Cheesecake'i temiz bir şekilde kesmek için keskin, ince bir bıçak kullanın ve her kesimden önce sıcak suya batırın. Bu, bıçağın cheesecake'e yapışmasını önlemeye ve temiz, eşit dilimler oluşturmaya yardımcı olacaktır.
Kekinizi fırından alırken ortası hafifçe sallandığı için pişmemiş gibi gelebilir ama soğudukça aynı yanları gibi ortası da yoğunlaşıyor. Kek tabanı bol miktarda yağ içerdiği için fırından çıktığında yumuşak oluyor, cheesecake soğuduğunda o da sertleşmiş oluyor.
Cheesecake yapmak için ihtiyacınız olan ilk şey bir kelepçeli kalıp. Kelepçeli kalıp yerine normal bir tepsi kullandığınızda cheesecake'inizi çıkarıp servis etmekte zorlanabilirsiniz.
Cheesecake'i pişirme aşamasına geldiğinizde fırınınızı mutlaka önceden ısıtın. Kalıbı su dolu bir tepsinin içinde fırına vermelisiniz. Tepsinin içindeki su fırının içinde buhar yaparak kekinizin kurumasını ve çatlamasını önler.
İlgili 37 soru bulundu
Soğutmadan kalıptan çıkarmayın. Soğutun. Tatlınız oda sıcaklığına geldikten sonra en az 6-8 saat buzdolabında vakit geçirmesine izin verin, böylece cheesecake kıvamını alacak ve tadı müthiş olacak.
Kenarları Yağlı kağıtla hizaladıysanız, bıçak numarasını atlayabilir ve tavanın kenarlarını çıkarabilirsiniz. Ardından, altındaki pastayı ortaya çıkarmak için parşömen şeridini çok nazikçe çekin. Pastayı kalıbın tabanından kaydırın. Parşömen kağıdının kenarlarını kavrayın ve pastayı servis tabağına yavaşça kaydırın.
Daha sonra fırın 160 dereceye indirilip kekin üzeri pembeleşinceye kadar bir on dakika daha fırında tutulur. Sosu için toz şeker, nişasta suyla karıştırılır. Daha sonra frambuaz ya da vişne eklenip kısık ateşte pişirilir. Pişen sos ılınınca soğuk cheese cake'in üzerine dökülür.
Fırından çıkardığınız cheesecake oda sıcaklığına geldiğinde servis tabağına aktarıp buzdolabında en az 8 saat soğumaya bırakın. Buzdolabında tazeliğini 3 gün boyunca koruyacaktır.
Hazırladığınız peynirli harcı kalıbın içine boşaltın ve kabarcıkların kaybolması için kalıbı yavaş yavaş birkaç kez tezgaha vurun. Önceden ısıtılmış fırının alt kısmına tepsiyi yerleştirin. 175 derece de yaklaşık 40 ila 60 dk arasında pişirin.
Orijinal Cheesecake tariflerinde taban için kullanılan bisküvi Graham Krakerlerin 'den yapılır. Ayrıca ev yapımı Graham Kraker tarifine de ulaşabilirsiniz. Bulamazsanız veya yapmakla uğraşmak istemezseniz yulaflı bisküvide kullanabilirsiniz. Orijinal Cheesecake tarifi malzemeleri ana malzemelerdir ve klasiktir.
Borcam, kelepçeli kek kalıbınız yoksa kullanabileceğiniz araçlardan bir diğeridir. Dikdörtgen, kare, yuvarlak gibi farklı şekillerde bulunan borcamlar, estetik görünümlü kekler elde etmenizi sağlayacaktır.
Keke Bakmak. Kenarlarda biraz kabarma ve kızarma olup olmadığını kontrol et. Kenarlardaki 1,3 cm'lik halka kahverengileşmeye ve kalıptan hafifçe kabarmaya başladığında cheesecake'in piştiğini anlarsın.
2-Yumurta kokusu herkesin baş korkusu. Yumurta sayısı az olmadığı için kokuya da aşırı hassasiyeti olan kişiler için önerilerim; fırın derecesini düşürmeleri ve böylece yumurtanın pişmesini engellemeleri. Harcına vanilya ilavesi yapmaları ve en önemlisi cheesecake'i bir gün geç tatmaları.
Nişasta! Cheseecake için mısır nişastası veya un ekleyebilirsiniz. Çatlamaya karşı koyacak olan nişasta veya un kekin dilimler halinde kesilmesi sırasında dağılmayı önlemektedir. Un veya nişastayı krem peynirine eklerken mutlaka çok fazla çırparak lezzetlerin bütünleşmesini sağlamalısınız.
İtalya'da kullanılan Ricotta ise birçoğumuzun bildiği Lor Peyniri'dir ve Türkiye'de de bulabilmek mümkündür. Amerika'da ise Philedelphia krem peyniri kullanıyor. Cheesecake denince akla gelen New York tarzı cheesecake'ler bu peynirle yapılıyor.
Dondurma, turta gibi diğer tatlılar gibi cheesecake de besin değeri nedeniyle tüketilmemelidir. Elbette cheesecake protein, kalsiyum ve selenyum gibi besinler içerir, ancak aynı zamanda kalori açısından zengindir ve yağ ve şeker açısından yüksektir, yani diyetinizin büyük bir bölümünü oluşturmamalıdır.
Cheesecake'in dondurulmadan önce tamamen soğutulması önemlidir. Üzeri açık olan cheesecake'i 1 saat buzluğa koyun. Tüm cheesecake'i dondurucuda zarar görmeyeceği güvenli bir yerde dondurun. Bir saat sonra çıkarın.
Cheesecake'in Gerçek Anavatanı
Ancak doğru bilmediğimiz bir şeyi belirtmek istiyorum, cheesecake'in anavatanı New York olarak bilinir, fakat cheesecake'in hikayesi çok uzun seneler öncesine dayanır. Kısaca şöyle anlatayım, cheesecake Yunanistan'ın Samos adasından çıkmıştır.
Yoğurtlu cheesecake olur mu demeyin bal gibi de oluyor, çok da güzel oluyor. 1 kg yoğurt kullanarak bugün cheesecake (çizkek) yapıyoruz. Bence çizkek yapmak istiyorsanız mutlaka bu tarife bir şans verin derim.
Krem ve labne peynire şeker eklenir harmanlaşana kadar çırpılır. Ardından un, vanilya, kabartma tozu eklenip tekrar çırpılır. En son krema eklenip çırpılır. fırınımız önceden ısıtılmış olacak 180 derece.
-Fırını mutlaka turbo (fanlı) ayara getirin. Böylece dışı daha yanık, içi daha akışkan ve yumuşak olacaktır. -Pişirme süresi tamamen fırınınıza ve nasıl sevdiğinize bağlı. Eğer akışkan seviyorsanız 20 dakika, orta akışkanlıkta seviyorsanız 30 dakika yeterli olacaktır.
İster kelepçeli, ister çember kalıp kullanın yağlı kağıt kesinlikle kullanılmalı çünkü cheesecake de hem bisküvi taban yok hem de çok sıvı. Düşük devir diye özellikle vurguluyorum, peynir ve şeker çok kabarırsa karışım ortasından çatlayabilir ya da çökebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri