Zeytin, peynir, yumurta ve domates gibi besinler, rahat bir yolculuk için son derece uygundur. Özellikle yumurtanın tok tutucu özelliği, daha rahat bir yolculuk yapmanıza aracılık eder. Seyahat öncesinde isteyenler kendilerine sandviç şeklinde de bir beslenme alternatifi yaratabilir.
Otobüste mide bulantısını engellemek için yolculuktan önce ağır yemekler yemeyin ama yolculuğa aç da çıkmayın. Molalarda sigara içmeyin, tost ve ayran gibi atıştırmalıkları tercih edin.
İlgili 39 soru bulundu
Şoförün arkasındaki 1,2,3 ve 4 numaralı koltuklar
Şoförün tam arkasındaki koltukların diz mesafesi daha geniş ve önünüzde koltuk olmadığı için koltuğunu arkaya yaslayan kimse olmadığından rahattır. Yolu izlemeyi seviyorsanız da bu koltuklar sizin için en uygunu.
Ayrıca en arka koltuklar ve sürücünün arkasındaki cam kenarları kaza anında tehlikelidir. Güvenli koltuklar: Otobüslerde sürücü koltuğunun tersinde kalan koltuklar ve diğer koltukların tersi yönde olan koltuklar tercih edilmelidir.
cam kenarına geçip koltuk yatırılır, zannedilenin aksine yastık cama yaslanmaz ense ile koltuk arasına özenle yerleştiilir ayakla uzatılabildiği kadar öne uzatılır, mümkünse üste uzun bir mont örtülür -uyuyann üzerine kar yağar hesabı - ve uykuya dalınır.
Kumanya, yolculuk için hazırlanan yiyeceklerin tümüne verilen isimlerdir.
Seyahatiniz sırasında güvenliğiniz her şeyden önce geldiği için yol boyunca her zaman emniyet kemerinizi takın. Ayrıca arabada birlikte seyahat ettiğiniz kişilerin de emniyet kemerlerini taktığından emin olun. Gideceğiniz yol kısa da olsa uzun da olsa emniyet kemerinizi takmayı ihmal etmeyin.
Gazlı içecekler yerine su
Yaz aylarında yeterli sıvı almak oldukça önemli yolculuklarda da terle kaybedilen sıvıyı yerine koymak için yeterli su tüketimine dikkat edilmeli. Maden suyu ve ayran karıştırılıp tüketilebilir. Hazır meyve suları yüksek şeker içerikleri nedeniyle iyi seçenekler arasında yer almazlar.
Molalarda Gezinmeyi Unutmayın
Mola yerlerinde gezinerek vücudunuzu çalıştırmak, daha enerjik ve iyi hissetmenizi sağlar. Havanın soğuk ya da sıcak olduğuna aldırış etmeden 5-10 dakika boyunca yapacağınız bir yürüyüş, gece otobüs yolculuğunuzun daha keyifli devam etmesi ve sonlanmasını sağlar.
Yolculuk öncesinde ağır kokulu ve bol baharatlı yiyecek ve içeceklerden uzak durmalı ve alkol ve sigara tüketimini minimumda tutmalısınız. Zencefilin seyahat bulantılarına iyi geldiği biliniyor. Bu sebeple zencefil içeren besinler tercih edilebilir. Seyahat esnasında uyumak ise en güzel çözümler arasında yer alıyor.
Gündüz yolculukları sırasında uykuya dalmak çok daha zor olur. Yolculukta uyuyamamanın en temel nedenlerinden biri başını uygun bir yere dayayamaman olabilir. Bu yüzden yanına küçük bir yolculuk yastığı alabilirsin. Yolculuk sırasında rahat, kan dolaşımını zorlamayan ve esnek kıyafetleri tercih etmelisin.
12. Araçlara binerken sıraya girilmeli, hamile, yaşlı, engelli ve çocuklu yolculara öncelik tanınmalıdır. 13. Araca bindikten sonra aracın ön kısmında bekleme yapılmamalı, binecek olan diğer yolculara yer açacak şekilde arka kısımlara doğru ilerlenmelidir.
En İyi Cevap. Takograf kuralları gereği şoförün 4 saatte bir mola vermesi gerekir.
Uzun boyluysanız yahut üzerinize doğru eğilmiş bir koltuktan hoşlanmıyorsanız iki önerimiz var. İlki otobüsün arka kapısının hemen ardı, ikincisi ise daha ferah bir yolculuk istiyorsanız ilk sıraya (1,2,3,4 numaralar) oturmanız.
13) Ön koltuklarımız öncelikli olarak yaşlı, hamile, çocuklu ve gazilerin kullanımı için ayrılmıştır. İhtiyaç halinde; bu koltuklar, kullanan yolcular tarafından, hak sahiplerinin kullanımına bırakılır.
rahat hat'ın normal tarifeden 3 milyon fazlaya verdiği en büyük hizmet bir sıraya dört yerine (bir ikili bir de tekli koltuk olmak üzere) üç koltuk koymuş olması. tekli koltuklarda yer bulamayan yanlız bir yolcu için her ikisi de normalden geniş bu ikili koltuklarda güzel bir özellik olarak, yanınızdakiyle aranızda.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri