SGK anlaşmalı hastaneleri öğrenmek için SGK Sağlık Hizmet Sunucuları Hizmeti sayfası üzerinden anlaşmalı olup olmadığını öğrenmek istediğin hastanenin bulunduğu şehri seçmen gerekir. Sonrasında gitmek istediğin hastane türünü seçmelisin. Bu seçimlerden sonra SGK özel hastane listesini görebilirsin.
Özel Hastanelerde SGK Geçerli mi? Özel hastanelerde SGK anlaşması bulunuyorsa geçerlidir. SGK anlaşmalı özel hastanelerde, SGK'lı vatandaşlar daha uygun fiyatlara tedavi olabilirler. Tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırarak da sadece katılım payı ödeyerek ücretsiz olarak özel hastanelerden sağlık hizmeti alınabilir.
Özel hastaneler ayrıca SGK'nın ödediği tedavi ücretinin yüzde 200'ü kadar fark ücreti de talep edebiliyor. Bir örnek vermek gerekirse; kadın hastalıkları nedeniyle özel hastaneye giden bir hasta için SGK 33.48 lira ödeme yapıyor.
SGK, özel hastane ücretlerinin bir kısmını karşılar. Ancak bu kısımdan geri kalan tutarı hastaneye ödemesi gereken kişi, hastanın kendisidir. Bu farkı ödememek için ise tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırabilir.
Devlet hastanesinde yapılan tahliller kayıt altına alınır ve ileride birgün sistemde görülür. Özel hastanelerdekilerde hastanenin kendi bünyesinde kaydedilir ve hastaya özeldir, başka kimse bilemez ve göremez. Rica ederim.
İlgili 36 soru bulundu
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) dahilinde sağlık güvenceleri olan kişiler devlet hastanelerinde olduğu gibi anlaşmalı özel hastanelerde de SGK'nın sunduğu imkanlardan yararlanabilirler.
2) Özel Hastaneler sadece (ssk.gov.tr) adresinde yayınlanan branşlarda SSK ile anlaşmalıdırlar. 3) Bazı Özel Hastaneler anlaşmaları olmadığı branşlarda da SSK hastalarına reçete yazmaktadırlar. Bu reçeteler SSK tarafından geri ödenmeyecektir.
Özel hastaneler muayene tutarlarını Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği'ne göre belirler. Bu tebliğe göre özel hastaneler en fazla yüzde 200 oranında ücret talep edebilir.
Acilden Özel Hastaneye Girişler Ücretli Midir? Özel hastanelerin acil bölümlerine girilirken kişilerden herhangi bir ücretin talep edilmesi söz konusu değildir.
“Özel hastanelerde muayene ücreti kaç gün geçerlidir?” diye merak eden kişiler için bu soruyu şu şekilde yanıtlayabiliriz. Özel hastanede kontrol süresi 10 gün olarak belirlenmiştir. Yani 10 gün içinde aynı branş ve uzmana ikinci kez muayene olduğun takdirde bu işlem için herhangi bir ücret ödemezsin.
Özel Hastanelerde 10 gün içinde yapılan hiç bir muayene için ücret ödenmez.
Mevzuata göre doğumsüreci acil kapsamında değerlendiriliyor. Hamile bir kadın sigortalı olsun ya da olmasın kendisine en yakın özel hastaneye gittiğinde, bu hastanenin durumu “acil” olarak görüp doğumu yaptırması ve hiçbir fark ücreti almaması gerekiyor.
Özel hastanelerde ücret alınmayan durumlar da bulunmaktadır. Özellikle acil sağlık hizmetleri, yoğun bakım hizmetleri, yanık tedavisi, kanser tedavisi (Radyoterapi, kemoterapi, Radyo izotop tedavileri gibi), yeni doğan sağlık hizmetleri ve doku, organ ve kök hücre nakilleri gibi tedavilerde ücret alınmamaktadır.
Özel sağlık sigortası ile istediğin özel sağlık kurumunda ve istediğin doktordan sağlık hizmeti alabilirsin. Aynı zamanda özel sağlık sigortası vergi indirimi uygulaması ile maddi açıdan da avantajları vardır. Özel sağlık sigortası sayesinde düşük fiyatlarla tedavi olma imkânı kazanırsın.
Beklenmedik bir kaza veya hastalık sonucu oluşacak sağlık giderlerinizin yanı sıra sağlığınız için ihtiyaç duyacağınız her türlü tanı ve tedavi işlemlerini, en seçkin sağlık kurumlarında en modern yöntemlerle ve mali kaygı duymadan karşılanması için hazırlanmış sigortalardır.
Yönetmelik kapsamında özel hastanelerin acil servislerine başvuranlardan ücret talep edilmemektedir. Bazı sağlık problemleri mevcut ise ödeme yapmalarını gerektiren bir durum yoktur. Bunun yanı sıra ambulans talebinde bulunduklarında da ücret talep edilmemektedir.
Özel hastane tahlil ücretlerinin ne olduğu, yanıtı merak edilen sorular arasında yer almaktadır. Özel hastane kan tahlili ücreti 50 TL ile 200 TL arasında değişmektedir. İdrar tahlili 50 TL ile 100 TL arasında değişirken özel hastanede mr ücreti ise 300 TL ile 700 TL arasındadır.
SGK, kurumla anlaşmalı özel hastanelere kısmi branşlarda değil tüm branşlarda hasta kabul etme zorunluluğu getirdi. Bu kararın ardından özel hastaneler SGK sisteminden çıkmaya başladı.
İlaçların reçetenin tanzim tarihinden itibaren 4 (dört) işgünü içinde SGK ile sözleşmeli (anlaşmalı) eczanelerden alınması gerekmektedir. Bu sürenin dışındaki müracaatlarda reçete muhteviyatı ilaçlar eczanece verilmeyecektir. Reçete yazıldığı tarihten itibaren hasta 4 gün içinde eczaneden ilaçları alabilir.
Doktorum. Evet reçete yazılabilir. Muayene de edilebilir.
SGK tarafından belirlenen taban tutar özel hastanelerde sgk muayene ücreti 15 TL'dir. Özel hastaneler minumum 15 TL muayene ücreti almakla beraber muayene birimi, doktor, branş gibi durumlara göre ücretler farklılık gösterebilir.
Özel Sağlık Sigortası, devlet hastaneleri dâhil özel hastane ve üniversite hastanelerinde alacağın sağlık hizmetlerinin tümü karşılar. Üstelik, SGK ile anlaşmalı hastane şartı aranmaz Ayrıca özel sağlık sigortasından faydalanmak için SGK'lı olma zorunluluğu da yoktur.
Malullük sigortası kapsamında malullük aylığı, Yaşlılık sigortası kapsamında yaşlılık aylığı ve toptan ödeme, Ölüm sigortası kapsamında ölüm aylığı, ölüm toptan ödemesi ve aylık almakta olan kız çocuklarına evlenme ödeneği ile cenaze ödeneği verilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri