Her türlü nitelik bakımından eşit olan, ayırt edilmeyecek kadar benzer olan, aynı. Bir ve aynı olan, bir ve aynı anlama gelen. Kendinde özdeşlik bulunan, identik. Her türlü nitelik bakımından oluşan bir eşitlik.
[1] Olay, nesne ya da özellikler arasında aynılaştırmalara ya da kümeler oluşturmaya elveren ayrıtsal yakınlık.
özdeştirmek TDK sözlük anlamı şu şekildedir: -i Başka birinin veya bir grubun ölçülerini, beklentilerini benimsemek.
Bugünün konusu olan “özdeşleşme nedir?” sorusuna ilk olarak ruhbilim terim anlamıyla açıklamak gerekirse özdeşleşme, gelişmekte olan çocuğun ya da ergenin kendisine örnek olarak babasını ya da başka bir kişiyi seçip ona benzemeye çalışmasıdır.
Birtakım kişiliklerin kalıbına girmek, onlarla özdeşleşmek, beğenilmek, alkışlanmak.
İlgili 16 soru bulundu
Özdeşleşme bireyin kendisi için model oluşturan kişinin kişiliğinin bir parçasını, kendi kişiliğinin bir parçası yapma süreci olarak tanımlanmaktadır. Özdeşleşmenin bebeklikten başlayarak yaşamın her döneminde bireylere, kendi olma ve kendi hikâyesini oluşturma noktasında temel oluşturmaktadır.
Özdeşleşme, bireyin diğerinin bir yönünü, özelliğini veya niteliğini özümsediği ve diğerinin sağladığı model tarafından tamamen veya kısmen dönüştürüldüğü psikolojik bir süreçtir. Kişilik, bir dizi özdeşleşme aracılığıyla oluşturulur ve belirlenir. Kavramın kökleri Freud'un yazılarında bulunabilir.
Özdeşleşmek Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı
Özdeşleştirmek TDK'ya göre olay, nesne veya özellikler arasında ortaya konulan aynılaştırmalara yahut kümeler oluşturmaya elveren ayrıtsal yakınlık anlamını taşımaktadır.
Bir birey ya da bir nesnenin kümenin tamamıyla bütünleşmesi ve onun özelliklerini özümsenmesi özdeşleşme şekilde ifade edilir.
özleştirmek TDK sözlük anlamı şu şekildedir: -i Öz durumuna getirmek, özlü durum kazandırmak, arılaştırmak.
Bir birey ya da bir nesnenin kümenin tamamıyla bütünleşmesi ve onun özelliklerini özümsenmesi özdeşleşme şekilde ifade edilir.
Birtakım kişiliklerin kalıbına girmek, onlarla özdeşleşmek, beğenilmek, alkışlanmak.
Ürünlerin birbirini tam olarak ikame ettiği ve tüketicilerin farklı teşebbüsler tarafından sunulan ürünler arasında fiilî veya gerçek farklılıklar algılamadığı durumlarda homojen ürünlerden bahsedilmektedir. Fiyat, homojen ürünler üreten teşebbüslerin rekabet ettiği en önemli unsurdur.
"Özdeşlik = identity" iki şeyin ölçümlenebilen her bakımdan tıpatıp aynı olmasına verilen bir isimdir ve bu kelimenin matematik dışında tam doğru kullanım alanı yoktur.
ÖZDEŞLİK İLKESİ
A' A' dır şeklinde ifade edilir. Bir akıl yürütmenin en başında bir terime hangi anlam verildiyse o akıl yürütme boyunca, o terim sürekli olarak bu aynı anlamı taşımalıdır. A' A' dır ilkesi, doğru düşünebilmek için zihnin uymak zorunda olduğu ilk ilkedir.
Özdeyiş, vecize, aforizma ya da özlü söz; düşünce, duygu ya da ilkeleri kısa ve öz bir biçimde anlatan sözlerdir. Kimi zaman motto, kelamıkibar ve ülger olarak da anılırlar. Özdeyişlerin söyleyeni genellikle bellidir; ancak bazı sloganlaşmış özdeyişlerin kim tarafından yaratıldığı bilinmeyebilir.
Matematikte özdeşlik, bilinmeyenin her değeri için doğru olan (çözüm kümesi gerçek sayılar olan) açık eşitliklerdir. Özdeşlikler, içerdikleri değişkenlere verilecek bütün gerçek sayılar için; denklemler ise bazı gerçek sayı veya sayılar için doğrudur.
özdeş TDK sözlük anlamı şu şekildedir: sıfat Her türlü nitelik bakımından eşit olan, aralarında fark bulunmayan. felsefe Bir ve aynı olan, bir ve aynı anlama gelen. matematik Kendinde özdeşlik bulunan, identik.
Özdeş sözlükte aynı anlama gelen, denk olarak geçer.
Özdeşleşmek Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı
Özdeşleştirmek TDK'ya göre olay, nesne veya özellikler arasında ortaya konulan aynılaştırmalara yahut kümeler oluşturmaya elveren ayrıtsal yakınlık anlamını taşımaktadır.
Çekip çıkarma, çıkarma, özütleme.
Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan özdeşleşmek kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Türk Dil Kurumu'na (TDK) göre farklı anlamları olan özdeşleşmek kelimesi, Türkçe'de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir.
Özlem kelimesinin eş anlamlısı hasret kelimesidir.
Özdeş yapılı cümleler, aynı anlamı karşılayan cümlelerdir. İfade edilmek istenen düşünce, özdeş cümlelerde aynıdır.
✰Tür Bakımından Özdeş : Her türlü şeyden birbiriyle özdeş olan kelimelere denir. Örnek verelim.. Arkadaş ve dost sözcükleri tür bakımından özdeşdir. Yıl ve sene sözcükleri tür bakımından özdeşdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri