Özel hastaneden alınan istirahat raporu geçerli midir? Özel hastaneden alınan rapor geçerli olup, işverenin kabul etme zorunluluğu bulunuyor. SGK ile sözleşmesi olmayan özel bir hastanede Bakanlıkça yetkilendirilen hekimin verdiği rapor da geçerli.
özel hastaneden de rapor alabilirsin, işi resmiyete dökmüş olursun, sana karşı hiçbir hak talep edemezler, rapor en doğal hakkın...
Engelli raporu başvurusunun ardından, Sağlık Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucu, engelli raporu e-Devlet sistemi üzerinden kişinin hesabına maksimum 15 iş günü içerisinde düşecektir.
(10) Bu Yönetmelik kapsamındaki sağlık raporları özel sağlık hizmet sunucuları tarafından düzenlenemez. MADDE 7 – (1) Aday sağlık raporları bir yıl süre ile geçerlidir.
Özel polikliniklere, özel hastanelere, özel tıp merkezlerine, aile hekimlerine ve devlet hastanelerine başvurarak sonrasında randevu alıp işlemi başlatmanız gereklidir. Ancak belirtmek gerekirse her sağlık kurumunun sağlık raporu verme yetkisi bulunmamaktadır.
İlgili 34 soru bulundu
Ayakta tedavi durumunda bu ödenek günlük brüt ücretin 3'te 2'si kadar olur. Bu durumda asgari ücretle çalışan birinin iş göremezlik raporu için alacağı rapor parası, 2023 yılı için ayakta tedavide günlük 223.5 TL'dir. Yatarak tedavide ise 167.68 TL tutarındadır.
Dişçi Rapor Verir mi: Özel Doktordan Alınan Rapor Geçerli mi? Dişçi Rapor Verir mi: Özel bir diş hekiminden alınan istirahat raporu resmi bir belge niteliği taşıdığından geçerlilik özelliğine de sahiptir.
"Doktor en fazla kaç gün rapor verebilir?" derseniz aile hekimi dışındaki doktorlar 40 güne kadar rapor verebilirler. Eğer 40 günün sonunda da sağlık sorunlarınız devam ediyorsa bu kez heyete başvurmanız gerekir. 40 günlük zaman dilimini aşan raporlar ancak heyet tarafından verilebilir.
Tüm tahlil sonuçları özel veya devlet hastanesi fark etmeksizin e-nabız sistemine kaydedilir. Sadece devlet hastaneleri değil üniversite ve özel olarak hizmet sağlayan bütün sağlık tesisleri hastalarına vermiş oldukları bütün hizmetlere e-nabız portalına kaydetmelidirler.
Özel hekim ve özel hastane raporları geçerli değildir.
Raporluyken maaş kesintisi nereden alınır? Raporluyken maaş kesintisi hiçbir yerden alınmaz; fakat işçi gerekli şartları sağlamışsa SGK'dan rapor parası alabilir. Haliyle, SGK'dan alınan para maaş kesintisi değil; rapor parasıdır.
Genelgede yer alan açıklamalardan da anlaşılacağı üzere, SGK sadece resmi değil, özel hastane ve tıp merkezlerinden alınan istirahat raporları için de rapor parası ödemekte, ayrıca rapor alınan özel hastane veya tıp merkezinin SGK ile anlaşmalı olması şartı da aranmamaktadır.
Sağlık raporu alan günlük ücretle çalışan bir işçi, işe gelmediği günler için ücret alamaz. Dolayısıyla, rapor süresi boyunca işçinin maaşından kesinti yapılabilir.
Özel hastaneler, devlet hastaneleri, aile sağlığı merkezleri, poliklinikler, özel tıp merkezleri, özel sağlık kurumları gibi yerlere ilgili raporu almak için başvuruda bulunulabilir. Bütün bu sağlık kurumlarından alınacak raporun nasıl alınacağı türüne göre değişmektedir.
UYARI: İstirahat dışındaki raporları sadece bağlı bulunduğunuz aile hekiminden alınız. E imza ile rapor düzenlendiği için aile hekimi dışında başka hekime sistem rapor vermeye izin vermemektedir.
İş göremezlik ödemesi sigortalı olarak çalışan kişilerin hastalık, meslek hastalığı, iş kazası ve analık durumlarında gelir kaybı yaşamamaları için getirilmiş bir sistemdir. Sigortalı çalışanın işe devamını geçici olarak engelleyen bu durumların mevcut olduğu hallerde maaş ödemesi işveren yerine SGK tarafından yapılır.
İşveren raporu bildirmezse 2 bin 502 lira ceza uygulanıyor
"İşveren olarak geç bildirdiğinizde, aylık asgari ücretin onda biri, hiç bildirmediğiniz tespit edildiğinde ise asgari ücretin yarısı oranında ceza uygulanıyor." 2022 yılı için ceza bedeli 2 bin 502 lira olarak belirlendi.
RAPOR PARASI NE ZAMAN YATAR? Rapor parası, işverenin raporu SGK'ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle çalışanların PTT veya e-Devlet üzerinden tanımlanan banka hesabına yatırılır. Bu ücretin hesaba yatırılmasıyla birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir.
5 Günlük Rapor Parası Ne Kadar
5 günlük raporda sigortalı çalışan ayaktan tedavide 1,112 TL ve yatarak tedavide 834,00 TL ödeme almaya hak kazanır.
Raporlu iken işten çıkarılır mı? Eğer rapor 6 haftadan fazla ise iş veren iş sözleşmesinin feshedebilir.
Bu Yönetmelikler gereği; memurlara tek hekim raporu ile bir defada en çok 10 gün rapor verilebilir. Raporda kontrol muayenesi öngörülmüş ise kontrol muayenesi sonrasında tek hekim tarafından en çok 10 gün daha rapor verilebilir. Bu şart altında memura tek hekim 10 + 10 = 20 gün rapor verebilmektedir.
Güncel reçete geçerlilik süresi 2022 yılı ise sıkça merak edilip araştırılmıştır. Doktorun yazdığı reçeteyi 4 gün içerisinde kullanmanız gerekecektir.
Yatağa/cihaza bağımlı yetişkin ve çocuk hastaların sağlık raporu alabilmeleri için hastaneye gelmeleri gerekmeyecek, raporlar evlerinde düzenlenecek.
Rapor almak için, Allah korusun ama önce hasta olmak gerekir. Yani, rapor hasta olan kişilere verilir. Tamam, bunu herkes biliyor. Ama, hasta olmadan da rapor alınabilir. Asıl önemli olan ve herkesin merak ettiği de zaten budur.
Çürük raporu verebilecek yetkili tek kurum askeri hastanelerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri