7. Oyun ve fiziki etkinliklerde kendini tanıma, bireysel sorumluluk, kendine güven ve zaman yönetimi becerilerini geliştirir. 8. Oyun ve fiziki etkinliklerde iletişim becerileri, iş birliği, adil oyun, sosyal sorumluluk, liderlik, doğaya duyarlılık ve farklılıklara saygı özelliklerini geliştirir.
Oyun ve fiziki etkinlikler dersi ilkokul 1-4. sınıflarda okuyan öğrencilerin oyun oynama, fiziki etkinliklere katılma ve bu süreçlerde bedensel, zihinsel, kişisel, duygusal ve sosyal becerilerini geliştirmelerine katkı sağlayacak tüm eğitim süreçlerini içerir.
İlkokullardaki "Oyun ve fiziki etkinlikler" dersi, sınıf öğretmenleri tarafından veriliyor. Bu dersin oyun ve spor yoluyla öğrenme temelli olması ve ortaokullarda uygulanan dersle hem içerik hem de alanda oluşturduğu algı bakımından bütünlük göstermesi dolayısıyla adı "Beden Eğitimi ve Oyun" olarak değiştirildi.
Spor ve Fiziki Etkinlikler Dersi Öğretim Programı'nın amacı öğrencileri günlük yaşam aktiviteleri sırasın- da kullanacakları hareket yetkinliği, aktif ve sağlıklı hayat becerileri ile birlikte bireysel ve sosyal becerilerini de geliştirerek yetişkinlik dönemi yaşama hazırlanmalarını sağlamaktır.
İlkokul ve ortaokulda çocukların sporla ilgili ve özelleşmiş becerilerini geliştirmeyi hedefleyen ve üzerinde farklı açıklamalar olan kartlara, fiziksel etkinlik kartı denir.
İlgili 30 soru bulundu
Fiziksel aktivite günlük yaşam içerisinde kas ve eklemlerimizi kullanarak enerji tüketimi ile gerçekleşen, kalp ve solunum hızını arttıran ve farklı şiddetlerde yorgunlukla sonuçlanan aktiviteler olarak tanımlanabilir.
Adım al sek: Bir adım alma, aynı ayak üzerinde sekme, diğer ayak ile adım alma, aynı ayak üzerinde sekme. A Gözler yere öne odaklanır. B Vücut dik pozisyonda hareket eder. C Dirsekler hafifçe bükülüdür.
Öğrencinin okulda veya okul dışında, önceden belirlenmiş kurallara göre bireysel veya takım halinde yaptığı, fiziksel ve zihinsel etkinlikler ile spor yarışmaları ve sportif eğitim çalışmalarını kapsar.
Etkinlik kavramı; spor ve birçok konu ile ilgili “özel bir durumu kutlamak ve çeşitli sosyal kültürel ekonomik amaçlara ulaşmak için planlanmış, spesifik ritüeller, gösteriler ve kutlamaları” ifade etmektedir.
Kısacası beden eğitimi bireyin beden sağlığını, beden becerilerini geliştirmeye yönelik, gerektiğinde çevresel koşullara ve katılımcıların özelliklerine göre değiştirilebilen esnek kurallara dayalı oyuna, cimnastiğe, spora dönük alıştırma ve çalışmaların tümünü kapsayan geniş tabanlı bir etkinliktir.”
Çocukların fiziksel gelişimde top oynama, zıplama, sıçrama, bisiklete binme, kayma, sallanma, itme-çekme gibi oyun etkinlikleri önemli bir yer tutmaktadır.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından müfredatı güncellenen 'Oyun ve fiziki etkinlikler' dersi yeni eğitim öğretim döneminden itibaren 'Beden eğitimi ve oyun' olarak ilkokullarda tüm sınıf düzeylerinde uygulanmaya başlayacak. Ders, ilkokul 1,2 ve 3. sınıflarda haftada 5, 4. sınıflarda ise haftada 2 ders saati okutulacak.
Yer değiştirme hareketleri ( koşma, atlama, sıçrama, zıplama, sıçramalı atlayış, kayma, yuvarlanma, tırmanma v.b.) Dengeleme hareketleri ( eğilme, esnetme, düşme-kalkma, dönme, ağırlık aktarma, atlama-konma, denge, itme, çekme v.b.)
Oyunlar ve oyun etkinlikleri, insanlar için eğlenceli ve öğretici bir deneyim sunan, toplumların ve bireylerin yaşamında önemli bir yere sahip aktivitelerdir. Oyunlar, sadece çocuklar için değil, tüm yaş grupları için anlamlıdır ve pek çok farklı türde mevcuttur.
Eğitsel Oyunlar Tekniği; öğrenilen bilgilerin pekiştirilmesini ve daha rahat bir ortamda tekrar edilmesini sağlayan bir öğretim tekniğidir. Oyun bireylerin fiziksel, zihinsel yeteneklerini geliştirici, yaşantıyı zevkli kılıcı, sanatsal ve estetik nitelikleri ve beceriyi geliştirici etkinliklerdir.
Beden Eğitimi Dersimizde; Vücut fonksiyonlarını kavrama, sağlık, büyüme, gelişme sürecini kavrama, motor öğrenme, oyun ve emniyet kural ve becerilerini kavrama, stratejiler geliştirme ve değerlendirmeyi amaçlıyoruz.
Türkçe, Sanat, Drama, Müzik, Hareket, Oyun, Fen, Matematik, Okuma Yazmaya Hazırlık ve Alan Gezileri şeklindedir. Öğretmen veya çocuklar tarafından yapılandırılmış/ yarı yapılandırılmış/ yapılandırılmamış etkinlikler sınıf içinde yapılabileceği gibi açık havada da yapılabilir.
Etkinlik Nedir? Eğitim Terimleri Sözlüğünde “Çocukların, kendi amaç ve gereksinmelerine uygun geldiği için isteyerek katıldıkları herhangi bir öğrenme durumu.” olarak açıklanmaktadır. Etkinliğin amacı öğrencilerin istekli ve aktif öğrenmesi sağlamaktır.
Büyüklüklerine göre; mega, özellikli, bölgesel ve yerel olmak üzere dört başlıkta ele alınabilen spor etkinlikleri içerisinde düzenlendiği destinasyona sosyal, kültürel, ekonomik etkileri açısından değerlendirildiğinde en fazla potansiyele sahip olanlar mega ve özellikli spor etkinlikleri olarak ortaya çıkmaktadır.
Spor, önceden belirlenmiş kurallara göre bireysel veya takım halinde yapılan, genellikle rekabete dayalı yarışma ve kişisel eğlence veya mükemmelliğe ulaşmak için yapılan fiziksel veya zihinsel aktivite.
Temel Hareketler Dönemi
becerilerin kazanıldığı dönemdir. Bu temel beceriler koşma, atlama, sıçrama, sekme, yakalama, fırlatma, topa ayakla vurma gibi hareketlerdir.
Hareket Eğitiminin Amaçları;
Yeterli hareket tepkileri kazandırmak, Çocuğun fiziksel çevresi içinde kendinin ve bedenini kullanma kapasitesinin farkına varmasını sağlamak, Koordinatif ve motor becerileri geliştirmek, Kuvvet, dayanıklılık, koordinasyon ve esnekliği geliştirmek.
Özellikle atın rahat ve uzun adımlarla koşması üzerinden, yapmış olduğu en iyi derece şeklinde ifade edilebilir. Bu şekilde at yarışı ya da çalışma sona erdiği zaman galop olarak ifade edilir.
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri