Birçok yeni oyun HDR için geliştirilmiş olsa da, DirectX 11 veya DirectX 12 kullanan oyunlar gibi bazı eski oyunlar yalnızca SDR'ye sahiptir. Ancak Otomatik HDR ile bu değişir. Otomatik HDR'yi açabilirsiniz, renk aralığı ve parlaklık otomatik olarak HDR'ye yükseltilir.
HDR görüntü, performanstan taviz vermeyip görüntü kalitesini arttırdığı için tavsiye edilen bir araçtır. En iyi oyun deneyimine ulaşmak için üç bileşenin HDR kullanabilir olması gerekir: Video oyunu, PC ya da konsolunuz ve monitörünüz. HDR, AAA oyunlar içinde giderek yaygınlaşıyor.
HDR sayesinde, içerik üreticileri artık daha özgür bir şekilde 4K+ kalitesinde üst düzey içerikler oluşturabiliyorlar. İçerik üreticilerinin kendilerini istedikleri şekilde ifade etmelerine imkan veren pek çok cihazın bulunmasıyla, bu tür içeriklerin sayısı genel anlamda artıyor.
Sonuç olarak, HDR teknolojisi, oyun deneyimini hem görsel hem de işlevsel bir düzeyde dönüştürüyor. Dolayısıyla, HDR'nin oyun performansı üzerindeki etkisi, sadece daha çarpıcı görüntüler sunmakla kalmıyor, aynı zamanda oyunların nasıl oynandığını ve deneyimlendiğini de değiştiriyor.
İlgili 32 soru bulundu
Genel olarak, HDR teknolojisi, daha gerçekçi ve canlı renkler sunarak, daha belirgin ayrıntılar sağlayarak, kullanıcıların daha zengin bir deneyim yaşamalarına yardımcı olur. Bu nedenle, HDR özelliği olan bir monitör, hem oyun oynayanlar hem de diğer kullanıcılar için tercih edilebilir bir seçenektir.
Düşürmez. Monitörle yapılan hiçbir ayar FPS ne arttırır ne de düşürür.
SDR (standart çözünürlükte) TV ve monitörlerde sadece parlak ışıklar beyaz bir leke gibi görünürken, HDR'da ise aynı sahnede bulutları, dağları ve renklerin geçişini pürüzsüz bir şekilde fark edebiliyorsunuz. Maksimum 60 fps hızında çalışan HDR, oyun oynarken yeterince akıcı karelere sahip olmanızı sağlıyor.
Standart modu ve BT2020 seçerseniz HDR moduna geçilmeden önce DCI-P3 seçilir, bu durumda masaüstü "soluk" görünecektir. Yukarıda belirttiğimiz üzere, bu durum normaldir. HDR'ı sürekli açık tutmak yerine sadece HDR destekli içerik görüntüleyeceğiniz zaman açmanızı öneririz.
Fotoğraf ya da video çekimi sırasında kadrajda güçlü bir ışık kaynağının olduğu ya da önde duran cisimlerin karanlık bir gölge gibi gözüktüğü durumlarda HDR modu kullanılarak çekim kalitesi açısından daha iyi sonuçlar elde edilebilmektedir.
Yatay çözünürlükte ortalama 2000 piksel civarında bir görüntü kalitesi anlamına gelen 2K teknolojisi, günümüzde 2048 x 1080 piksel çözünürlük ile sektörel standart haline gelmiştir.
HDR, aşırı uçlar arasında daha geniş bir renk ve açık aralığı ve daha fazla ayrıntı gösterebilir. Renkler HDR içeriğinde daha parlak ve benzersizdir. Buna ek olarak, bir sahnenin parlak bölümleri daha aydınlıktır, bu süre de koyu olabilir, böylece tüm ayrıntıları görebilirsiniz.
DisplayHDR 400, HDR monitörler için giriş seviyesidir. 400, görüntünün ulaşabileceği en yüksek ışıklılığı ifade eder ve cd/m2(metre kare başına kandela) ile gösterilip, aynı zamanda nit oranı olarak da bilinir. Sıradan bir monitör yalnızca 350 nite kadar çıkabilir.
Şirket, Snapdragon Tech Summit'in 2. gününde, PUBG Mobile'ın gerçek 10 bit HDR ve 90 FPS modlarıyla destekleneceğini açıkladı.
HDR uyumlu ekranlar minimum Full HD 1080p çözünürlüğe sahip olmalıdır.
HDR (yüksek dinamik aralık) çevrimiçi izlediğiniz videoların resim kalitesini geliştirir. HDR video çok geniş bir yelpazedeki renkleri gösterir, dolayısıyla sahnenin karanlık bölümleri gerçekten karanlık ve parlak bölümleri de hoş ve parlaktır.
Monitör HDR özelliğini desteklemektedir. Monitörü Windows 10 kaynağa bağlar ve monitörün HDR özelliğini etkinleştirirseniz monitörde görüntülenen oyun ve uygulama görüntüleri daha parlak ve canlı olacaktır.
Otomatik HDR'yi açabilirsiniz, renk aralığı ve parlaklık otomatik olarak HDR'ye yükseltilir. Bu, HDR özellikli ekranınız üzerinde HDR ile eski oyunlarınızı yeni bir ışıkta oynamanıza ve görmenize olanak sağlayan bir özelliktir.
Windows 10'da (sürüm 1803 veya üstü) yüksek dinamik aralıklı (HDR) video akışı yürütmek için dizüstü bilgisayarınızın, tabletinizin veya ikisi bir arada bilgisayarınızın yerleşik ekranının HDR'yi desteklemesi gerekir.
HDR nedir? HDR, Standart Dinamik Aralık'a (SDR) kıyasla daha fazla kontrast (daha geniş renk ve parlaklık aralığı) sunar. Tüm PS5™ konsollarında 4K ve HDR özellikleri mevcut olsa da görüntü kalitesi, ev eğlence sisteminizin kurulumuna bağlıdır.
HDR10 standartı, görüntüleri iyileştirmek üzerine geliştirilmiş veriyi statik olarak gönderir. HDR10+ ise TV'nin kare kare parlaklık ve renk seviyesini ayarlayan dinamik veriler gönderir. HDR10 içerikleri Netflix'te, HDR10+ içerikleri ise Amazon Prime Video gibi yerlerde görebiliyoruz.
DisplayHDR600'e göre monitör tepe noktada 600 nit, dip noktada 0.1 nit parlaklık değeri, ayrıca geniş renk gamutu ve bölgesel parlaklık ayarı yapabilme gibi özellikler sunmak zorunda. Yani HDR sadece parlaklık değil, daha iyi renkler ve kontrast anlamına geliyor.
Bazı durumlarda ihtiyaç duyduğunuz FPS değerini alamayabilirsiniz. Yeni nesil oyunlar, yüksek kalitede grafikler içerir. Bu durum da ekran kartının kapasitesini zorlayabilir. Ekran kartı, RAM ve işlemcide değişiklik yaparak FPS değerini yükseltebilirsiniz.
4K Yüksek Dinamik Aralık (HDR): SDR'den daha geniş ve hassas bir renk, kontrast ve parlaklık aralığıyla görüntü vermek üzere, HDR'yi destekleyen 4K TV'lerde kullanılır.
Evet düşer. Tıpkı CSGO oyuncularının ekran çözünürlüğünü en düşüğe alıp FPS arttırması gibi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri