Havluları yıkama sırasında elma sirkesi veya kabartma tozu ekleyerek yıkamak, havluların yumuşak kalmasına yardımcı olabilir. Ayrıca, havluları doğrudan güneş ışığına veya rüzgara maruz bırakarak kurutarak da havluların yumuşak kalmasını sağlayabilirsiniz.
Marketlerde satılan çamaşır yumuşatıcısı havlu ve bornozlarınızını daha yumuşak olmasını sağlayacaktır. Beyaz sirke suyun ph değerini dengede tutarken havlularınızı daha yumuşak ve daha hijyenik olmasını sağlayacaktır. Yüksek ısıda ve bol buharla havlu ütülemek bornoz ve havlularınızın yumuşamasını sağlayacaktır.
Makinenizin deterjan gözüne deterjan ile birlikte bir kaşık kadar çamaşır sodası koyun, bütün beyazlarla birlikte havlular da yumuşacık oluyor.
Şurada Paylaş! Bir otele gittiğimizde, odanın çeşitli renklerde dekore edildiğini görüyoruz ancak çarşaflar ve havlular daima beyaz olarak tercih ediliyor. Oteller, çarşaf ve havlularını kasıtlı olarak beyaz seçiyorlar çünkü bu şekilde konaklayanlara eşyaların temiz olduğunu kanıtlıyorlar.
Bunu önlemek için yapmamız gereken; İlk yöntem tabiki yumuşatıcı kullanmak. Bunları önlememiz için yapmamız gereken havluları uygun sıcaklıkta ve uygun ısıda yıkamamız gerekiyor, aynı zamanda havluları kıyafetlerle atmamamız gerekiyor yoksa sertleşe biliyor.
İlgili 44 soru bulundu
Kullanılan suyun kloruna, kimyasal deterjanların etkisine ve kimi zaman da girilen havuzun su yapısına bağlı olarak havlularda sertleşme yaşanır. Yıkama sırasında yumuşatıcı kullanmanıza rağmen sertleşen havlularınız varsa bu yöntemleri deneyebilirsiniz.
Çamaşırları yumuşak yapmak için çamaşır makinesinin yumuşatıcı bölümüne biraz sirke ekleyebilirsiniz. Beğenilen bir sonuç görmek için yarım su bardağı kadar sirke koymak yeterli olacaktır. Çamaşırlarınızı kuruttuktan sonra, eskisinden daha yumuşak olduğunu fark edebilirsiniz.
Sıcak su kullanın: Otel çamaşırlarının temizlenmesinde, sıcak su kullanımı önerilir. Sıcak su, çamaşırlarda bulunan kir, leke ve bakterileri öldürerek temiz bir sonuç elde etmenize yardımcı olur. Makinede yıkayın: Otel çamaşırlarını temizlemek için bir çamaşır makinesi kullanmanız önerilir.
Havlunun etiketinde %100 pamuklu ürün olması doğru adreste olduğunuzu gösterir. Pamuklu havlularda bulunan pamuk lifleri hem ağırlığının 25 katı suyu bünyesinde tutar ve suyu mükemmel düzeyde çeker. Havluların çok büyük bir kısmı pamuktan yapılır ancak havluda görünen his ve görünüm tamamen pamuğun çeşidine bağlıdır.
Peki, bornoz ve havlu yıkanma sıklığı ne olmalı? Bornoz ve vücut havlularını 3-4 kullanımdan sonra, el ve yüz havlularını ise mümkünse her gün ya da 2 günde bir yıkamalısınız. Eğer söz konusu mutfak havluları ise onları da haftada 2 kez yıkayabilirsiniz.
Çamaşır sodası da karbonat gibi sudaki ağır metalleri çöktürerek suyu yumuşatır.
Havlular kaç derecede yıkanır sorusu, temizlik için oldukça önemlidir. Bu ürünleri yüksek sıcaklıkta yıkamamanız önerilir. Düşük sıcaklıkta temizlenen havlular zarar görmez. Bundan dolayı 30 ya da 40 derecede, hassas program seçmeniz önerilir.
Banyo havlusunu cilde sürtmek, mikrop bulaşma riskini arttırıyor. Bu riske karşı alınması gereken önlem ise havluları sık sık yıkamaktır. New York Tıp Okulu'ndan Mikrobiyolog ve Patolog Philip Tierno, bir havlunun üç defadan fazla kullanılmaması gerektiğini söyledi.
"Deterjanınızla birlikte çamaşır makinenize yarım bardak karbonat ekleyin, ardından havlularınızı tipik bir yıkama programından geçirin. Karbonat, herhangi bir birikmeyi gidermeye ve kokuları ortadan kaldırmaya yardımcı olacaktır."
Geniş bir leğene sıcak suyu doldurup içerisine sirke ve karbonat ekleyin. Havluları içine atın ve bir çubuk yardımıyla karıştırın. Sonra bu suda ortalama 20 dakika bekletin. Sonra geleneksel olarak her zamanki gibi makinede yıkayın.
Havlular Kaç Derecede Yıkanır? Havlu, bornoz ve hatta nevresimlerde ideal sıcaklık 30- 40 derecedir. Havlularınızın uzun ömürlü olmasını ve ilk günkü gibi yumuşak kalmasını istiyorsanız 40 dereceyi geçmeyin.
Bambu havlu mu pamuk havlu mu diye düşünüyor olabilirsiniz. Geniş kullanım alanına sahip ürün çeşitlerinin doğal, dayanıklı ve çevre dostu olmaları onları popüler bir seçim hâline getirir. Bambu elyafı pamuktan daha yumuşak bir dokuya sahiptir. Bambu havlular yumuşak ve hoş dokusuyla kullananlara konfor sunar.
Yüksek derecede su ve rutubeti emme gücü vardır. Bambu kumaş vücut terini pamuktan daha hızlı emmektedir. Bambudan üretilen kumaşlar teri çektiği için sıcak havalarda tercih edilebilir. Pamuklu kumaşlar, nemi iyi emer ve ısıyı vücudun dışına taşıyarak serin tutar.
Kirli çarşaflar ayrı ayrı toplanır ve ön yıkama için uygun bir deterjan veya ön yıkama sıvısı ile yıkanır. Çarşaflar daha sonra yüksek sıcaklıkta (genellikle 60-90°C) ana yıkama için tekrar yıkanır. Çamaşır suyu veya ağartıcı ilave edilerek beyaz rengin korunması sağlanır.
Otelde sadece banyo için havlular olacağı için havuzda ya da denizde kullanacağın bir plaj havlusuna ihtiyacın olacak. Madame Coco'nun emici, yumuşak ve ince yapısıyla kullanım kolaylığı sağlayan plaj havlusunu tercih edebilirsiniz.
Havluların diğer çamaşırlarla birlikte yıkanması yanlıştır. Havluların daha kolay sertleşmesine sebep olur. Havlularınızı biriktirerek, diğer çamaşırlardan ayrı yıkamayı tercih etmelisiniz.
Sirke ve karbonat çamaşırları yumuşatır
Çamaşırların yumuşatılmasında sirke sıklıkla tercih edilir. Çamaşır yumuşatılmasında renksiz sirke kullanılması gerekir. Çamaşır makinesinin yumuşatıcı gözüne 1 çay bardağı beyaz sirke ekleyerek çamaşırlarınızı yıkabilirsiniz.
Yumuşatıcı, kıyafetlerinizin kumaşını yumuşatır. Bunun avantajı, yumuşatıcının ayrıca kıyafetlerinizdeki statik elektriği azaltmasıdır! Bu yüzden çamaşırlarınıza yumuşatıcı ekleyin veya kıyafetlerinize biraz püskürtün, bu şekilde elektriklenme çok daha azalacaktır.
Çamaşır yıkamada kullanılan deterjanlar ve yıkama suyunda bulunan kalsiyum ve magnezyum gibi mineraller zamanla çamaşırların dokusunda birikerek bu çamaşırların sertleşmesine neden olur. Sertleşmiş çamaşırlar ve havlular ise kullanırken rahatsızlık yaratır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri