Otururken ya da ayakta dururken kişinin belini ve sırtını öne bükmesini önleyen sırt korseleri, ameliyat sonrasında veya omurga kırığı gibi durumlarda devreye girer. Omuzları geriye doğru çeken yapılarıyla çelik korseler ise, kamburluk tedavisinde kullanılır.
Korse Ne Zaman Kullanılır? Doğum sonrası hemen korse kullanımı önerilmez. Normal doğumlarda bedenin eski haline dönebilmesi için 1-2 gün geçmesi ve sonrasında hekimin görüşleri alınarak korse kullanılması önerilmektedir.
Korse günde 23 saat iskelet büyümesi bitene kadar kullanılmalıdır. Daha sonra bir süre daha sadece gece kullanılır ve sonrasında da bırakılır.
Bölgesel incelme amacı ile kullanılan korselerin günde 4 saat boyunca giyilmesinin yeterli olduğu söylenmektedir. Kullanım amacı ve korse modeline göre süre değişebilir.
Ancak, içeriğindeki özel kumaşı ile terlemeye, vücuttan toksinleri atmaya ve yağ yakımını hızlandırmaya yardımcı olur. Yani, termal korse, takıldığı bel ve göbek bölgesini ısıtarak terletir, siz hareket ettikçe de kilo vermenizi sağlar.
İlgili 32 soru bulundu
Korsenin zayıflama üzerinde herhangi bir etkisi yoktur. Korse yağ yatırmaz, kilo verdirmez. Korsenin daha kıvrımlı bir görünüme sokması sadece bir illüzyondur ve sık kullanılması sağlığa zararlıdır.
Adet döneminde yumurtalıklar sürekli bir çalışma halindedir ve rahim ağzı kalınlaşır. Bu dönemde genital bölgenin temizliği son derece önemlidir. Bu nedenle korse gibi baskı uygulayıcı bir ürün kullanmak, nemli olması gereken bu bölgenin hava almasını engelleyerek yapısını bozabilir.
Korse, bel bölgesini sıkılaştırarak karın kaslarının daha etkili bir şekilde çalışmasını sağlar. Böylece karın bölgesindeki yağların yakılmasına ve karın kaslarının güçlenmesine yardımcı olur. Ayrıca göbek korsesi bel desteği de sağlar. Özellikle ağırlık kaldıran sporcular için bel bölgesi çok önemlidir.
Uzmanlar, tek bir bölgedeki yağların azaltılmasının mümkün olmadığını, korse ne kadar uzun süre kullanılırsa kullanılsın, göbekteki yağların ger geleceğini söylüyor. Uzmanlara göre korse, kısa süreli zayıflamada etkili gibi görünse de uzun vadeli kilo verme yöntemi olarak kullanmak mümkün değil.
Korsenin aşırı sıkmaması ve rahatsızlık vermemesi beklenir. Kullanım süresi çalışılan bölgenin genişliği ve şişliğin seyrine göre değişir. Birkaç haftalık bir kullanım genellikle yeterlidir. Alan hala şişse ve hasta korseyi çıkardığında rahat etmiyorsa korse daha uzun süre kullanılabilir.
Önerilenden uzun süre korse kullanılması bel ve karın kaslarında erimeye yol açarak korseye bağımlılık oluşturabilir. Kasları zayıflayan kişiler bel incinmesine daha yatkındır. Bel sorunlarının uzun dönemli tedavisinde amaç belin doğal korsesi olan kasları kuvvetlendirmektir.
Milyonlarca kadın ve akıllarda tek bir soru. Korse giymek sıkılaştırır mı? Evet korse giymek bel bölgenizdeki yağı terleme sayesinde atabileceği gibi egzersiz çalışmaları da yaptığınız sürece kolaylıkla sıkılaşmanıza yardımcı olacak ürünlerdir.
Xs beden 40-50 kilo bel 63-70 cm basen 80-87 cm. S beden 50-60 kilo bel 70-77 cm basen 87-92 cm. M beden 60-70 kilo bel 77-84 cm basen 92-99 cm. L beden 70-80 kilo bel 84-90 cm basen 100-107 cm.
Ne sizi sıkmalı ne de etki edemeyecek kadar bol olmalıdır. Korseyi haftanın her günü kullanmamaya da dikkat etmeniz gerekir.
Gece uyurken, korse ile birlikte yatağa girilmemesi gerekir. Gün içinde ise en çok 3 – 4 saat korse ile durulması idealdir. Korselerin aşırı sıkı veya dar olanları tercih edilmemelidir, tersi durumda iskelet sistemi zarar görebilmekte ve beden sağlığı için olumsuz sonuçlara yol açabilmektedir.
Zarif Tasarımlara Sahip Hamile Korse Modelleri
Bel ve sırtı destekleyerek ağrıların oluşmasını önler. Karnın aşağıya sarkmasını önlediği için deri sarkmalarının ve kasık ağrılarının da önüne geçer. Bunun yanında dışarıdan gelecek darbelere karşı koruyucu kalkan görevi görür.
Kilo vermenin hızlanması için korseyi çok uzun süre boyunca aralıksız vücutta bulundurmak, kullanıcıların sık yaptıkları hatalardan. Böyle bir kullanım şekli, sağlığı olumsuz etkileyecektir. Korsenin vücutta uzun süre aralıksız kalması, kan dolaşımına ve kaslara zarar verebilir.
Vücudunuza uygun seçtiğiniz korse ile yaklaşık 2 beden incelmeniz mümkün.
Korse giymek, mideyi sıkıştıran bir işlem olması nedeniyle iç organlarınızda da olup bitenleri etkileyebilir. Korsenin yanlış kullanımında iç organlarınızın pozisyonu değişebilir ve genel olarak kan akışınızı değiştirebileceği için iç organların çalışmasında sorun yaratabilir.
Göbek eritmenin en kolay yolu düzenli olarak yürüyüş yapmaktır. Haftada 3 saat egzersiz sağlık sınırıdır. Göbek eritmek için mekik gibi sadece karın çalıştıran aktivitelerden ziyade kalbi ritmik çalıştırdığımız yürüyüşler daha etkilidir. Günde 40 dakika orta tempo bir yürüyüş ile göbek eritme hızınızı artırabilirsiniz.
Korse karın ve çevresindeki yağların yakılmasına yardımcı olmaz ama uzun süreli kullanımda şekil değiştirmesine neden olabilir. Ancan karın içi organların çevresinde bulunan yağlar; kardiyovasküler hastalıklar, inme, diyabet ve kanser gibi ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkarabilir.
Külot Korse Nedir? Külot korseler, kalçalardan başlayarak bel kıvrımına kadar uzanan yüksek tasarımları sayesinde karın ve bel bölgesindeki fazla kiloların gizlenmesi için kullanılıyor. Kalça bölgesini ve basenleri oldukça sıkı bir halde gösterip toparlayan iç giysiye külot korse denir.
Geceleri ne kadar rahat uyursanız, gün içinde vücudunuz o kadar dinç olur. Bu nedenle korse ile uyumak vücudu rahatsız eder ve bugün kendinizi rahatsız hissetmenize neden olur. Gece yatarken korse kullanımı sıkı etkisinden dolayı organlara zarar verebilmekte. Çünkü uyku sırasında kan akışı yavaşlayacaktır.
Sırt üstü ve ayaklar biraz yukarda tutularak yatmak regl döneminde daha rahat uyumayı sağlar. Yüzüstü yatmak bu dönemde rahatsız edici olduğundan adetliyken yüzüstü yatmamak gerekir. Mümkün olduğunca yan yatmaz ve dizleri de karna çekerek ağrıyı hafifletmek daha rahat bir uyku uyumayı sağlar.
Regl Döneminde Kıl ve Tüy Almak Zararlı mı? Regl döneminde kıl ve tüy almanın bir zararı bulunmamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri