en ince olan film bi işe yaramaz boşa çektirmeyin bütün filmlerin zamanla güneşi gördükçe rengi açılır orta karanlık bir film çektirin güneşte rengi açılınca normale döner.
Cam filminin ruhsata işlenmesi mümkün değildir. Yalnızca fabrika çıkışlı karartılmış camların (R43 cam) ruhsata işletilmesi mümkündür. Sonradan takılan cam filmlerinin muayeneden geçmesi mümkün olmadığı gibi ruhsata işlenmesi de olanaksızdır.
Ancak cam filmi yaptırdığınız ilk 2 gün camlar kesinlikle açılmamalıdır garantiliyse garantiden çıkar.
Uygulama işlemi tamamladıktan sonra 3 ve 12 saat arasında kuruması ve iyi bir şekilde uygulanması açısından bekletebilirsiniz. Ürünü uyguladığınız yüzeye kolay bir şekilde uygulanmasını sağlamak için güneş ışığı görmesini sağlayarak sağlıklı bir şekilde kurumasını ve cam yüzeyine uygulanmasını sağlayabilirsiniz.
Araba cam filmi ömrü genelde 5 – 15 yıl arasında gösterilse de bu sürelerden çok daha erken bir zamanda eskimeler görülmektedir. Tercih edilecek cam filminin kalitesine ve özelliklerine göre ömrü de farklılık göstermektedir. Cam filmi çekildikten sonra bu filmlerin faydalarından uzun süre yararlanmanız mümkündür.
İlgili 39 soru bulundu
Yani 1 numara ve 2 numaralı film türleri bu kurala uygundur. 1 numaralı film %85, 2 numaralı film ise %70 ışık geçirgenliği oranına sahiptir. 1 ya da 2 numara dışındaki diğer cam filmlerin kullanılması yasaktır. Yasak olmasının nedeni ise sürücünün görüş açısını kapatması ve aracın içerisini görmeyi engellemesidir.
Hangi Cam Filmleri Serbest? Işık geçirgenliği %70'in üstünde olan yani ışığı %70'ten fazla geçiren cam filmlerinin kullanılması serbesttir. Cam filmi uygulayan yerlerde bu filmler 1 ve 2 numara olarak adlandırılır.
en ince olan film bi işe yaramaz boşa çektirmeyin bütün filmlerin zamanla güneşi gördükçe rengi açılır orta karanlık bir film çektirin güneşte rengi açılınca normale döner.
1 Numara cam filmi genelde arka camlarda kullanılan ve sürücünün görüşünü etkilemeyen cam filmi türüdür. 1 numara cam filminin ışık geçirgenliği %85 kadardır.
1 numara cam filminde görüş durumu %85'dir. Bundan dolayı hiçbir ceza ve yasak durumuyla karşılaşmadan rahatlıkla araçlarda kullanılabilir.
Güvenlik cam filmi yaptıktan sonra camların 3 gün açılmaması önerilmektedir. Böylece henüz yapışma aşamasında olan güvenlik cam filminin zarar görmesi önlenir.
Başlangıç olarak, yapıştırma yapıştırıldıktan en az bir hafta sonra yıkanması gerektiğini bilmeliyiz, çünkü tutkal cama sıkıca sabitlenmelidir. Tutkal tamamen kavranana kadar filmi dikkatsizce yıkarsanız, soyulma olasılığı yüksektir. Filmi aşındırıcı özelliklere sahip maddelerle yıkamaktan kaçınmak gerekir.
Aracıma STEK Boya Koruma Filmi yaptırdığımda araç üretici garantisinden çıkar mı? Cevap: Hayır, garantiden çıkmaz.
Öncelikle sprey ile cam üzerindeki filmin her tarafına 1/3 oranında amonyak içeren su sıkılır. Daha sonra alta serilen poşet cama yapıştırılır ve araç arka camı güneş gören bir yere bırakılarak 3 saat kadar beklenir. Bu şekilde iyice ısınan ve yumuşayan film rezistansa zarar verilmeden kolaylıkla sökülebilir.
Sonradan takılan cam filmler ruhsata işlenmemektedir. Sadece fabrika çıkışlı cam filmler ruhsata işlenmektedir. Cam film uygulaması kullanımına bir takım şartlar koyularak izin verilmektedir. Burada amaç araç içi görünümünü çok fazla kapatarak, bunun kötü niyetli kullanımının önüne geçmektir.
Cam filmini ön sürüş camına uygulamak kesinlikle yasak. Aynı zamanda %70 geçirgenliğin üzerindeki filmleri yaptırmakta aynı şekilde yasak. Cam filmi yaptırmayı düşünüyorsanız, ön cam sürüş camı haricinde kalan camlara çok koyu olmayan bir tonda uygulayabilirsiniz.
Buna göre 1 ve 2 numaralı cam film türlerinin kullanımı söz konusudur. 1 numaralı cam filmi %85 geçirgenlik sağlarken son derece rahat bir şekilde sürücü kontrolünü sunuyor. 2 numaralı cam film ise %70 geçirgenliğe sahip olmasıyla sınıfı geçiyor.
Güncel yasa ve yönetmeliklere göre cam filmlerinin en az %70 ışık geçirmesi gerekiyor. %70 ışık geçirgenliği sadece 1 ve 2 numaralı filmler için uygun görülüyor. Bu orandan daha az ışık geçiren cam filmleri araçlarda yasak olarak biliniyor. Bu nedenle 3, 4 veya daha fazla numara film kullanmak yasaktır.
Ön camına film yapılan araçlar, trafik cezası almakta ve muayeneden geçememektedir. Işık geçirgenliği yüzde 70 ve üzerinde, UV koruması en az yüzde 98, dışarıdan ışığı yansıtma oranı maksimum yüzde 15 cam filmleri seçilmelidir.
Kapalı alanda yapılabilir, ancak cam montajı yapıldıktan 3-4 saat sonra aracın kullanılması önerilmektedir. Yoğun yağışlarda daha tedbirli olmak gerekebilir.
Bu noktada "İyi cam filmi nasıl anlaşılır?" sorusu önem kazanır. Bunun için uygulayabileceğiniz çok kolay bir test var. Cam filminin üzerine bir miktar tiner dökün ve bir süre bekleyin. Eğer döktüğünüz tiner cam filminin boyasını çıkarmıyorsa elinizdeki ürünün kaliteli bir cam filmi olduğunu anlayabilirsiniz.
Ayrıca, Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 63. maddesine göre: “Taşıtların camlarının görüntüyü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camların üzerine renkli film tabakaları yapıştırılması yasaktır.”
Arabalarda kullanılan Cam Filmi kullanımını Avrupa Birliği ülkelerini standart alınarak bazı değişiklikler getiriliyor. Bu değişikliklere göre 4 numara olarak ifade edilen koyu siyah camlar bütün motorlu araçlarda kullanılması yasak haline getiriliyor. Aracın arka camlarında serbest olan filmler, ön camda yasak olacak.
Dolayısıyla geçirgenlik yüzdeleri dört numara ile kısıtlı değildir. Ancak temel olarak ifade etmek gerekirse, 1 numaralı cam filmi yüzde 85, 2 numaralı cam filmi yüzde 70, 3 numaralı cam filmi yüzde 55, 4 numaralı cam filmi yüzde 40 görünür ışık geçirgenliğine sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri