Sebep olduğu kötü koku etkisi 24 saat sürebilir. Süt, maydanoz, elma, ıspanak, nane gibi besinlerin sarımsağın sebep olduğu kötü kokuyu azalttığı bilinir.
Ağız Gargarası Kullanın
Nane aromalı ağız çalkalama suyu gibi güçlü bir koku, kendiliğinden geçinceye kadar bu kokuyu bastırmaya yardımcı olabilir. Sarımsaklı bir yemek yedikten sonra, kokuyu hemen bastırmak için ağzınızı ağız bakım suyu ile çalkalayın.
Koku gidermenin yolu vücuttaki kimyasal tepkimeleri yönlendirmekten geçiyor. Sarımsak sevenler bilir, kokusu uzun süre vücutta kalır. Yediğiniz sarımsaklı yemeğin üzerinden 24 saat geçse bile kokusu hala nefesinizde ve terinizde hissedilir. Hatta sarımsak kokmak için ağzınıza sarımsak sürmüş olmanız bile gerekmez.
Ağızdaki sarımsak kokusundan kurtulmanın en etkili tek yolu ağzınızdaki sarımsak kalıntılarının ve buharlaşan sülfür bileşiklerinin ortadan kaldırılması. Bunu dişlerinizi fırçalayarak ve iple temizleyerek, dil temizleyicisi kullanarak, ağız çalkalama suyuyla gargara yaparak yapabilirsiniz.
Soğan veya sarımsak yedikten sonra dişleri ve dili fırçalayıp süt ile ağzı çalkalayıp sütü içmek kokuyu giderecektir. Bir tatlı kaşığı karbonatı bir çay bardağı suda eritip bu su ile ağzı çalkalayarak suyu içmek kokunun kaybolmasına yarayacaktır.
İlgili 38 soru bulundu
Sarımsağın bütünüyle yutulması halinde ağız kokusu olmayacağı inancının yanlış olduğunu vurgulayan Kurt, "Oysa sarımsak kana karışır ve koku akciğerler ve nefes yoluyla atılabilir. Ağız fırçalamakla, diş fırçalamakla bu koku ortadan kaldırılamaz." dedi.
“Gıda bilimi” dergisinde yayınlanan araştırma raporunda ABD Ohio Eyalet Üniversitesi'nden araştırmacılar, sarımsak yedikten sonra süt içmenin kokuyu önlediğini kaydetti. Uzmanlar sütün içerisinde bulunan su ve yağın nefesin kokusunu yenileyen bir özelliğe sahip olduğunu belirtti.
Kavrulmuş sarımsakları yedikten sonra 24 saat boyunca bol bol su için, taze sebze ve meyveler tüketin. Ana yemek olarak da yine hafif, mümkünse kolayca sindirilebilir, protein açısından zengin yemekler tercih edin. Rafine, yani işlenmiş şeker ve gıdalardan da uzak durun.
Bu da nefesin ve derinin kokmasına neden oluyor. Ancak kötü kokusuna rağmen bu madde damarların genişlemesini sağlayarak, yüksek tansiyonu da düşürüyor ve kan akışını hızlandırıyor. Organlara daha fazla oksijen taşıyarak kalp üzerindeki baskıyı azaltmaya yardımcı oluyor, tansiyonu düşürüyor.
Kabızlık problemi yaşıyorsanız her gece yatmadan önce bir diş sarımsak yutmak size iyi gelebilir. Sarımsak bağırsaklarda bulunan parazitlerin yok olmasını sağlar. Sarımsağı yutarak tüketmek hazmı kolaylaştırır. Bağırsakların daha aktif çalışmasını sağlar.
Kastamonu Üniversitesinde (KÜ) yürütülen çalışmayla yutularak tüketilmesi halinde sarımsaktan beklenen faydanın sağlanamayacağı, insan vücuduna yararlı maddelerin açığa çıkması için mutlaka çiğnenerek tüketilmesi gerektiği saptandı.
Pek çok hastalığa karşı vücudu korumaya yardımcı doğal besinlerden bir tanesi olan sarımsak; saç ve tırnak sağlığının korunması, kanserden korunma, cinsel sağlığın korunması, kilo kontrolünün sağlanması, kalp ve damar hastalıkları ile diyabet gibi kronik hastalıklara karşı korunma gibi pek çok alanda faydalara sahiptir ...
Et, tavuk kızartmalarında, kurabiye, kek ve tatlılarda kullanılan karanfil, ağız kokusunu yok etmekte etkili oluyor. Özellikle ağızdaki sarımsak kokusunu gidermek için tane olarak alıp çiğnendiğinde kötü koku yerini güçlü bir karanfil kokusuna bırakıyor.
Ağız kokusunu gidermek için kullanılan nane, sakız, gargara vb. ürünler geçici olarak ağız kokusunu giderebilmektedir. Sağlık problemleri, bazı besinler ve alışkanlıklar ağız kokusu nedenleri arasında yer almaktadır. Birçok durumda diş hijyeni sağlanarak ağız kokusu giderilebilmektedir.
pişince ne kokusu kalır, ne tadı bu inanılmaz yiyeceğin. başka bir şey olur çıkar.
Ağzımın koktuğunu nasıl anlarım? Ağız kokusu yaşayıp yaşamadığınızı anlamanız için bileğinizin iç tarafına tükürün ve 10 – 15 saniye kadar bekleyin. Süre dolduktan sonra tükürüğünüzü koklayın. Eğer kötü bir koku alıyorsanız ağız kokusu yaşadığınız anlamına gelmektedir.
Ağız kokunuzun mideden kaynaklanıyor olması ağız bakımınızı ihmal edebileceğiniz anlamına gelmez. Günde iki kez dişlerin fırçalanması ve bir ağız çalkalama suyunun kullanılması, ağız kokusuna katkı sağlayan bazı bakterileri öldürmeye yardımcı olacaktır. Probiyotik kullanın. İyi bir nefes, sağlıklı bir mide ile başlar.
Ağız kokusuna iyi gelen şeyler arasında karbonat, limon, nane ve karanfil başta gelir. Bunun yanında şekersiz sakız çiğnemek de oldukça faydalı bir çözümdür. Naneli ürünler tüketmek ağzın kokusunu azaltır. Düzenli olarak ağız spreyi kullanmak da ağzı temizleyeceği için kokunun azalmasını sağlayacaktır.
Elinize sinmiş olan soğan ve sarımsak kokusunu gidermek için; yarım limonu alın ve elinizin her yerine sürün. Birkaç dakika bekledikten sonra ılık su yardımı ile elinizi limondan arındırın. Bu yöntem ile elde yer alan kirler de gidecektir. Yıkama sonrasında kokudan eser kalmadığını fark edebilirsiniz.
24 saat geçse de, koku gitmez Koku gidermenin öncelikli yolu vücuttaki kimyasal tepkimeleri yönlendirmekten geçiyor. Sarımsak sevenler bilir; kokusu uzun süre vücutta kalır. Yediğiniz sarımsaklı yemeğin üzerinden 24 saat geçse bile, koku hala nefesinizde ve terinizde hissedilir.
Sarımsak yutma, vücutta oluşan iltihaplı hastalıklara karşı antibiyotik etkisi yapar. Kolesterolü düşürür ve idrar söktürücü özelliği ile yüksek tansiyona iyi gelir. Hazmı kolaylaştırır. Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar ve bağırsak kurtlarının düşmesine yardım eder.
“Aslında sağlığımız için yararlı olan soğan, sarımısak, et, balık ve peynir gibi yiyeceklerin çok tüketilmesi ne yazık ki, nefesin kötü kokmasına yol açabilir. Benzer şekilde tütün ürünleri ve alkol de ağız kokusuna neden olur.
Sarımsağın gaza yol açmasının bir nedeni de fruktan içermesidir. Sarımsağa alerjiniz varsa yine sarımsak tükettikten sonra şişkinlik, geğirme ve gaz gibi gastronomiyel sorunlar yaşayabilirsiniz. Brokoli, lahana, karalahana, hardal, soğan ve sarımsak sülfür oranı yüksek yiyeceklerdendir.
Karanfil oldukça keskin bir tada ve kokuya sahiptir. Bu özelliği ile ağız içinde bakteri ve mikropların artmasına engel olur. Antioksidan özelliği ile sindirim sistemine karşı da faydalıdır. Ağız kokusu hissedildiğinde 1-2 tane karanfil çiğnenebileceği gibi karanfil çayı da hazırlanarak tüketilebilir.
Koku ilk başta sizi rahatsız etse de sarımsak sayesinde uykunuzu daha iyi aldığınızı fark edeceksiniz. Sarımsağın içeriğindeki sülfüroz içerikler sarımsağın aromasıyla birleşince rahatlatıcı bir etki yapar. Böylelikle uyku problemi yaşayanlar için hızla uykuya dalmayı kolaylaştırır, daha rahat uyuyabilmeyi sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri