Kişisel Bilgiler. İsim soyisim, irtibat numarası, açık adres ve mail adresi muhakkak doğru, güncel olacak şekilde ve özgeçmişin ilk sıralarına yazılmalıdır. Doğum tarihi, doğum yeri, medeni durum gibi bilgiler mutlaka yazılmalıdır.
Önce kişisel bilgileriniz sırasıyla yazılmalı. İsim, soyisim, doğum tarihi, iletişim bilgileri gibi. Sonrasında kronolojik sıralamayla eğitim bilgileri, iş deneyimi, ayrılma nedenleri ve tarihleri yazılmalı. Sonrasında kişisel hobileriniz ve becerileriniz yazılmalı.
Genellikle bitişik olarak yazılmaktadır ancak bu hatalı bir kullanımdır. Bu kelime genellikle özgeçmiş şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı öz geçmiş şeklinde olmalıdır.
Özgeçmiş özeti, bir veya iki cümleyle, kısa vadeli hedeflerini belirttiğin, neden işe alınman gerektiğini anlattığın bölüme denir. Yazması gayet basittir. En çok güvendiğin özelliklerini veya tecrübelerini yazmak bu işin formülüdür. Çeşitli kaynaklardan örneklere bakarak başlayabilirsin.
İlgili 43 soru bulundu
Özgeçmiş içerisinde genel olarak adayların isim, soy isim, iletişim bilgileri, eğitim durumları, referansları, iş tecrübeleri gibi bilgiler yer almaktadır. İş başvurusunda bulunacakların öncelikle iyi bir şekilde özgeçmiş hazırlamaları işe alınma şanslarını artıracak bir durumdur.
Özgeçmişinin içeriğini, isim, soyisim, iletişim bilgileri, eğitim durumu, iş tecrübesi deneyimler, referanslar, özel zevkler gibi konuların özetleri oluşturur. Herhangi bir iş başvurusunda bulunmadan önce kendini tanıtman için mutlaka doğru hazırlanmış bir CV sunman şart.
Klasik bir özgeçmiş, kişinin adı, doğum tarihi, mevcut adresi, telefon numarası, e-posta adresi, eğitim geçmişi ve iş deneyimlerinin ayrıntılı bir listesini içermelidir. İş aramaya başlamadan önce, kişinin özgeçmişi tüm bu bilgilerin dahil edilmesi ile güncel tutulmalıdır.
Cv özeti (kariyer hedefi), öz geçmişinizin üst kısmında yer alan, kariyer portföyünüzü tanıttığınız özet şeklindeki paragraftır. CV'özeti, kim olduğunuzu, sektör veya başvurduğunuz pozisyon ile ilgili becerilerinizi, güçlü yönlerinizi ve kariyer hedeflerinizi kısaca ve etkili bir şekilde anlatır.
CV içerisinde kişisel bilgiler, eğitim bilgileri, iş ve staj deneyimleri, beceriler, eğitim ve sertifikalar ve referanslara yer verilmelidir. Ad-soyadı, açık adres, ulaşılabilir telefon numarası ve e-mail adresine özgeçmişin üst kısmında ortalanarak yer verilmelidir.
Kişisel Bilgiler. Adınızı, açık adresinizi, size ulaşılabilecek telefon numaralarını ve e-mail adresinizi özgeçmişinizin başına mutlaka yazmalısınız. Sayfanın ortasına ya da sol üst köşeye yazılmalı. Doğum tarihi, doğum yeri, medeni durum gibi bilgiler yazılmamalı.
Kişisel bilgiler: Profesyonel olmayan özel hayata dair bilgiler vermek, CV'nizde gereksiz yer kaplamaktan başka bir göreve sahip değil. Bu özel hayata dair bilgilere örnek; hobiler, ilgi alanları, aile üyeleri ve CV'de medeni durum olabilir.
Özgeçmiş, insanın hayatını, kabiliyetini, yeteneğini, iş yapma gücü ve tecrübelerini ortaya koyan bir belgedir. Yani insanın o güne kadar elde ettiği becerilerin özetidir.
İdeal bir özgeçmiş kesinlikle el yazısı kullanılarak oluşturulmamalıdır. Mümkün olan en son teknolojiyi kullanmaya özen gösterin. Bilgisayarla yazılmış olan özgeçmiş en iyi sonucu verir. Yazı karakterlerini seçerken, göz yoran süslü karakterlerden uzak durun.
CV İçin Etkili Bir Başlık Yazın
Başlık kısmında adınız, soyadınız, meslek ünvanınız, telefon numaranız, e-posta adresiniz, yaşadığınız şehir ve eğer kullanıyorsanız Linkedin profilinizin bağlantısından başka bir şey yer almamalıdır. Başlık kısmına yazılan gereksiz bilgiler ters etki uyandırabilir.
Özgeçmiş, bir işe başvururken yanınızda bulundurmanız gereken, kendinizle alakalı mesleki ve özel bilgilerin yer aldığı farklı dillerde hazırlanan belgedir.
Öz geçmiş, profesyonel yaşamınızda daha önce neler yaptığınızı özetleyen bir belgedir. Sizinle ve eğitiminizle ilgili en önemli bilgileri içermeli, neler yapabileceğinizi ve ne yapmak istediğinizi göstermelidir. Türkiye'de öz geçmiş yaygın olarak CV olarak da anılır.
Öncelikle CV`nin maddeler halinde yazıldığını bilmeliyiz. Aynı zamanda Özgeçmiş ile de karıştırmamak gerekir ki özgeçmiş maddeler halinde yazılmaz. İş başvurularında sık kullanılan `kısa özgeçmiş`tir. CV`de tarih ve imza kesinlikle olmaz.
İşlevsel Özgeçmiş
İş hayatında çeşitli uzmanlık alanlarında tercih edilen özgeçmiş türüdür. Sahip olunan iş tecrübeleri uzmanlık alanları altında toplanarak yazılır. Bu özgeçmiş türünde ilgi tecrübelere ve başarılara çekilmiş olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri