sorusuna kapsamlı bir şekilde cevap vereceğiz. 18 yaş altı kişilerin otelde tek başına konaklayabilmesi mümkün değildir. Yanlarında veli bulunan kişiler otelde kalabilir. Aynı zamanda 18 yaşından küçük olan kişinin ailesi karakoldan izin belgesi çıkarttığı takdirde konaklaması mümkün olur.
konusunu sıkça merak etmekte ve araştırmaktadırlar. Sevgililer apartta kalabilir mi sorusu birçok kişi tarafından araştırılmaktadır. Otelde sevgiliyle kalmak, 18 yaşını doldurmuş bireyler için kesinlikle suç değildir.
Bazı otellerde 0-6 yaş ya da 0-12 yaş arası çocuk misafirler için ücret alınmamaktadır.
Pansiyonlarda yaş sınırı genel olarak 18'dir. 18 yaş ve üstü herkes pansiyonlarda konaklayabilir.
Güvenlik soruşturmasında ahlaki durum altında otel kayıtları da incelenmektedir. İçişleri Bakanlığı mevzuat gereği otelde kalan kişinin kaydını tutar.
İlgili 28 soru bulundu
1- Suç değil, kusurdur. 2- Turistik otel ruhsatı olanlar sormuyor. 3- Ona siz karar vereceksiniz.
Günübirlik kiralanan yerlerle ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye göre kullanılan daire, apart, rezidans gibi yerler 1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanunu'na tabidir ve bu Kanun'a aykırı hareket edenlere idari para cezası uygulanır.
Yanlarında veli bulunan kişiler otelde kalabilir. Aynı zamanda 18 yaşından küçük olan kişinin ailesi karakoldan izin belgesi çıkarttığı takdirde konaklaması mümkün olur. 18 yaş altı kişilerin otel rezervasyonu yaptırabilmesi için ailesinden yetişkin birinin yanında olması gerekiyor.
Ev kiralamak için yaş sınırı nedir diye soranlar için yaş sınırı 18'dir. 18 yaşının altında olan kişiler tek başına ev kiralama hakkına sahip olamıyor.
Otel girişi esnasında konuklardan odada konaklayacak kişilerin T.C. kimlik numarası talep edilir ve kimlik bilgileri tesis tarafından polis ya da jandarmaya bildirilir. Otel odasına dışarıdan bir misafir gelmesi durumunda bu kişinin kimlik bilgilerinin de otel ile paylaşılması gerekir.
Yasalar ve kurallar gereği rezervasyon yapabilmeniz için 18 yaşını doldurmuş olmanız gerekmektedir. Yasalar ve kurallar gereği otele giriş anında geçerli bir kimlik belgesi göstermek ve beyan etmek zorunludur.
Çocuk Dostu Otel Nedir? Çocuk dostu otel, aileleri ile birlikte gelen çocukların sıkılmadan vakit geçirebileceği, onlar için güvenli ve eğlenceli bir ortam sunabilen, bu sayede ailelere de çocukları için endişelenmeden rahat bir tatil geçirme imkânı sağlayan otel şeklinde tanımlanabilir.
herhangi bir yaş sınırı bulunmamaktadır.
Avukat, evli olmadıklarını belirtince otel görevlisi ilgili mevzuat uyarınca aynı odada kalamayacaklarını ifade etti. Bunun yerine tek kişilik ayrı odalarda ya da dört kişilik odalarda hemcinsleri ile kalabileceklerini söyledi.
Öncelikle gerek polisliğe girişte aranılan şartlar arasında, gerekse de Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yönetmeliğinde otelde kalmak polisliğe engel olarak geçmemektedir. Bu yüzden otelde kalmak polisliğe engel değildir.
Otel Kayıtları Ne Kadar Süre Saklanır? Otellerde misafirlerin ve otelde çalışanların adına güvenlik kameraları bulunur. Herhangi bir suç durumunda suçlunun tespiti için emniyet birimleri tarafından başvurulan ilk belgelerden biri kamera kayıtlarıdır. Otel kayıtlarının 5 yıl süre ile saklanması gerekir.
Evet. Çocuğunuzla tek başınıza yurtdışına çıkabilirsiniz.
18 yaşın altında bulunan çocuklar tasarruf ehliyetine sahip olmadıklarından, tapu işlemleri anne ve babaları tarafından birlikte karşılanır, bunlardan biri yok ise (ölü veya boşanmış) anne veya babası tarafından tapu işlemi gerçekleştirilir.
18 yaşın altındaki kişilerin gayrimenkul satış işlemlerini gerçekleştirebilmeleri için anne-babalarının izni olması ve tapuda işlemleri anne-babanın gerçekleştirmesi gerekir. Anne-babanın ölümü ya da ayrılması durumunda ise velayetin verildiği kişi tapu devri işlemlerini gerçekleştirebilir.
Yetişkin otelleri olarak da bilinen oteller, baş başa kalmak isteyen çiftler için kusursuz bir tatil imkanı vadediyor. Yetişkin otelleri nedir merak eden misafirlerimiz için bu otellerin kimi zaman çiftlere özel çocuksuz tesisler, kimi zaman +16 oteller olarak adlandırıldığını belirtelim.
“Yetişkin otelleri ne demek?” sorusu bu terimi gören birçok tatilcinin aklında beliriyor. Çiftlere özel ve çocukların kabul edilmediği tesisler, yetişkin oteli olarak adlandırılıyor. +16 ya da +18 olarak da adlandırılan yetişkin oteller; başbaşa bir tatil geçirmek isteyen çiftlerin beklentilerini fazlasıyla karşılıyor.
Müşterinin aynı seyahat sırasında otel içinde yer değiştirmesi veya aradaki süre 30 günden az olmak koşuluyla otelde aralıklı olarak kalması durumları süre uzatılması kabul edilecektir. Müşterinin uzatmaları dahil 60 günden fazla otelde kalması halinde 60 günü aşan süre için acentaya komisyon ödenmez.
Kanun Hükmünde Kararname ile konaklama yerleri ile ilgili de düzenleme yapıldı. Burada kalanlara kimlik bildirme zorunluluğu getirildi.
Suç ve suçlularla mücadele kapsamında yetkili Cumhuriyet Savcıları ile Cumhuriyet Savcılarının emrinde bulunan polis, jandarma ve diğer benzeri memurlar otel kayıtlarına ulaşabilirler.
Önemle belirtilmesi gereken bir diğer husus ise otel kayıtları emniyette ancak 5 yıl saklanabilmektedir. Bunun dışında otel kayıtlarında sildirme yapılamaz. Otel kayıtlarının emniyete bildirilmesi mecburidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri