf. (Fars. ḫōş ve Ar. ṣoḥbet ile ḫōş-ṣoḥbet) Sohbeti tatlı olan, güzel ve sıkmadan konuşan: Fısıldıyordu derinden sükûn-ı hoşsohbet (Hüseyin Sîret).
çok gerekli olan, kaçınılmaz, vazgeçilmez.
Mübrem TDK sözlük anlamı şu şekildedir: sıfat,eskimiş Çok gerekli olan, kaçınılmaz, vazgeçilmez.
Uyarlı TDK sözlük anlamı şu şekildedir: sıfat Uyumlu.
Aynur: Ay ışığı.
Osmanlı'da 'güzel kadın' genellikle iri ve şişman kadındı. Beyaz Köleler, zamanla halk arasında güzellik algısını da beyaz tenli, renkli gözlü, hokka burunlu, sarışın-kumral, uzun boylu, ince belli, uzun parmaklı, az konuşan, temiz ve de sahibine sadık efsanevi bir "Çerkes güzeli" tipine dönüştürmüştü.
doğrudan kadın kavramını karşılayan katun, hatun, 'avrat (Ar.), dişi, dişi kişi, kız, uragut gibi kelimeler tespit edilmiştir. Türk dönemlerinde hatun, katun olarak aynı anlamda geçmektedir.
Lena ismi Alina ve Helena isimlerinin sonundan gelmektedir. İbranice'de Magdalalı Kadın, Arapçada bizim için, bizden biri ve insan anlamlarına geliyor. Yunanca'da ise günışığı ya da ayışığı anlamına gelir. Lena şu şekillerde telaffuz edilir; Lii-na, Liyna, Lena ya da Ley-na.
Aden. Hud Suresi ve Necm Suresinde yer alan Aden ismi Allah'ın yasakladığı kavim isimlerindendir.'Cennet Bahçesi' anlamına geldiği söylenen kelime Aden değil Adn dir. Bazı kaynaklarda cennet bahçesi anlamına geldiği söylenmektedir.
Tomris: Savaşçı Türk kadın hükümdarının ismidir ve savaşçı, cesur kadın anlamına denk gelir.
I. TANIM: Bölgesel töreye göre bir nesnenin temel ögesi olan, o nesne yok edilmedikçe veya parçalanmadıkça veya niteliği bozulmadıkça ondan ayrılmasına olanak bulunmayan parçalar, o nesnenin bütünleyici parçalarıdır (TMK.
mütemmim cüz esas itibarıyla bir ek tir, örnek olarak bir sözleşmeye eklenmesi istenen bir maddenin ayrı bir kağıda yazılıp mütemmim cüz yani ayrılmaz parça olarak ilan edilen bir evrakın eksikliği sözleşmeyi geçersiz kılar..
Anlamı: "Mütemadi," devamlı, sürekli, aralıksız veya düzenli bir şekilde gerçekleşen bir şeyi ifade eder. Bu kelime, belli bir düzen içinde tekrar eden olaylar veya davranışlar için kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri