Kimlik numaramı girmek zorunda mıyım? Ulaştırma Bakanlığı'nın düzenlemeleri gereği otobüs bileti satın alırken yolcuların T.C. Kimlik numaralarını girmeleri zorunlu. Bu bilgi seyahat sırasında oluşabilecek olumsuz durumlar karşısında güvence altına alınmanız amacıyla kullanılır.
Buna göre artık otogarlarda da havaalanında uygulanan sistem devreye sokulacak. Mevcut uygulamada, bilet kesilirken sadece isim ve soyadın sorulması yeterli iken artık kimliksiz bilet satışı önlenecek. Biletlerin üzerine, TC kimlik numarası işlenecek.
İç hat seferlerinde üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulunan ehliyetinizi kimlik belgesi yerine kullanabilirsiniz. Dış hat seferlerinde ise sadece nüfus cüzdanınızı ya da pasaportunuzu kimlik belgesi olarak kullanabilirsiniz.
Bir otobüs biletinde yolcunun adı, soyadı, çıkış yeri, varış yeri, hareket saati, koltuk numarası gibi olmazsa olmaz bilgiler yer almaktadır. Eğer biletiniz elden yazılıyorsa tüm bu bilgiler ayrı ayrı kontrol edilmeli ve doğruluğu da firma yetkilileri tarafından onaylanmalıdır.
Yolculuk yapacak başka bir kişi veya yakınınız adına da onun Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasıyla internet üzerinden kolayca otobüs biletinizi alabilirsiniz.
İlgili 24 soru bulundu
Otobüse binebilmeniz için geçerli fotoğraflı kimlik talep edilebilir. Biletlerinizi Yazdırma: E-posta ile bir ya da daha fazla bilet alacaksınız. Terminale gelmeden önce bilet(ler)i yazdırmalısınız. Elinizde yazdırılmış biletler yoksa otobüse binmenize izin verilmeyebilir.
Ulaştırma Bakanlığı'nın belirlediği kurallar gereği ve kişiye özel ferdi kaza sigortası yapıldığı için otobüs biletinin yolculuk yapacak kişiye göre düzenlenmiş olması gerekiyor. Bu nedenle bazı durumlarda otobüs firmaları, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartınızı görmeyi de talep edebilirler.
Visa ve MasterCard logolu kredi kartları, bankamatik kartları (maaş kartı, debit kart) veya Masterpass ödeme yöntemi ile işlem yapabilirsiniz.
Karayolları Taşıma Yönetmeliği'ne göre yurt içi seyahatlerde 18 yaş altı çocuklara bilet satışı yapılmaz.
Kimlik alternatifleri nelerdir? Pasaport , Uçak mürettebatı belgesi, Demiryolu personeli kimlik belgesi, Gemici adamı cüzdanı, Nato kimlik belgesidir.
Nüfus Müdürlüğü'ne yapılan yeni kimlik başvurusu esnasında, kişilerin geçici kimlik talep ettiğini bildirmesi gerekir. Yapılan bildirimle beraber, kişilere bir belge verilir. Verilen belge kişilerin geçici süreyle kimlik yerine kullanacağı belgedir. Belgenin kaybolmamasına dikkat edilmelidir.
Yaş, cinsiyet, boy, vücut ağırlığı, renk (deri, saç, göz), parmak izleri, dişler ise bireyin tıbbi kimliğini oluşturan fiziksel yapıların başlıca komponentleridir.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yeni kimlik kartı olmadan bankalarda işlem yapılmaması konusunda BDDK ile çalışma yapıldığını duyurdu. Öte yandan eski kimliklerin son kullanma tarihi 31 Aralık 2023 olarak açıklanmıştı.
Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kimlik kartı almak zorundadır. Kimlik kartı başvuruları Genel Müdürlük web portalı üzerinden ya da çağrı merkezinden (Alo 199) alınacak randevu ile veya randevusuz olarak yurt içinde ilçe nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere yapılır.
18 yaş altı yolcular Covid-19 öncesinde olduğu gibi tek başına seyahat edebilir.
Vatandaşlarımız ulaşımda mevcut TEKKART'ların yanı sıra hangi bankadan alındığı fark etmeksizin temassız kredi ve temassız bankamatik kartlarını kullanabilecek.
Bu kapsamda hayata geçirdiğimiz “Toplu ulaşımda temassız kart” uygulamamız sayesinde, toplu ulaşımda temassız işareti olan banka ya da kredi kartınızı ve bankanıza ait mobil cüzdanlarınızı kullanabilirsiniz.
TOPLU ULAŞIMDA KREDİ KARTI DÖNEMİ
İstanbulkart dışındaki açık çevrim kartların toplu ulaşımda kullanımının düzenlenmesi teklifi ise kabul edildi. Karar sonrası yapılacak düzenleme ile kredi kartı, ön ödemeli kart, banka kartı gibi kartlarla toplu ulaşım araçları kullanılabilecek.
Ulaştırma Bakanlığı'nın düzenlemeleri gereği otobüs bileti satın alırken yolcuların T.C. Kimlik numaralarını girmeleri zorunlu.
Polis, görevini yerine getirirken, kendisinin polis olduğunu belirleyen belgeyi gösterdikten sonra, kişilere kimliğini sorabilir. Bu kişilere kimliğini ispatlamaları hususunda gerekli kolaylık gösterilir.
Polis Vazife ve Selahiyet Kanunu'n 4/A maddesi uyarınca; Kimlik bilgilerini vermekten kaçınan kişi kimliği açıkça tespit edilinceye kadar gözaltına alınır. Bu durumda Cumhuriyet Savcısına bilgi verilir.
Biletinizi bastırmak zorunda değilsiniz. Biletinizi obilet.com üzerinden satın aldıktan sonra, bilet bilgileriniz tarafınıza e-mail ve SMS ile gönderilmiş olacaktır. Biletinizi bastırmanıza gerek olmadan yalnızca kimliğinizi göstererek seyahatinizi rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, yeni tip koronavirüs önlemleri sonrasında otobüs yolculuğu yapacak vatandaşların mağdur olmamaları için açık bilette "12 saat önce şartı"nı, "sefer başlayıncaya kadar" olarak değiştirdi.
obilet internet sitesi ve mobil uygulamaları sayesinde, otobüs bileti sorgulayıp, tüm seçenekleri bir arada görebilir, otobüs biletinizi oBilet üzerinden online olarak kolayca satın alabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri