Oyun terapisi sertifikası almak için öncelikle oyun terapisi eğitimi almak ve bu eğitimde mesleği icra etmek için gereken bilgilere sahip olunduğunu göstermek gerekir.Oyun terapisi kursu tarafından verilen eğitim sonunda değerlendirme sınavı yapılır.
İstanbul Boğaziçi Enstitüsü tarafından düzenlenen Oyun Terapisi Kursu bitiminde katılımcılara üç farklı sertifika verilmektedir. Bu sertifikalar, kişinin oyun terapisti olarak çalışabilir olduğunu kanıtlamakta ve iş bulmasını kolaylaştırmaktadır.
Oyun terapisti olmak için üniversitelerin psikoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, tıp ve çocuk gelişimi bölümlerini tamamlamak, istenen bir eğitim derecesidir. Türkiye'de oyun terapistliği mesleğini yerine getirmek için klinik psikoloji üzerine eğitim almak şarttır.
300 TL - 650 TL
Profesyonel ve güvenilir Oyun Terapisi hizmeti almak istersen talep oluşturabilir, gelen Oyun Terapisi fiyatlarını karşılaştırabilir ve ihtiyacını kolayca karşılayabilirsin.
İlgili 22 soru bulundu
Oyun Terapisini Kimler Uygular? Akredite oyun terapisi eğitimi almış (yaklaşık 250 saat) ve süpervizyonlarını (yaklaşık 150 saat) tamamlamış psikolog ya da psikiyatristler tarafından uygulanır.
Not: UZAKTAN ÇEVRİMİÇİ EĞİTİMLERDE GENEL KABUL OLARAK 1 DERS SAATİ MİNUMUM 15 DAKİKA VE MAKSİMUM 25 DAKİKADIR. Eğitim programımızın 75 saat uzaktan eğitim şeklinde Offline ve 25 saat süpervizyon eğitimi online olarak gerçekleşecektir.
Oyun terapistlerinin %58,3'ü lisans derecesine sahip, %29,6'sı yüksek lisans derecesine sahiptir. Çoğu oyun terapistinin üniversite diploması olmasına rağmen sadece lise diplomasına sahip oyun terapistleri de bulunmaktadır.
Genel anlamda Klinik Psikoloji bölümünden mezun olup terapi konusunda kendini yetkin hisseden kişiler ofis açıp danışmanlık / terapi hizmeti verebilmektedirler. “Özetle, eğer kişi yasal çerçeveye bağlı değilse, herhangi bir lisans programı okuduktan sonra oyun terapisi eğitimi alarak, 'Ben oyun terapistiyim' diyebilir.
Oyun terapistinin maaşı 4250 TL ile 8500 TL aralığındadır. Oyun terapisti maaş aralığını çalışanın görev yaptığı kurum, alanındaki tecrübesi, görevde geçirdiği süre vb. etkiler.
Her meslekte ve her alanda sertifika almak mümkündür. Sertifika almak için eğitim veren kurslara ya da kurumlara kayıt olmak ve o eğitimleri başarı ile tamamlamak gerekir. Başarı ile tamamlanan her eğitimden sonra kurum tarafından öğrencilere imzalı bir sertifika belgesi verilir.
Terapist Nasıl Olunur? Terapist olmak için 4 yıllık lisans programı olan psikoloji bölümünden mezun olmak gerekiyor. Psikoterapi eğitimi veren özel kurumlara başvurarak sertifika almak mümkündür.
Kariyer alanında bireyin gelişim düzeyinin somut göstergesini oluşturan sertifikalar da günümüzde online platformlar aracılığıyla elde edilebiliyor. Kurumlar ya da merkezler tarafından sunulan online eğitim programları sonucunda, başarı sağlayan bireylere online eğitim sertifikaları veriliyor.
Oyun terapisi sertifikası ile çocuğun duygularını temel ihtiyaçlarını, sevgilerini, nefretlerini, saldırganlık ve bir çok davranışlarının nedenlerini öğrenebilir, onların dünyasına girebilir ve problemlerine çözüm üretebiliriz. Oyun Terapisi Sertifikası, katılımcıya teorik bilgi ve beceri kazandırır.
Eğitimi başarı ile tamamlayarak eğitim sonunda 120 saatlik oyun terapi uygulayıcı eğitimi sertifikası almış olacaksınız.
Masal terapisi eğitimi, psikologlar, psikiyatristler, doktorlar, terapistler, pedagoglar, rehber öğretmenler, psikolojik danışmanlar, öğretmenler, aile danışmanları ve ilgili diğer meslek gruplarından herkes tarafından alınabilir.
Çocuk psikoloğu olmak için üniversitelerin, Psikoloji veya Psikolojik Danışmanlık & Rehberlik (PDR) bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir. Buradan mezun olan uzmanlar psikoloji alanında yüksek lisans yaparak, çocuk psikolojisi alanında eğitimler alarak kendilerini bu alanda geliştirebilmektedirler.
Kimler Çocuk Psikoloğu Olabilir? 4 yıllık psikoloji lisans programından mezun olmuş, sonrasında 2 yıl “Klinik Psikoloji” veya “Klinik Çocuk Psikolojisi” yüksek lisans eğitimini tamamlamış kişiler “Çocuk Psikoloğu” olarak tanımlanır.
Oyun terapisi genelde, 2 ve 11 yaşları arasındaki çocuklarda uygulanır. 2 yaş çocuğun genellikle oyun oynamaya başladığı yaştır. 11 yaşından büyük çocuklarda da bazen, yaşadığı soruna göre oyun terapisi tercih edilebilir.
Türkiye'de oyun terapisti olmak için ilgili bölümlerden mezun olup klinik psikoloji alanında lisansüstü eğitim görmek şarttır. Ayrıca klinik psikoloji yüksek lisansı genellikle psikoloji, PDR ve çocuk gelişimi mezunlarını ilgilendirdiğinden bu alanlardan mezun olanlara öncelik verilir.
Çocuk psikologları bireysel görüşme, aile görüşmesi yapabilir. Oyun terapisi, resimlerle çalışma, kum terapisi, test ve envanter uygulamaları ile çocukla çalışabilir. Kukla, masal terapi gibi yardımcı çalışmalardan faydalanabilir. Psikoeğitim ve psikoterapi uygulamaları yapabilirler.
Bir çocuk gelişimi uzmanının aynı zamanda, rehberliğe ihtiyacı olan ailelere danışmanlık yapmaktadır. İstenmeyen davranışları düzeltmek ve çocuklarının hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olacak stratejileri uygulamak için yardım eden lisanslı bir terapist olması nadir değildir.
Günümüzde oyun oynama yöntemini kullanan oyun terapisi çeşitleri çok sayıda mevcuttur. Genel olarak oyun terapi örneklerini sınıflandıracak olursak; terapistin yönlendirdiği (yönlendirilmiş), terapistin yönlendirmediği (yönlendirilmemiş) olmak üzere iki grup oyun terapisi vardır.
Oyun terapisinin türleri, non-direktif (yönlendirilmemis), kognitif (bilissel davranisçi) ve Filial Terapidir. (anne-baba'da dâhil olur) Seanslar yaklasik 45 dakika sürmektedir. Ancak Filial Terapi 30 dk, 15–20 seans sürmektedir. Çocuk oyun terapi seansina geldiginde terapist yalnizca çocukla iletisim kurar.
Masal terapisi eğitimi ile terapötik bir ortamda nasıl masal anlatılacağını ve çocuğun gözlemleneceği öğrenilir. Tüm eğitimleri tamamlandıktan sonra aile danışmanlığı merkezleri, psikiyatri merkezleri ve çocuk gelişimi ile sosyal hizmet kurumlarından çalışma olanağı vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri