Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Oturak salatalık nasıl yetiştirilir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Oturak salatalık nasıl yetiştirilir?

Oturak salatalık tohumu ekim derinliği 4 veya 5 cm olmaktadır. Sıra üzeri ekim mesafesi 10-15 cm sıra arası ekim mesafesi 130- 140 cm olacak şekilde ayarlanmalıdır. Tahmini çimlenme süresi 7- 12 gündür. 1000 m2 ye ekilecek tohum miktarı 500 veya 1000 gr olmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: intfarming.com

Köy salatalığı nasıl yetiştirilir?

Eğer salatalık yetiştiriciliği yapılan yer kuraksa, ocaklar 5-10 cm derinliğinde açılıyor. Nemli toprağa 2-3 tohum bırakılıyor. Aşırı yağış alan bölgelerde ise 10-15 cm yükseklikte kümbet olacak şekilde ekim tamamlanıyor. Tek sıralı yetiştirme: Rüzgarlı yerlerde esinti yönü dikkate alınarak bu yöntem tercih ediliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarfin.com

Yer salatalık nasıl ekilir?

Salatalık Tohumu Nasıl Ekilir? Salatalık tohumu ekilmeden önce "ocak" adı verilen yuvaların hazırlanması gerekiyor. Her bir yuvanın derinliği 2-2,5, yuvaların sıra üzeri mesafesi 40-50, sıralar arası 120-130 cm olmalıdır. Tohumların çimlenme yüzdesini ve hızını artırmak istiyorsanız bir gün suda bekletebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Salatalık verimli olması için ne yapılır?

Salatalık üretiminde, yağış miktarı da dikkate alınarak düzenli sulama yapılması verim de artış sağlamaktadır ve doğru sulama yöntemi de oldukça önemlidir. Sulama veya yağışlardan sonra oluşan kaymak tabakasını önlemek için toprağın gevşetilmesi gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: intfarming.com

Salatalık güneşi mi sever gölgeyi mi?

Salatalık, ışık ve sıcaklık isteyen bir bitkidir. Büyüme döneminde güneş görmek ister. Saksıyı gün içinde ortalama 8 saat güneş görecek şekilde konumlandırmalısınız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nefisyemektarifleri.com

Tarlada Sırık Salatalık Çeşidi (Oturak Yetiştirme)

İlgili 29 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Salatalık kaç günde bir su verilir?

Fidelerin dikilmesinden itibaren meyvelerin oluşmasına kadar geçen süre zarfında, çok olmamak koşulu ile, günde 1-2 defa sulanmaktadır. Böylece bu dönem esnasında fazla sulama yapılması beraberinde bitkinin sararmasına (boğulmasına) neden olmaktadır. Bu dönemden sonra her 3-4 günde bir kez sulama yapılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: intfarming.com

Salatalık bitkisi neyi sever?

Çok nemli, soğuk, su yönünden fakir topraklarla, killi topraklar hıyar yetiştiriciliğinde verimi önemli ölçüde düşürür. Hıyar su tutma kapasitesi yüksek olan, besin maddelerince zengin, tuz konsantrasyonu fazla olmayan, fazla kireç ihtiva etmeyen organik maddelerce zengin sıcak topraklardan hoşlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fidedeposu.com

Salatalık en çok hangi gübreyi sever?

Hıyarlar, toprakta organik gübrenin bol olmasını ister. Organik gübre ticari gübrelerin toprakta tutulmasına ve toprakta tuz miktarının azalmasına neden olur. Dekara 3-6 ton iyi yanmış çiftlik gübresinin sonbaharda veya ilkbaharda ekimden en az birkaç ay önce toprağa verilmesi gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hortiturkey.com

Salatalık fidesi suyu sever mi?

Salatalık ya da diğer adıyla hıyar suyu çok sever sevmesine ama yaprak ya da meyvesine su gelmesinden de bir o kadar hoşlanmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dogalyasam.net

Salatalık kaç ay verim verir?

Doğru şekilde ve sıralı biçimde gerekli koşullar yerine getirildiği takdirde, salatalıklar 60 ya da 70 gün içerisinde yenecek hale gelir. Böylece taze şekilde ve yenecek biçimde kütür kütür salatalıklar elde etmek mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Salatalık nasıl toprak sever?

Toprak İsteği:

Hıyar birçok toprak tiplerinde yetişebilmekle beraber derin su tutma kabiliyeti yüksek organik madde ve diğer besin maddelerince zengin tınlı ve kumlu tınlı toprakları sever. Yüksek tuz seviyesine çok hassas olduğundan toprağın drenajı iyi ve eriyebilir tuz seviyesi düşük olmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isparta.tarimorman.gov.tr

Salatalık fidesi nasıl hızlı büyür?

Salatalık bitkiniz büyümeye başladıktan sonra sadece her gün sulamanız ve güneş ışığı almasını sağlamanız yeterli olmayabilir. Daha verimli büyüyen ve daha lezzetli olacak salatalıklar için haftada 1 kez toprağı üst kısmından biraz gübre ile besleyebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yemek.com

Salatalık topraktan kaç günde çıkar?

Bahçede ya da tarlada salatalık yetiştirilecekse tohumların çimlenmesi yaklaşık olarak 8 ile 10 gün arasını bulabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

1 fide salatalık ne kadar ürün verir?

başına 1 kg verimden 25 kg verim.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: facebook.com

Salatalık fidesi kaç günde meyve verir?

Çoğu salatalık, ekildikten sonra 55-70 gün içinde toplanmaya hazır hale gelir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mynet.com

Salatalık erkek çiçek nasıl anlaşılır?

Aslında genellikle salatalık ve kabaklarda ilk önce erkek çiçekler açar. Çoğunlukla 5-8 erkek çiçeğe karşılık bir dişi çiçek bulunur. Bu yüzden erkek çiçek sayısının dişilerden fazla olması normaldir. Fakat bazen sap yerine, dibinde minyatür bir meyve bulunan dişi çiçekler bir türlü ortaya çıkmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.facebook.com

Salatalık ve domates kaç günde bir sulanır?

Fideler tutana kadar bir iki kez sulama yapılır. Daha sonra ilk meyveler görülene kadar mümkünse sulama yapılmamalıdır. Eğer çok kurak giderse bu devrede de bir iki sulama yapılabilir. Normal sulamaya yörelerin iklim koşullarına göre değişik zamanlar da başlanır ve 7 ile 12 gün aralar ile sulamalar yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarimkutuphanesi.com

Salatalık fidelerine ne iyi gelir?

Potasyum gübrelemesinin salatalık verimi üzerindeki olumlu etkileri bulunmaktadır. Potasyum, hem patojenlere karşı bitki direncini artırır hem de enfeksiyon riskini azaltmaktadır. Bitkide potasyum eksikliği varsa veya bu gübreyi alamıyor ise salatalıklar düzensiz oluşma meydana gelmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: intfarming.com

Salatalık fidesi neden çürür?

Sebze Fidelerinde Kök Çürüklüğü (Çökerten) Hastalığı

ve Fusarium spp. gibi toprakta doğal olarak bulabilen olan bir grup mantardır. Enfeksiyon belirtileri, yeni ortaya çıkan fidelerde solma ve kök çürümesi olarak fide evresinin başlarında ortaya çıkar.. Bitkinin bükülmesine ve kurumasına yol açar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hortomallas.com

Sıvı gübre mi katı gübre mi?

Sıvı gübreler, katı gübrelere göre daha avantajlıdır. Bunun asıl nedeni ise sıvı gübreler katı gübrelere göre bitki tarafından daha kolay bir şekilde emilmektedir. Ayrıca kısa sürede etki etmektedir. Sıvı gübrenin bitki üzerindeki etkisi daha hızlı bir şekilde gözlemlenebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: viagardenia.com

Şeker gübresi suda eritilerek verilir mi?

Çünkü şeker gübresi toprağın nemi ile eriyebilme özelliğine sahiptir. Damla sulama ile sulaması yapılan tarım alanlarında kullanıma uygundur. Kalıntı bırakmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Kök geliştirici gübresi ne zaman atılır?

Bu gübreler ekim veya dikim öncesi; yada ekim veya dikim sırasında toprağa gömülme suretiyle uygulanmalıdır. Bitkinin kök bölgesine uygulanan bu gübreler, meyvecilikte gözler uyanmadan yada ağaçlara su yürümeden önce , bitkinin ihtiyacı olan fosforun tamamının kök bölgesine uygulama suretiyle bitkiyi geliştirmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hortiturkey.com

Salatalık hangi ayda çıkar?

Özellikle yaz aylarında yetişen bu besin kahvaltı başta olmak üzere ara öğünlerde de tüketilmektedir. Salatalık ne zaman yenir sorusu için Haziran ayının başlarından Eylül ayının sonlarına kadar tüketimi sağlanmaktadır. Yaz aylarına girmeden yetişmeye başlayan salatalığın haziran ayı itibariyle hasadı yapılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: posta.com.tr

Salatalık en çok nerede yetiştirilir?

Türkiye'de Salatalığın En Çok Yetiştiği Bölgeler

İç Anadolu Bölgesi, Ege Bölgesi, Akdeniz Bölgesi ve Marmara Bölgesinde salatalık tarımı yaygın olarak yapılmaktadır. Diğer bölgelerde ise yıl içerisinde seralarda da yetiştirilebilmektedir. Salatalık sulandıkça verdiği ürün miktarı artmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Salatalık en iyi nerede yetişir?

Salatalık Türkiye'de en çok nerede yetişir? Türkiye'de salatalığın en çok yetiştiği bölgeler: İç Anadolu Bölgesi, Ege Bölgesi, Akdeniz Bölgesi ve Marmara bölgesidir. Bu bölgelerde salatalık tarımı yaygın olarak yapılmaktadır. Diğer bölgeler de ise salatalık yıl içerisinde seralarda da yetiştirilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ustayemektarifleri.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT