Ot ilacı atarken bağın filizlerine ve zeytin ağacının yapraklarına gelmemesi için dikkat ediyoruz. Özellikle küçük zeytin ağaçları ve küçük asmaları bu ilaç değerse bu fidanların kurumasına neden oluyor.
TAKİMSAN KNOCK-OUT sistemik etkili bir bitki koruma ürünü olduğundan ürünün yabancı otlara nüfuz edebilmesi için uygulamadan sonra en az 4-5 gün geçmeden, yabancı otları zedeleyecek toprak işlemesi yapılmamalıdır.
Boraks çözeltisi yöntemi hazırlanan karışımın yabani otların yapraklarına püskürtülmesi ile uygulanmaktadır. Sirke, kurutucu ve mikrop kırıcı bir özelliğe sahiptir. Bu özellik sayesinde yabani otların kuruması da sağlanmaktadır. Sirkenin yabani otların yapraklarına püskürtülmesi şeklinde uygulama yapılmaktadır.
Yabancı ot türlerine ve çevre şartlarına bağlı olarak ilacın etkisi 1 hafta ile 3 hafta içinde görülür. Yabancı ot boğumları ve büyüme noktalarındaki çürümeler gözle görülür, genç yapraklarda sararmayla birlikte ölümler meydana gelir. Uygulamadan 2-3 saat sonra meydana gelen yağıştan etkilenmez.
İlgili 44 soru bulundu
dibine bir iki şişe kezzap dök. büyük ihtimal kurutur.
Beyaz sirkeyi yok etmek istediğiniz ot yapraklarına sprey ile püskürterek birkaç tekrarda bu otların kurumasını sağlayabilirsiniz. Sirkenin toprağa ve diğer bitkilere temas etmemesine özen gösterin. 4 litre sirkeye bir fincan kaya tuzu ve sofra tuzu karışımı ekleyerek etkili bir yabani ot öldürücü elde edebilirsiniz.
Eğer yağmur beklentisi varsa ilaçlama yapılmamalıdır. Çünkü ilaçlamadan sonra yaklaşık 10 saat süre içerisinde yağmur yağacak olursa ilaç gerekli etkiyi yapamadan yıkanmış olur.
Yağmur veya çiğden ıslanmış yabancı otlara ilaç atılmamalıdır. İlaçlamadan sonra 6 saat içinde yağmur olmamalıdır.
Gündüz ve sıcak saatler, ilaçlama için uygun saatler değildir. Bu arada rüzgara da dikkat etmek zorundayız. İlaçlama yaparken karşıdan esen rüzgar, ilacı doğrudan bizim üzerimize getirecektir. Dolayısıyla rüzgarı arkamıza alarak ilaçlama yapmamız daha uygun olacaktır.
Tuzlamak. Tuz ile müdahale etme de geçmiş yıllardan beri ot kurutmada kullanılan bir yöntemdir. 8/1 oranında ya da daha sert bir karışım için 3/1 oranında su tuz karışımını istenmeyen otların yapraklarına uygulayarak onlardan kurtulmak mümkündür.
İlaçlı mücadele uygulaması yabancı otların genç ve aktif olarak büyüdüğü 4-6 yapraklı oldukları devrede ve hava sıcaklığının 8-25 derece olduğu zamanlarda yapılmalıdır. Yeniden çıkışlar olursa 1,5-2 ay sonra uygulama tekrarlanmalıdır. Kesinlikle atomizörle yabancı ot ilaçlaması yapılmamalıdır.
Yabancı otlarla mücadelede kullanılan zirai ilaçtır. Genel anlamda, yabancı otları öldürmede veya normal gelişimini önlemede kullanılan kimyasal maddelerin tümüne birden herbisit denir.
İLAÇLAMA ALETİNİN TEMİZLİĞİ: Özellikle yabancı ot ilaçları ve bitki gelişim düzenleyicilerinin kullanıldığı ilaçlama aletlerinin deposuna 100 litre suya 100 cc dozda STARWET ilave edilir ve karıştırılır.
İlaçlama hava sıcaklığının 8-25 ℃ arasında, rüzgarsız sakin ve yağışsız bir havada yapılmalıdır. Diğer yandan ilaç tarlaya homojen uygulanmalı, ilaçlanmayan alan ve doz bindirmeleri yapılmamalıdır. Kısacası herbisitler önerilen şekilde ve zamanda kullanılmalıdır.
Herbisitlerin tavsiye edilen dozunun tarlaya homojen dağılımını sağlamak için ilaçlama öncesi mutlaka aletin kalibrasyonu yapılmalıdır. Herbisit uygulamalarında herbisit etiketinde belirtilen miktarda, herhangi bir ibare bulunmuyorsa dekara 20-40 litre su kullanılır.
Kimyasal mücadelede Tarım Bakanlığı tarafından onaylanmış Acetamiprid, Chlorpyrifos ethyl ve Cypermethrin gibi ilaçlar kullanılır.
AYRIK OTU İLE MÜCADELE (Super Gallant
SUPER GALLANT® ile en iyi ve kesin netice yabancı otların 15-20 cm boyunda, 5-6 yapraklı devresinde kullanıldığında alınır. İlk uygulamadan 20-25 gün sonra aynı dozda yapılan ikinci uygulama ile tarlada yeni çimlenen yabancı otlar da kontrol edilir.
ROUNDUP STAR'ın yabancı otlara etkisi, uygulamadan 7-10 gün sonra (eğer büyüme hızlı ise biraz daha kısa sürede, tersi durumda büyüme yavaş ise biraz daha uzun bir sürede) görülür.
Öğle sıcaklığında, yağmurdan önce, rüzgarlı havalarda ilaç atılmamalı, • İlaçlar tavsiye edildiği dozda ve zamanında kullanılmalı, • Son ilaçlama ile hasat arasındaki geçmesi gereken süreye dikkat edilmeli.
İlkbaharda, 0–20 cm toprak derinliğindeki toprak sıcaklığı 9–10°C'ye ulaşıp, larvalar faaliyete başladığı zaman ikinci ve üçüncü dönem larvalara karşı bir ilaçlama yapılır. Sonbaharda ise, yörelere göre değişmekle birlikte, ilk yağmurlardan sonra, larvalar toprak yüzeyine yakın olduğu zaman bir ilaçlama yapılabilir.
Bu ilaç yabani otlarla birlikte tarladaki diğer yararlı bitkileri de öldürüyor. Toprağın verimini azaltıyor ve toprakta hiçbir ot yetişmiyor. Bitki yetişmediği için tohum da atmıyor. Böyle olunca da belli bir süreden sonra toprakta yararlı bitkiler çıkmıyor.
Genellikle havaların ısınmaya başlaması ile bitkilerinizi ilaçlamaya başlayabilirsiniz. Şubat sonu veya mart başı başlayabileceğiniz bu ilaçlama işlemine havaların iyice soğuduğu ve bitkilerinize zarar veren organizmaların oldukça azaldığı sonbahar kış aylarına kadar devam etmelisiniz.
Ilaçlama aletinin karıştırıcısı çalıştırılır ve depo su ile tamamlanır ( köpüklenmeye engel olmak için sadece ilaçlama aletinin karıştırıcısı çalıştırılır, depoya üstten ilaçlı su tekrar devir ettirilmemelidir). Hazırlanan ilaçlı su, toprak yüzeyine çıkmış olan yabancı otların üzerine püskürtülür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri