Süt reçeli bozulur mu? Kapağı açıldıktan sonra mutlaka buzdolabında saklanması uygundur. Kapağı açıldıktan sonra buzdolabında 2-3 ay kadar muhafaza edilebilir. Fakat oda sıcaklığında kapağı açıldıktan sonra en fazla 1 hafta dayanır ve daha sonra tadı değişir.
1 litre sütten çok küçük bir kavanoz reçel elde ediliyor, saklama süresi de buzdolabında yaklaşık 2- 3 hafta. Reçeli kurabiye ve pastalar da değerlendire bilirsiniz. Afiyet olsun.
Hazırladığınız süt reçelini cam bir kabın içine aktararak soğumaya bırakın. Reçel soğuduktan sonra ise cam kabı buzdolabına koyarak en az 2 saat de buzdolabında bekletin.
Süt reçeli buzdolabında 1 aya kadar saklanabilir.
Büyük bir tencereye süt ekleyin ve şeker, tuz, kabartma tozu ve vanilya özünü karıştırın.
Hazırladığınız reçel temiz ve kuru bir cam kavanoza doldurulup, soğuyunca ağzı kapatılarak buzdolabında saklanır (Yaklaşık 300 gramlık reçel elde edilir).
İlgili 21 soru bulundu
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Reçeli kaç gün dayanır? reçel bu şekilde konserve gibi olur ve 2-3 sene dayanır.. bu şekilde yapılan reçeller soğuduktan sonra ışık görmeyen serin mutfak dolaplarında dik konumda saklanır ..
Sütlü kahve tonlarına sahip olan süt reçeli, pişirildiği süreye göre daha koyu veya daha açık bir kahverengine de sahip olabiliyor.
Kapağı açıldıktan sonra mutlaka buzdolabında saklanması uygundur. Kapağı açıldıktan sonra buzdolabında 2-3 ay kadar muhafaza edilebilir. Fakat oda sıcaklığında kapağı açıldıktan sonra en fazla 1 hafta dayanır ve daha sonra tadı değişir. İçerisinde süt bulunduğu için çok daha çabuk bozulur.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Ev yapımı reçel ne kadar dayanır? reçel bu şekilde konserve gibi olur ve 2-3 sene dayanır.. bu şekilde yapılan reçeller soğuduktan sonra ışık görmeyen serin mutfak dolaplarında dik konumda saklanır ..
Vitamin, mineral ve kalsiyum deposu anlamında oldukça güçlü bir besin olarak bilinen süt reçeli sütten yapılmasıyla özellikle çocukların düzenli olarak tüketilmesi gerekir. Kemik gelişimine sağladığı faydaların yanı sıra çocuklar için lezzetli bir besin olması da ebeveynler için tercih sebebidir.
Reçeller neden küflenir ve şekerlenir? Sıcaklığı, doğru saklamamak, içerisine ıslak kaşık vs daldırmak, doğru koşullarda muhafaza etmemek... Bunların hepsi şekerlenme ve küflenmeye neden olan nedenler. Reçeller oldukça hassas yapıda oldukları için mutlaka doğru ısılarda saklanmalılar.
Ocakta ağır ağır pişsin arada üzerinde oluşan kabukları temizleyin onlar içine karışınca pütürlü olabiliyor eğer piştikten sonra da pütürlüyse süzgeçten geçirin. kıvamı tamamen ne kadar pişirdiğinizle alakalı sonuçta süt buharlaşıyor.
Reçel akıcı ama yüzeyi kaplayorsa kıvamı olmuş demektir. Not: 1 litre sütten 375 ml kadar reçel çıkıyor.
Yine henüz pişirme aşamasındayken içerisine koyacağınız limon suyu reçelinizin daha bir kıvamlı olmasını sağlar. Limon suyunu ilave ettikten sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin. Bir diğer reçel koyulaştırma yöntemi ise reçeli güneşte kıvam alana kadar bekletmek.
Bu aşamada süt çok kabaracağından derin tencere olması önemli. Daha sonra ara ara karıştırarak pişirmeye devam edin. Sütün rengi sarıya dönüp, tam olarak boza kıvamına gelince altını kapatıp kavanoza aktarın. Bu kıvama gelmesi ortalama 45 dakika kadar sürüyor.
Çünkü reçel durdukça kıvam alacak ve rengi koyulaşacaktır. Rengi hafif amber bir renk alınca ocaktan almanız yeterli.
Reçeli ne bozar? Fazla şeker ya da az kullanılan şeker zaman içerisinde sıcaklığın da etkisiyle reçelin üzerinde bir şeker tabakası oluşturuyor. Yine sıcaklık ve kullanılan kapların reçel saklamaya uygun olmayışları da reçelin küflenmesine neden oluyor.
Bu nedenle serin, soğuk yerler reçel saklamak için uygun koşullar değildir. Reçel saklarken soğuk, karanlık yerlerden uzak tutulmalı, açık ve serin ortamlar tercih edilmelidir. Reçeller cam kavanozlarda muhafaza edilmeli, güneş ışığından korunmalıdır.
Yaptığınız reçelleri soğuduktan sonra cam kavonozlara koyup ağzını sıkıca kapatın. Ancak reçeller iyice soğumadan üzerinde oluşan hava kabarcıklarını kağıt havlu yardımı ile almadan kavanozun ağzını kapatmayın. Kapağını ters çevirip kavanozun içindeki havanın gitmesini kapağın iyice sıkılaşmasını sağlayın.
reçel bu şekilde konserve gibi olur ve 2-3 sene dayanır.. bu şekilde yapılan reçeller soğuduktan sonra ışık görmeyen serin mutfak dolaplarında dik konumda saklanır ..
Şekersiz Reçel Bozulur mu? Yeterince kaynamayan ya da doğru hazırlanmayan reçel, tıpkı şekerli reçel gibi bozulur Reçeli cam kavanozlarda, açık, serin ve güneş ışığından koruyarak muhafaza etmelisiniz. Aksi halde bozulacaktır. Şekersiz reçelin en büyük özelliği şekerlenme yaşamamanızdır.
Sade olarak tüketiminin yanı sıra kek, kurabiye ve dondurma gibi farklı yiyeceklerin üretiminde de kullanılabilen süt reçeli doğal bir tatlandırıcıdır. Sütün özünün kullanıldığı reçelde, yapım da çok kolay olduğundan dolayı taze olarak yapılarak tüketilebilir.
Reçel bir daha kaynatılır mı? Şekerlenen reçel az su ve limon suyu ilavesiyle tekrar kaynatılabilir. Reçel kavanozlara doldurulurken ya ocaktan alınınca hemen doldurulmalı, ya da tam olarak soğuması beklenmelidir.
Ara ara karıştırıyoruz ki dibi tutmasın. Kaynamaya başlayınca kabartma tozunu ilave ediyoruz. O anda biraz süt kabarabiliyor (bunun için mutlaka derin bir tencere kullanılmalı) Ama hızla karıştırmaya devam edersek normale dönüyor. Sonra orta ateşte yaklaşık 40-45 dakika ara ara karıştıra karıştıra pişiriyoruz.
Osmanlı döneminde de kendi coğrafyamızda tüketilen çok eski bir reçel türü olan süt reçeli, aynı zamanda halk arasında "Süt Karameli" olarak da adlandırılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri