Borç kaydına ilişkin ödemeler T.C. Ziraat Bankası A.Ş. veya QNB Finansbank A.Ş. şubeleri ile bu bankaların internet bankacılığı sistemlerinden, igs.otoyolas.com.tr internet adresinden ihlalli geçiş sorgusu sonrasında “ödeme yap” seçeneği ile ya da OTOYOL A.Ş. Mobil Uygulaması telefona indirilerek yapılabilir.
HGS etiketiniz bulunmuyorsa, girişte Nakit gişelerinden bilet alıp, çıkış gişelerinde biletinizi gişe görevlisine vererek sistem tarafından hesaplanan ücreti Kredi Kartı/Banka Kartı/Nakit olarak ödeyebilirsiniz.
Bu geçişin ödemesi sadece Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'na yapılabilir.
Bu işlem için HGS alınan banka şubesine giderek HGS ödeme ya da yükleme işlemi yapabilirsiniz. Veya HGS alınan bankanın internet şubesine giriş yaparak HGS ödeme ya da yükleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Trafikteki ücretli otoyol geçişleri için araçlardan ücret alınmaktadır. HGS aboneliğiniz olmadan geçiş yaptıysanız, 2 hafta içerisinde HGS hesabı açmalısınız.
İlgili 17 soru bulundu
Otoyol ve Köprü OGS Geçiş İhlal Cezalarını Kurumumuz web sayfasında (www.kgm.gov.tr) bulunan ihlalli geçiş sorgulama ve ödeme ekranından ve PTT'nin herhangi bir şubesinden 351113 nolu posta çeki hesabına araç plakası belirtilerek ödenebilir.
Bunlar; e-Devlet, PTT, telefon ve bankalar ile yapılabilir. Araç sahipleri HGS kartları için en çok tercih ettikleri seçenek olarak e-devlet'i görüyor.
Köprü ve otoyollardan geçişlerde HGS ya da OGS kullanma zorunluluğu var. HGS, PTT şubelerinden verilmektedir. Fakat PTT şubelerine gitme fırsatı bulamayan vatandaşlar bankalardan da HGS alabilirler. Ayrıca bankalar aracılığı ile HGS kartına kredi yükleme işlemi de gerçekleştirebilirler.
Halkbank şubelerine başvurarak HGS etiketinizi/kartınızı anında teslim alıp kullanmaya başlayabilirsiniz. HGS etiketi/kartı alabilmek için Halkbank hesabınız ya da kredi kartınız olması gerekmektedir.
Değerli Yolcularımız, İhlalli geçiş yapan araç sahipleri, 6001 sayılı Kanun uyarınca, geçiş tarihini izleyen 15 (On beş) gün içinde geçiş ücretini cezasız ödemek için aşağıdaki bankalara başvurabilirler. Ödeme için “Araç Plaka Bilgisi” ve varsa “İhlalli Geçiş Numarası” belirtilmesi yeterli.
HGS etiketinizi, aracınızın ön camına monte etmeniz gerekmektedir. Gişelerden geçişlerde sorun yaşamamanız için HGS etiketinizi aşağıda belirtildiği şekilde, aracınızın ön camına yapıştırmanız önemlidir.
HGS hesabınızla ilgili bakiye ve geçiş bilgilerine ve HGS geçiş ihlal cezalarına, http://hgsmusteri.ptt.gov.tr adresli internet sayfasından ve HGS Mobil uygulaması üzerinden ulaşabilirsiniz.
Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü için aynı ücret tarifesi kullanılıyor. 2023 yılında geçerli ücret tarifelerine göre tek bir geçiş için; otomobiller 8,25 TL; hafif ticari araçlar 10,75 TL, motosikletler için ise 3,25 TL ücret alınıyor.
Daha önce de belirttiğimiz gibi HGS gişelerinden geçiş ihlali yapan kişinin söz konusu ihlalin ardından 15 gün içerisinde borcunu ödemesi gerekir. Borcun ödenmemesi halinde ise ceza kesilmesi söz konusu olur.
Evet, NAKİT gişelerinde geçiş ücretini Kredi Kartınızla, Banka Kartınızla ya da Nakit olarak ödeyebilirsiniz. Gişelerde durmadan; 20 km/saat hızla geçmek istiyorsanız aracınıza ait plakaya tanımlı, yeterli bakiyesi olan veya hesabınıza bağlı ya da kredi kartınızla ilişkilendirilmiş HGS etiketi almanızı öneririz.
HGS başvurusu alındıktan bir sonraki iş gününün akşamında aktif olmaktadır. Ürün aktifleşmeden geçiş yapılması durumunda cezai şartlar oluşmaması adına bu sürelere dikkat edilmesi gerekmektedir.
OGS'den HGS'ye Geçiş İşlemleri Nasıl Gerçekleştirilir? Dönüşüm kapsamında ücretsiz HGS etiketi alma hakkına sahip olan müşterilerimiz İşCep, İnternet Şubesi ve İş Bankası şubelerinden HGS etiketlerini ücretsiz alabileceklerdir.
HGS, PTT şubelerinden verilmektedir. Fakat PTT şubelerine gitme fırsatı bulamayan vatandaşlar bankalardan da HGS alabilirler. Ayrıca bankalar aracılığı ile HGS kartına kredi yükleme işlemi de gerçekleştirebilirler.
HGS çıkarmak için PTT şubesine giderken aracınızın ruhsatının yanınızda olması gerekir. PTT şubesinde görevlilere HGS çıkartacağınızı söylemeniz yeterlidir. Size verilen formu doldurup HGS'nizi kolayca alabilirsiniz.
Gişesiz Otomatik Geçiş sistemini, HGS ile kullanabilirsiniz. Gişeli Geçiş sisteminde ise HGS kullanımının yanında Nakit / Banka Kartı / Kredi Kartı ile ödeme yapabilirsiniz. HGS etiketiniz yok ise Nakit / Banka Kartı / Kredi Kartı ile ödeme yapabilmek için bilet almayı unutmayınız.
Peki, HGS nereden ve nasıl alınır? Hızlı Geçiş Sistemi yani HGS kullanmak için işlemlerinizi PTT şubeleri haricinde bankalardan, bankaların internet ve cep şubelerinden, anlaşmalı noktalardan yapmam mümkün.
PTT şubelerinde satılan HGS etiket ilk alım ücreti 45 TL, kart ücreti ise 65 TL'dir. HGS etiketi ve kartı PTT şubelerinin yanı sıra bankalarda da satılır. Bazı bankalar maaş veya kredi kartı müşterileri ile otomatik ödeme talimatı oluşturan müşterilerine HGS kart ve etiketini ücretsiz olarak verebilir.
Hızlı Geçiş Sistemi sayesinde otoyol ve köprülerden rahat ve hızlı geçiş yapabilirsiniz. HGS etiketinizi Akbank İnternet'ten veya dilediğiniz Akbank Şubesi'nden alabilirsiniz. Şubemize başvurarak, etiketinizi hemen teslim alıp kullanmaya başlayabilirsiniz.
Araç satışı gibi bir durum söz konusu ise HGS iptali yaptırmanız gerekir. HGS'nin iptal edilmemesi durumunda aracınızın yeni sahibinin HGS etiketiyle kaçak geçiş yapması söz konusu olabilir. HGS sizin adınıza kayıtlı olduğu için de cezai işlemle karşı karşıya kalmış olursunuz.
HGS ürün satış ve bakiye yükleme işlemleri tüm PTT işyerleri, anlaşmalı GSM şirketleri, anlaşmalı bayilikler, anlaşmalı petrol şirketleri ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla gerçekleştirilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri