Oval Yüz Şekli: Oval yüz şekli, her türlü diş modeline uygun olabilir. Ancak oval yüz şekline sahip kişiler, dişlerinde daha belirgin bir çiğneme yüzeyi ve daha simetrik bir düzen tercih edebilirler. Uzun Yüz Şekli: Uzun yüz şekline sahip kişiler için daha kısa ve daha geniş diş modelleri önerilebilir.
Söz konusu diş kaplama olduğu zaman hastalar, porselen diş mi, zirkonyum diş mi sorusu en çok sorulan soruların başında gelmektedir. Estetik görünüm sağlaması ve diş eti için faydalı olduğundan dolayı daha çok zirkonyum diş kaplamalar daha çok tercih edilmektedir.
Zirkonyum kaplama dişler, materyal olarak doğal dişlerin sağlamlığına ve dayanıklılığına daha yakındır. Bu sayede doğal çiğneme kuvvetlerini rahatlıkla karşılar.
A1: Bu renk tonu, dişlerin en açık ve en beyaz rengini temsil eder. Genellikle "beyazlatılmış" dişler için kullanılır. A1 tonu, estetik diş restorasyonlarında tercih edilen bir renk tonudur. A2: A2, hafifçe daha doygun bir beyaz renktir.
TDB'nin 2022 yılında belirlemiş olduğu 2023 yılı fiyat tarifesine göre zirkonyum diş tedavi ücretleri şu şekildedir: Zirkonyum destekli porselen diş kaplaması: 2880TL. Monolitik full zirkonyum diş: 2880TL. Zirkonyum gülüş tasarımı (20 diş): 57600TL.
İlgili 28 soru bulundu
Zirkonyum dişin ömrü bitince işlemin tekrarlanması gerekir. Zirkonyum diğer kaplama yöntemlerine göre daha uzun ömürlü kullanım sağlar. Uzun yıllar boyunca dış etkenlerden dolayı kaplamın gücü zayıflayabilir bu durumda tekrar yapılması tavsiye edilir.
Zirkonyum diş fiyatları 2023 yılı için ortalama 1500₺ ile 3500₺ arasında değişir. Kliniğimizden fiyat almak için 0553 333 5530 numaralı telefonu arayabilirsiniz.
A2 dişlerin doğal görünümüne en yakın sonuçları verir. Genellikle diş kaplamaları veya dolgular için kullanılır ve doğal diş rengine en uygun renk tonlarından biri olduğu için en çok tercih edilenidir. Diş rengi skalasında orta tonlarda yer alırken A1 ve A3 diş renkleri arasında bir geçiş tonudur.
B grubu renkleri kırmızı, sarı tonları içerir ve B1, B2, B3 ve B4 olarak dört alt tona sahiptir. B1 bu grubun ve skalanın en açık tonuna işaret eder, B4 ise B grubunun en koyu tonuna sahiptir. Gülüş tasarımında, Zirkonyum, Lamine veya E-Max rengi seçerken en çok B1 diş rengi tercih edilir.
Hollywood gülüşü, dişlerin porselen ya da zirkonyum kaplama ile kaplanması işlemidir. Gülüş tasarımında hastanın dudak, diş eti ve dokularının durumu detaylı biçimde ele alınır.
Bu nedenle, zirkonyum kaplama, klasik metal destekli porselen kaplamaya göre daha maliyetlidir. Fakat porselen kaplamaya göre çok daha uzun yıllar, sorunsuz ve sağlıklı bir kullanım seçeneği sunduğundan, zirkonyum kaplamanın uzun vadede daha avantajlı olduğunu belirtmek gerekir.
Diş tedavime zirkonyum mu porselen mi yardımcı olur? Zirkonyum, dayanıklı bir yapı olduğu için diş tedavilerinde alt yapı malzemesi olarak da kullanılır. Lamine uygulaması ise köprü tedavisinde kullanılmamaktadır. Eksik dişlerinizin tedavisi ve renklenmeleriniz için zirkonyum kaplama daha uygun olacaktır.
Bazı ünlüler tamamen bir zirkonyum diş kaplama tedavisi tercih ederken, bazıları ise küçük dokunuşlar ile o ışıltılarını tekrar yansıtmaya çalışmaktadır. Bazı ünlüler doğallığından ödün vermek istemez, bunda ısrarcıda olabilir.
Zirkonyum kaplama, ışığı geçirmesi ve görünüm açısından diğer dişlerin rengine yakın olmasından dolayı doğal bir görünümü sahiptir. Metal kaplama üstüne yapılan porselenlerde, diş etinde zamanla renk kararmaları meydana gelirken zirkonya seramiğinde böyle bir görünüm oluşmaz.
Kaplamaların değiştirilmesi gerektiğinde, dişe zarar vermeden kolayca çıkartır yapıda olması zirkonyumun avantajlarından biridir. Zirkonyum kaplamaları yaptıranlar bu sebeplerle işlem sonrasında oldukça memnun kalmaktadırlar. Aynı zamanda zirkonyum kaplama yorumları da genellikle olumludur.
Zirkonyum kaplamada alt yapısı metal içermediğinden zamanla diş etinin grileşen görüntüsü görülmez, porselen kaplamada ise alt yapı metal olduğundan zamanla ağız içi sıvılarıyla etkileşimler sonucunda diş etinde grileşme söz konusudur.
Tedavi süresi yaklaşık üç dört seansta yani bir hafta gibi bir süre zarfında tamamlanmaktadır. Zirkonyum tedavisi gibi ilk önce inceltilir, ölçü alınır ve diş takılır.
Renk skalası yardımıyla hastanın isteği doğrultusunda dişlerin renk seçimi yapılır. Zirkonyum kaplamalar hazırlanana kadar hassasiyet olmasını önlemek ve estetik görünümü bozmamak amacıyla geçici dişler takılır. Ortalama 3-5 gün içerisinde ölçüsü alınan zirkonyum dişler hazırlanır.
Bu nedenle diş kayıplarında da sık sık tercih edilir. Dolayısıyla eksik diş söz konusu olduğunda zirkonyum diş tek tek mi takılır sorusuna hayır cevabını vermek gerekir.
Genel olarak sağlıklı dişler beyazımsı renkte olur tamamen bembeyaz olmazlar. Dişlerin rengi beyazdan sarıya kadar olan tonlarda değişiklik gösterir. Dişin renginin değişmesinin sebebi birçok şekilde olabilir. Dişlerin rengi dişlerin yaşına, beslenmeye, sigara kullanımı gibi faktörlere bağlı olarak değişir.
Dişin normal rengi bembeyaz olmayıp sarıdır. İnsanlar yaş aldıkça, pulpadan gelip içine etki eden materyaller zaman içinde dişin rengini değiştirmektedir. Böylece zamanla dişlerde renk değişikliği meydana gelerek dişler daha koyu kahverengi/sarı bir renge dönüşmektedir.
Porselen doğal diş minesi gibi görünse de gözenekli yapısı yoktur. Aslında porselen tamamen gözeneksizdir tıpkı cam gibi. Pigmentler basitçe kayar. Bu nedenle, siz ve diş hekiminiz kaplamalarınızın rengini seçtikten ve sizin isteklerinize göre özel olarak hazırlandıktan sonra porselen asla renk değiştirmeyecektir.
Doğal dişler için genel ağız ve diş bakımı, eksik dişler, metal destekli porselen ve zirkonyum dişler için implant tedavisi için bakım uygulamaları çok önemlidir. Zirkonyum diş kaplamasının ömrü ortalama 5-7 yıl iken etkili ağız ve diş bakımı bu süreyi uzatacaktır.
Zirkonyum kaplama, çarpık diş sorunu çok büyük değilse ve yalnızca dişler arasında boşluk bulunuyorsa yapılmayabilir. Böyle durumlarda bonding tedavisi sorunu ortadan kaldıracaktır. Fakat, ön dişlerin belirgin şekilde yamuk ve çarpık olması halinde zirkonyum kaplama uygulamak çok daha doğrudur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri