Bunun için öncelikle televizyon kumandasından menü tuşuna basarak televizyonun menüsünü açıyorsunuz. Açılan listede kanal bölümüne geliyorsunuz ve kanal arama sekmesine giriş yapıyorsunuz. Bu sekmede otomatik arama ya da otomatik ayarlama bölümü yer alıyor.
Türksat 42.0 e otomatik arama frekansı 📺
Türksat otomatik kanal arama işlemi için; Uydu alıcısının Kurulum veya Ayarlar menüsünden Tek Kanal Arama alt menüsünde, Uydu bölümünde Türksat 42 e ve Türksat Ankara Paket parametrelerini manuel girerek Şebeke Arama açık seçmeniz gerekmekte.
Hızlı ayarlar > TV seçenekleri > Ayarlar > Kanal > Kanallar öğelerine ve Tamam tuşuna basın. Kanal Tarama Tipi öğesini seçip Tamam tuşuna basın. İstediğiniz tarama tipini seçin ve Tamam tuşuna basın. Menüyü kapatmak için EXIT tuşuna basın.
1-Kullanmış olduğunuz Uydu alıcısının “Kurulum” veya “Ayarlar” menüsüne giriniz. 2- “Tek Kanal Arama” alt menüsünde, “Uydu” kısmında “Türksat 42° E” ve yukarıdaki Türksat 4a frekanslarını manuel olarak giriniz. 3- “Şebeke Arama” (Network Search) bölümlerini açık olarak seçiniz. 4-Kanal taramayı başlatınız.
İlgili 33 soru bulundu
Türkiye ülkesinde televizyon kanallarının yayınları Türksat 4A uydusu üzerinden yapılmaktadır. Uydunun frekans ayarlarının otomatik olarak yapılması için Türksat 4A arama frekans bilgilerine ihtiyaç vardır.
Türksat otomatik arama frekansını uydu alıcısına girip, şebeke arama (Network Search) açık seçilerek, kanal arama (Manual Search) yaptırılması güncel kanal listesinin uydu alıcınıza yüklenmesi için yeterli. Ancak herhangi bir olumsuzluk durumunda kanalları manuel olarak da ekleyebilirsiniz.
Bunun için Türksat tanıtım kanalı frekansının bilinmesi gerekir. İlgili kanalın frekansı da Türkiye ve Avrupa izleyicileri için 12380 V, buna ek olarak sembol oranı da 27500 olarak belirlenmiştir. Türkiye ve Doğu kapsama alanında yer alanlar için de 12423 H, sembol oranı 30000 olarak belirtilmiştir.
TKGS, hiçbir kullanıcının müdahalesine gerek kalmaksızın, tam otomatik olan TV veya radyo kanalı güncelleme mekanizmasıdır. TKGS ile sadece bir iki saniye içerisinde güncel olan kanal listesine ulaşabilmektedir. TKGS'nin sağlamış olduğu esnek kullanım, kullanıcıların ana kanal listelerini özelleştirme olanağı tanır.
Türkiye'deki televizyon kanallarının yayınları Türksat 4A uydusu üzerinden yapılıyor.
Kör tarama, DVB uydu alıcılarının, kablo alıcılarının ve set üstü kutuların özel bir fonskiyonudur. Bu özelliği taşıyan alıcılar 2003 yılından beri piyasada olup önceden frekans, sembol oranı bilgisi ya da özel bir ayar gerektirmeksizin uydunun tüm frekans aralığının taranmasına imkân tanırlar.
Türksat Uydu: Eğer otomatik aramada SZC TV çıkmıyorsa uydu alıcınızın manuel arama menüsünden Türksat 4A 11837 Frekans, 30.000 V Batı FEC 2/3 ayarlarını girerek izleyebilirsiniz.
TP, transponder yani frekans demektir. tp transponder, bildiğimiz frekans demektir.. Dijital uydularda bir frekanstan birçok kanal yayını yapılabilir..
Otomatik arama sisteminde, aranması istenen datalar (numaralar) sisteme yüklenir. Sistem, datadaki numaraları belirlediğiniz senaryolara göre otomatik olarak aramaya başlar. Müşterilerinize önceden belirlediğiniz sesli mesajınızı (reklam) dinletebilir ve sistemin ön bilgi sunduğu müşterilerinizi agent ile görüştürür.
Otomatik güncellemeler yapılmaz. Uydu alıcısı ve Smart TV, TKGS entegrasyonu yapılmadığı takdirde nasıl çalışıyorsa, o şekilde çalışır.
TKSG, TÜRKSAT Kanal Güncelleme Sistemi'nin kısaltmasıdır. Uydu üzerinden güncelleme işlemine yarar.
Uydu Alıcı Cihazların Ayarlanması
Diğer uydu alıcıları içinse, 12380 MHz frekansı, Dikey V-polarizasyon, 27500 Sembol Oranı, FEC ¾ veya 11747 MHz frekansı, Yatay H-polarizasyon, 27500 Sembol Oranı ve FEC 5/6 değerleri girilerek “Şebeke Taraması” yapılmalıdır.
Uydu alıcısının “Kurulum” veya “Ayarlar” menüsünden, “Tek Kanal Arama” alt menüsünde, “Uydu” kısmında “Türksat 42° E” ve Türksat Ankara Paket parametrelerini manuel olarak girilerek, “Şebeke Arama” (Network Search) açık seçilmelidir. Otomatik tarama sonucunda, güncel kanal bilgileri uydu alıcınıza eklenmektedir.
Televizyonda kanal arama işleminde genel işleyiş kumanda üzerindeki menü tuşu üzerinden ilerliyor. Kumandadan “Menü” tuşuna bastığınızda karşınıza çıkan seçenekler arasında “Kanal” ile ilgili bir sekme bulunuyor. Buraya giriş yaptığınızda ise “Kanal Arama” sekmesini buluyorsunuz.
TP ingilizce bir uydu terimidir. Transponder (Uydu vericisi) anlamına gelmektedir. Transponder Türkçe'de genellikle frekans olarak kullanılır. Transponder, uydu vericisi üzerinde bulunan aktarıcı ekipmanlardır, uydular bu transponderlar sayesinde yayın yaparlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri