Oto cam çizik giderme için karbonatta kullanabilirsiniz. Bir tatlı kaşığı karbonatı suyla karıştırıp macun kıvamı elde edin. Macunu temiz bir beze döktükten sonra cama dairesel şekillerle uygulayabilirsiniz. Uygulama bittikten sonra diğer yöntemlerde de olduğu gibi ıslak bir bezle o bölgeyi temizleyin.
Camda çizik giderme için tırnak cilası veya metal cilası kullanılabilmektedir. Kullanılan cilaya göre uygulama da değişir. Tırnak cilası cam üzerinde yer alan çiziye sürüldükten sonra yaklaşık bir saat kurumasın beklenmelidir. Kuruduktan sonra tırnak cilası camla aseton yardımıyla temizlenebilir.
Araç cam çiziği giderme uygulaması ise yöntemlerine göre şekillenebilmektedir. Ayrıca diş macunu, tırnak cilası, metal cilası ve karbonat gibi materyaller ile gerçekleştirilebilen uygulamalarda bez yardımı ile çizikli olan cam üzerinde dairesel hareketlerle temizleme işlemi gerçekleştirilmelidir.
Yapmanız gereken, çizik olan bölgeye biraz WD-40 püskürtmek ve yaklaşık birkaç saniye beklemektir. Daha sonra aracınızın yüzeyini temizlemek için bir parça bez kullanabilirsiniz ancak temizleme yaparken mikrofiber bir bez kullanmanızı öneririz. Bu işlemi istediğiniz sonucu elde edene kadar tekrarlayabilirsiniz.
Ancak cam yüzeyin sertliği ve karekteristiği çok farklıdır. Bu yüzden otomotiv kaporta yüzeylerinde kullanılmak üzere üretilmiş pasta çizik giderici ürünler, cam çiziklerini gideremez.
İlgili 19 soru bulundu
Sirke birebir ve dakikalar boyunca göze temas etmediği takdirde zarar vermez ve çizik giderici özelliği vardır. Özellikle de sirke detoksu uygulanan ciltlerde gözle görülür bir şekilde çizikler zamanla azalır.
Araba camına pasta değil ama cila yapılabilir.
Pasta ve cila işlemlerinin bu farklı işlevlerine bakarak, araba camına pasta, camdaki çizikleri gidermek için; cila ise camın parlak görünmesini sağlamak ve su iticilik seviyesini yükseltmek için yapılır.
Peki, bu kalemler gerçekten işe yarıyor mu, yoksa vatandaş kandırılıyor mu? CNN TÜRK muhabiri Kaan Temeltaş ve kameraman Sercan Sever, oto servis müdürü Mustafa Şimşek'ten öğrendi. Oto servis müdürü Mustafa Şimşek, "Bu kalemler kesinlikle işe yaramıyor.
Araçta bulunan kılcal çizikleri ve renk farklılıklarını ortadan kaldıran pasta cila işlemi, hem makine hem de el ile yapılabilir Etkili bir sonuç alabilmek için aracın her bölgesine ayrı ayrı özen göstermek gerekir.
Cif ile Çizik Giderme ve Arabaya Cif ile Pasta Cila
Oto pastalarına alternatif olarak tercih edilen bu kimyasallar çizik giderme için değil, hijyen sağlama ve temizleme amacı ile üretilmiştir. İçeriğindeki amonyak türevi yüzey aktif kimyasallar otomobilin boyasını ağartabilir ve verniğine ağır hasarlar verebilir.
Bunu camınızda kullanılabilir hale getirmek için sulandırmanız gerekiyor. Bunun için küçük bir şişeye yaklaşık 50 gr. kadar toz seryum dökün ve azar azar su ekleyip karıştırın/çalkalayın. Hemen karışmıyor, dipte kalan topakların iyice karıştığından emin olun, gerekirse bir çubuğu kaşık gibi kullanın.
Camda kuru bir sünger kullanımı cam çizilmesine neden olur. Bu yüzden süngeri mümkün olduğunca ıslatmak gerekir. Süngerin ardından camın kuruması beklenir ve sonrasında cam temizleme spreyi her yerine gelecek şekilde sıkılır. Cam temizleme spreyi kuru bir bezle ya da gazete kağıdı ile silinir.
Camdaki matlığı, silecek izlerini seryum oksit içerikli bir cam polish'i ile gidermeniz mümkün. Boya polishlerinde genellikle aluminyum oksit bulunur ve boyaya uygun, yumuşak bir aşındırıcıdır. Seryum ise cama uygun çok daha sert tanecikli bir aşınıdırıcıdır.
Oto cam çizik giderme için karbonatta kullanabilirsiniz. Bir tatlı kaşığı karbonatı suyla karıştırıp macun kıvamı elde edin. Macunu temiz bir beze döktükten sonra cama dairesel şekillerle uygulayabilirsiniz. Uygulama bittikten sonra diğer yöntemlerde de olduğu gibi ıslak bir bezle o bölgeyi temizleyin.
Derinliğin boyutuna göre zımpara veya doğrudan cila kullanmanız gerekebilir. Aracınızda oluşan çiziğin derinliği hafif ve düzeydeyse doğrudan pasta cila ile çiziği ortadan kaldırabilirsiniz. Eğer orta derece veya ağır bir çizik söz konusu ise öncelikli olarak zımpara ile çizik yüzeyinin zımparalanması gerekir.
Gtechniq G4 Cam Pastası normal cam temizleyicilerin yapamadığı temizliği bünyesinde bulundurduğu nano aşındırıcılar ve sitrik asit ajanlarıyla yapabilmekte ve cam üzerinde bulunan, çıkartılamayan pislikleri kolayca temizleyebilmektedir.
Hasarın derinliği boya tabakasına kadar ulaşmamışsa, araba sürtme lekesi Netfer pasta cila ürünleri ile çıkar.
Pasta Cila Ne Kadar Dayanır? Pasta işlemi genellikle 2 yılda bir tekrar yaptırılabilir. Bu işlem 2 seneden daha kısa sürede tekrar ettirildiği zaman boya zarar görebilir. Cila ise genellikle 3 ay sonunda parlaklığını yitirir.
Doğru ürün, ekipman ve tekniklerle yapılan pasta cila ekspertizde çıkmaz. Pasta ile çizik giderme işlemi boyada değil ama vernik tabakasında incelmeye sebep olur.
Eğer aracınızdaki çizik orta düzeyde derinse pasta cila yardımıyla çiziği ortadan kaldırabilirsiniz. Ancak çiziğin derinliği yüksekse öncelikle zımpara yardımıyla çizik yüzeyinin zımparalanması ve çiziğin etrafındaki boyanın derinliğinin çizikle dengelenmesi gerekmektedir.
Çizik Giderme ( Polisaj) işlemi aracın boyasının sahip olduğu mat , örümcek ağı , çizikler , kılcal çizikler , hareler, hologramlar gibi boyanın görüntüsünü olumsuz etkileyen faktörlerden arındırılması işlemidir.
Opak Araçlarda Çelik Rötuş Boyası Ne Kadar Etkili? Opak araçlar tek boyutlu uygulanan düz boyalardır araçlarda en iyi performans gösteren boya türüdür. Çelik rötuş ile tüm renklerde uygulama bölgesine göre %99 sonuç alınabilir.
- Sirke temizlikten en sık kullanılan ürünlerden birisidir. Sprey şişesinde 3 su bardağı su, 2 su bardağı sirke ve bulaşık deterjanı koyarak camlar silinebilir. Bu karışım ile silinen camlar daha çok parlayacaktır. - Buğulu camlar için yumuşatıcı kullanmak etkili bir çözüm olabilir.
Gtechniq G4 Cam Pastası Kullanımı : Şişeyi iyice çalkalayınız. - Pamuklu bir beze damlatınız. - Dairesel hareketlerle cama uygulayınız.
Cam cila Parke, karo ve mozaikleri yağ, çay, kahve ve meşrubat gibi maddelere karşı korur. Sabunlu ve deterjanlı su ile rahatlıkla temizlenebilir. Cam cila ahşap parke döşemeler, karo ve mozaik yüzeyler, dahili kapı, pencere ve lambriler ile ahşap mobilyaların verniklendirilmesinde kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri